Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä MindW
#97828
Yliskylänlahden maankäyttövisiot ovat nähtävillä ja netissä kommentoitavina.
Kuva

Vaihtoehto 1A Saari:
Kuva
Vaihtoehto 1B Käännetty saari:
Kuva
Vaihtoehto 2A Ranta:
Kuva
Vaihtoehto 2B Jatkettu ranta:
Kuva
hmikko, veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#101068
Tämä paketti on aivan valtavan kokoinen: ratikkavarikon lisäksi kannen päälle 550 asuntoa seitsemässä talossa, liiketilaa, kiipeilypuisto, lähikouluun lisää kerroksia ynnä muuta. Eipä ihme, että jotkut laajasalolaiset ovat jo säikähtäneet ja valittavat. Ja vaikka mainoskuvassa näkyy porukkaa istuskelemassa, vähän epäilyttää kun ei houkuttelevamman näköistä tunnelmaa ole kuvaan saatu.

Yleisemmällä tasolla tässä on taas hanke, jossa pääkohde (varikko) leivotaan palaksi isompaa kakkua ja mukana on rutkasti rakennusoikeutta asunnoille ym. jotta kaavatalous saataisiin näyttämään paremmalta. Itselläni ei ole mitään tällaista koplaamista vastaan, koska se on selvästi toimiva tapa saada hyviä asioita aikaan, tuttu mm. Helsinki Garden -areeenasta. On kuitenkin ymmärrettävä mitä tässä tapahtuu ja muistettava, että varikko on osa uutta ratikkalinjaa ja loppupeleissä lisättävä sen kokonaiskustannuksiin.
tekijänä hmikko
#101070
^ Ja tuossakin on tietysti samat möhkäleen ongelmat kuin reditriploissa, eli koko potti on kerralla valituskierrosten ja rahoituspäätösten takana. Noita oleskelijoita on tunnetusti vain visualisoijien tietokoneissa, mutta noin muuten tuo ei minusta vaikuta arkkitehtonisesti ollenkaan pahalta tuohon ympäristöön.
Avatar
tekijänä veka
#103888
Laajasalon ostarin uusi asemakaavaehdotus hyväksyttiin lopulta eilen kaupunkiympäristölautakunnassa. Edellisestä eli 2016-ehdotuksesta suunnitelma poikkeaa monin tavoin. 2017 suunnitelma muuttui siten, että Laajasalontien varren asuintalot muodostavat lähes yhtenäisen muurin, vain yhdestä kohdasta pääsee ostarin puolelle. Pituutta kokonaisuudella on noin 250 metriä. Lisäksi Laajasalontien ylittävä kevyen liikenteen silta on poistettu. Sitä ei bulevardisoinnin ja liikennevalojen ansiosta enää tarvita. 2017 jälkeen suunnitelma otettiin vielä jatkovalmisteluun ja oli taas nähtävillä viime vuonna.

https://www.hel.fi/static/public/hela/K ... index.html

Kuva

Kuva
hmikko, Pyöröovi, jfo tykkää tästä
Avatar
tekijänä Eeros
#106112
"Yliskylänlahti asemakaavan muutos, hanke-esittely
Helsingin kaupunkiympäristö

Laajasaloon Yliskylänlahden alueelle suunnitellaan asemakaavan muutosta. Kaava-alue sijoittuu Yliskylän pohjoisosaan, Laajasalontien molemmin puolin rajautuen Yliskylänlahteen asti. Lisäksi kaava-alueeseen kuuluu Killingholman ja Herttoniemenrannan välinen Killingholmansalmi.

Asemakaavan muutos mahdollistaa täydennysrakentamisen Laajasalontien pohjoisosan varrelle bulevardisoinnin periaatteiden mukaisesti. Myös Yliskylänlahden rantaan nykyisen Tengströminpuiston kohdalle, kahden suunnitellun raitiotiepysäkin väliselle alueelle, on esitetty uutta korttelirakennetta. Kaava mahdollistaa raitiotien jatkamisen tulevaisuudessa Yliskylästä Herttoniemeen.

Hankkeen lähtökohtia esiteltiin verkkoasukastilaisuudessa 21.8.2023.

Tämä, tilaisuudessa pidetty hanke-esittely on katsottavissa koko hankkeen ajan."

Linkki YouTube -videoon:
https://youtu.be/aHudrT4rFKA?si=3MLZQnZEUIl_AohS
Avatar
tekijänä veka
#106516
Yliskylänlahden asemakaavan muutosluonnos oli eilen päätettävänä kymp-lautakunnassa. Koko esitystä jopa ehdotettiin palautettavaksi, mutta lautakunta päätti hyväksyä sen jatkovalmisteluun. Suunnitelmaan tehtiin kuitenkin muutamia muutoksia, jotka rajaavat Tengströminpuiston rannan lehtoja rakentamisen ulkopuolelle. Tarkoitus on saada lopullinen kaavaehdotus lautakuntakäsittelyyn ensi keväänä.

https://paatokset.hel.fi/fi/asia/hel-20 ... 1033e00003

Kuva

Kuva

Kuva
wab, apollonkatu, tiiliskivi ja 1 muuta tykkää tästä