Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä arkkinikkari
#107092
Noissa käytetyssä Accoya-puumateriaalissa on ilmeisesti aika vakavia laatuvirheitä. Se on hiton kallista painekyllästettyä (asetyloitua) puuta jonka pitäisi olla lähes täysin tunteetonta kosteudelle ja olosuhteille, mutta jostain syystä osa tavarasta käyttäytyy täysin toisin kuin on luvattu.
Avatar
tekijänä veka
#107093
Hesarissa oli 2021 juttu Espoon Lintuvaarassa sijaitsevasta kehitysvammaisten Aurinkolinna-ryhmäkodista, jonka ulkoseinissä on käytetty Accoya-lautoja. Epätasainen harmaantuminen on vielä häijymmän näköistä kuin Wood Cityssä. Onneksi noilla laudoilla on 50 vuoden materiaalitakuu, mitä se sitten tarkoittaakin.

Supercellin tornitalosta voi tulla jopa 16-kerrroksinen. Pitäisköhan jo harkita muitakin julkisivumateriaaleja kuin Accoyaa.

https://www.hs.fi/kaupunki/espoo/art-2000007770488.html
Kervolainen tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#107129
Hyviä uutisia jätkäsaarelaisille. Helsingin kaupunki ja Helsingin Satama "ovat linjanneet", että satamatunnelin suunnittelua jatketaan ns. A-vaihtoehdon pohjalta. Se on osoittautunut "kaupungin kokonaisedun mukaiseksi". Tarjolla olleista vaihtoehdoista se saadaan nopeimmin valmiiksi. Tunnelin asemakaava tulee lautakunnan käsittelyyn ensi syksynä ja valtuuston päätettäväksi 2025. Tavoitteena on saada tunnelille rakentamislupa 2028.

Suunnittelussa on onnistuttu löytämään ratkaisuja Lapinlahden ympäristövaikutusten lieventämiseen, kerrotaan. Esimerkiksi liito-oravien ydinalueen puusto voidaan säilyttää ja hyvälaatuiset mukulakirvelikasvustot suojella. Mukulakirvelin ja kirvelilattakoin elinympäristöä Lapinlahden puistossa parannetaan myös mittavin siirtoistutuksin.

https://www.hel.fi/fi/uutiset/satamatun ... -eteenpain

kuva: PES-ArkkitehditKuva
TurskaT tykkää tästä
  • 1
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135