Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä eskimo
#73607
Kaupungin juuret

Otto Karvosen teos Kampin metroasemalla
Kuva
Kuva
eskimo 2013
Avatar
tekijänä Raksa
#103434
Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen asemakaavalle vihreää valoa

Kuva
Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskusta koskeva asemakaavan muutosehdotus sai tiistaina kaupunkiympäristölautakunnan puollon. Tavoitteena on avata keskus vuonna 2027.

Kaavaehdotuksen mukaan Kampin metroaseman läntisen lippuhallirakennuksen (Salomoninkatu 8 ) paikalle voidaan rakentaa uudisrakennus. Sinne tulee muun muassa Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskus, liiketiloja, metroaseman tiloja sekä kulkuyhteydet metroasemalle ja Kampin keskukseen.

https://www.uuttahelsinkia.fi/fi/uutise ... reaa-valoa

Kuva
arbs, apollonkatu tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#103440
Suomi on suurten järjestelmien luvattu maa. Keskitetään, keskitetään. Niissä maissa joissa sote todella toimii, on pyritty juuri päinvastaiseen suuntaan. Esim. perusterveydenhoidossa on käytössä omalääkärijärjestelmä, jossa lekuri ja hoitaja pysyvät aina samoina. Yksi työpari hoitaa tuhatta tai vähän yli asukasta. Ei jonoja. Kaikki ovat tyytyväisiä.
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#103444
Onneksi panokset ovat hieman korkeammalla kuin Kalasataman keskuksen kanssa. Pitää varmaan kuitenkin odotella rakentamista, sillä valkeat havainnekuvat tunnetusti tuppaavat olemaan jotain aivan muuta todellisuudessa.