Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä arkkinikkari
#101813
Ja siis toki se kaikkein paras ratkaisu olisi keskitetty markkinahintainen kallioluola, koska silloin noiden pysäköintitalojenkin paikalle saisi ihan oikean talon. Siitä vaan luultavasti nousisi vielä suurempi haloo kun pysäköintiruutu maksaisi sen 200-300 euroa kuussa.
Keane, Raksa tykkää tästä
Avatar
tekijänä hylje
#101822
arkkinikkari kirjoitti: 23.02.21 11:53 Ja siis toki se kaikkein paras ratkaisu olisi keskitetty markkinahintainen kallioluola, koska silloin noiden pysäköintitalojenkin paikalle saisi ihan oikean talon. Siitä vaan luultavasti nousisi vielä suurempi haloo kun pysäköintiruutu maksaisi sen 200-300 euroa kuussa.
Vielä parempi olisi markkinahintainen kallioluola, joka toteutetaan vasta kun riittävästi kysyntää on ilmaantunut jonoon.
Avatar
tekijänä veka
#103924
Tämä on kyllä hieno juttu ja kertoo aikojen muuttumisesta. Jossain toisessa todellisuudessa, joka oli valtavirtaa täälläkin vielä vähän aikaa sitten, tönö olisi lanattu nurin ihmeemmin miettimättä. En osaa sanoa, kuinka kalliiksi remppa tuli ja säästettiinkö summmia, mutta onhan tässä muutakin hyvää kuin turhan tuhlailun välttäminen. Taloista näyttää tulevan tällä tavoin mukavan persoonallisen näköisiä. Suunnittelijatkin ovat varmaan tyytyväisiä, kun pääsevät näyttämään osaamistaan sen sijaan että vain komennetaan kopsaamaan sitä samaa joka paikkaan. Sopii verrata vaikka kuvassa taustalla näkyvään uudistuotantoon.
tekijänä hmikko
#103925
^En tuon perusteella menisi lupaamaan, että ajat ovat muuttuneet. Luulen, että esim. Espoossa tämän aikakauden toimistotaloja tullaan lanaamaan vielä koko joukko. Ja toisaalta, on noita muutettu hotelleiksi ja asunnoiksi Helsingissä viime vuosina useita. Toki ne tapaukset ovat keskeisemmillä paikoilla kuin tämä.
Avatar
tekijänä Raksa
#103972
Noissa vanhojen rakennusten muuntamisessa on kyllä jotain mielenkiintoista. Vanhasta talosta jää elämään kaikenlaisia kaikuja, ja kun se on alunperin suunniteltu muuhun käyttöön siellä tulee mielikuvituksellisia ratkaisuja, kaikenlaista mitä ei alusta asti asuinkäyttöön rakennetussa talossa olisi. Joku siinä kiehtoo ajatuksen tasolla. Itse tykkään silti asua tylsästi uudessa talossa.
tekijänä Xerdoz
#104457
Harmi vaan, kun postipuistoa ei mitenkään yhdistetä muihin alueisiin. Ympärillä vaan ryteikköä, eteläpuolella raiteet, itäpuolella joitain teollisuusrakennuksia, joihin ei edes ole suoraa katuyhteyttä. Tuommoinen erillinen alue, jossa rakennukset ovat lähinnä vankilan seinää / tiilimuuria. On sentään jotain uskallettu katuunkin kiinni rakentaa, ihme ja kumma.
tekijänä bonk
#104460
Pohjoispasila on _tällä hetkellä_ saareke.

Kun postipuisto rakennetaan yhtyy alue raitiovaunuineen muuhun pasilaan. Myös käpylän aseman tienoo tulee kokemaan muutoksia. siihen on suunniteltu juna-aseman yhteyteen korkeaa rakentamista ja mahdollisia olemassa olevien katujen uudelleenlinjauksia. viereinen monta vuotta rakennuskiellossa ollut teollisuusalue tulee varmasti mukaan aseman uudistukseen.

Pohjois-pasila tuntuu nyt saarekkeelta, koska se ollut helpoin kohta aloittaa rakentaminen. Uskoisin tuon alueen melko tiiviin rakentamisen olevan vaan esimakua viereen rakentuville alueille. Voi olla myös mahdollista, että joskus tulevaisuudessa ratapihaa voidaan hiukan kaventaa, mikä on alueelle luonnollinen jatkosuunta. Nyt muurimainen kylki saattaa suntua ihmeelliseltä, mutta olisi typerää jättää huomiotta tulevaisuuden mahdollisesti vapautuvaa maa-aluetta.
Maeeeq, hmikko, Biosphere tykkää tästä
Avatar
tekijänä Inker1
#105327
Urbaani kirjoitti: 25.10.17 19:04 Jep. Nimenomaan Metsäläntien varteen sopisi komea rivi tornitaloja. (umpikorttelirakenteessa luonnolisesti) Asunnoista avautuisi upea näköala yli keskuspuiston ja talot olisivat toimineet selkeänä rajana luonnon ja rakennetun kaupungin välillä. Tähän nähden edelleen vähän turhan varovainen suunnitelma, ei katastrofi kuitenkaan.
Maisemien suhteen erittäin epätasa-arvoinen ehdotus, muilta paitsi tornitaloissa asuvilta menisi näkymät täysin. Ja pihasta muodostuisi kuilu. Ihan riittävän korkeat on nykyiset 8 kerroksiset talot ja metsän ja rakennetun ympäristön raja ei voisi olla selvempi.