Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä hmikko
#106841
Cabrioletin kaareva muoto rimmaisi tulevan terveyskeskuksen kanssa, mikä onkin mukana tuossa renderissä. Cabrioletissa vaan taitaa olla rakennuttajan makuun niukasti kerrosneliöitä. Stoa tekee parin kuvan perusteella aika täytepökäleen vaikutelman.
Jary tykkää tästä
tekijänä bonk
#106843
Cabriolet on paras koska se jättää uudisrakennuksen molemmille puolille pienet kaupunkiaukiot samalla lailla niin kun tennispalatsin päähän on jäänyt.
Kun tämä rakennus nyt valmistu, tulee se aktivoimaan baanan reunaa uudella tavalla ja voisi toivoa tasokkaampaa kaupunkitilaa.

Kaikki muut ehdotukset ovat suuria pökäleitä, jotka tukkivat koko tontin ja koko ympäröivön tilan. Jos on pakko, tehdään Cabrioletista vähän korkeampi, kunhan jää katutilaa enemmän.
Jary tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#106845
Kerrokantasi-palautteissa joku fiksu on jopa laskenut, että Cabrioletissa on kerrosneliöitä vähemmän kuin saisi ja ehdottaa yhtä kerrosta lisää. Yritin itsekin laskea, ja siltä se minustakin näyttää. Oli miten oli, Cabriolet on myös oma suosikkini. Kaarevia muotoja on noilla kulmilla rakenteilla olevan sote-keskuksen lisäksi myös mm. Tennispalatsin katossa, Pikkuparlamentissa ja Eduskuntatalon C-rakennuksessa.
Avatar
tekijänä MindW
#106846
Kokeillaan saanko arvattua arkkitehtitoimistot oikein:
Cabriolet: PES
Formula: JKMM
Stoa: ARCO
Yläfemma: OPUS
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#106847
Sääli, jos Cabriolet jää valitsematta. Muut ehdotukset eivät jätä rakennuksen edustalle lainkaan oleskelutilaa, joka olisi niin tarpeen autojen valtaamalla alueella. Lisäksi moni ehdotus, kuten Stoa, vaikuttaa täysin välinpitämättömältä nykyisen julkisivun suhteen ja antaa sen hautautua massojen taakse. Mielestäni myös Formula ja Yläfemma ovat valitettavan mielikuvituksettomia: ne ainoastaan venyttävät aikaisempaa massaa ja lisäävät tornin jäljellä olevaan aukkoon. No tätä varmaan sietää odottaa tiukoilla kilpailuehdoilla.
Avatar
tekijänä hylje
#106848
Tyhjiä aukioita on Kampissakin monia, mutta kommenttien mukaan ei kuitenkaan riittävästi.

Mutta ehkä se Autotalon lisäsiipi saadaan jossain muodossa ja sitten päästään ihmettelemään pytinkiä joka jää täysin naapuriensa jalkoihin. Pienempää ja anteeksipyytelevämpää. On tainnut Kampin merkitys kaupunkirakenteessa kovasti laskea sitten 60-luvun, kun tälläiseen tyydytään.
Krio tykkää tästä
Avatar
tekijänä Jary
#106849
Cabriolet elää tätä aikaa ja stemmaa hyvin muiden uudisrakennusten kanssa.
Muut kilpailuehdokkaat tuntuisi kuin paluulta Breznevin aikaan.

Kuva
Risumies tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#106935
Niinhän siinä sitten kävi : Autotalon viereen tulevan uuden rakennuksen arkkitehtuurikilpailun voitti suosikkimme Cabriolet. Sen on suunnitellut Arco.

Kuva
apollonkatu, wab, hmikko ja 4 muuta tykkää tästä