Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä bonk
#102426
Kuva

Taka-Töölöön suunniteltavan päiväkodin arkkitehtuurikilpailuun jätettiin 161 ehdotusta

Paljon on katsottavaa. Pikaisella vilkaisulla näyttää, että massoittelussa useat ovat päätyneet bumerangin muotoiseen rakennukseen. Samanlainen muoto on nykyisessä päiväkotirakennuksessa. Ehkä tuo muoto soveltuu hyvin tontille. Luo suojaisen merelle avautuvan pihan. Huvila Bråvalla on melko hallitseva paikka keskellä tonttia, mikä saattaa vaikuttaa myös asiaan.

https://entries.paivakoti-taka-toolossa.fi/

Sijainti google mapsilla
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#102576
Järki voitti. Ehkä nyt voisi pohtia pienimuotoisemmin Eteläisen Rautatienkadun muuttamista jalankulkijoiden käyttöön. Selvästi katutaso kaipaa muutosta Kampin ja Töölön yhdistämiseksi luontevammin toisiinsa.
tekijänä bonk
#102582
Pyöröovi kirjoitti: 27.06.21 21:03 Järki voitti. Ehkä nyt voisi pohtia pienimuotoisemmin Eteläisen Rautatienkadun muuttamista jalankulkijoiden käyttöön. Selvästi katutaso kaipaa muutosta Kampin ja Töölön yhdistämiseksi luontevammin toisiinsa.
Pohjoinen Rautatiekatu olisi kivempi kävelykatuna - valoisamp, enemmän ravintolaa ja liiketilaa. Pohjoinen Rautatiekatu on hyvin pimeä suurten talojen varjostamana. Kuitenkin liikenteellisesti pohjoisen pitäminen autojen käytössä olisi järkevämpää, kun katu jatkuu aina Hietaniemen hautausmaalle asti.

Risteysalue luonnontieteellisen museon ja hotelli presidentin välissä hyötyisi kävelykatu muutoksesta suuresti. Ennen asuin Töölössä ja tuli päivittäin käveltyä tuon alueen läpi. Harvinaisen epämiellyttävä alue kävelijöille. Paljon suuria risteäviä katuja ja suuret määrät asfalttia.
Avatar
tekijänä veka
#102584
Olen pettynyt Urbaanan kaatumiseen. Suunnitelma oli tietysti liian vallankumouksellinen voidakseen toteutua. Siinä oli kuitenkin kunnon yritys ratkaista Kampin ja Töölön saumakohdan ongelmat. Sen jälkeen kun Baana perustettiin ratakuiluun, nykyinen tilanne sementoitui huonoon asentoon. Paikka olisi tarvinnut ja tarvitsee yhä yleissuunnitelmaa, jota ei taideta kuitenkaan saada. Taitaa olla turha toivoa edes yksittäisiä kävelykatuja huonoa fiilistä helpottamaan, ainakin niin kauan kuin tuonne on osoitettu yksi keskustan läpiajoväylistä. Ehkä keskustatunneli toisi apua tähänkin. Nyt näyttää siltä, että jatketaan tutulla talo kerrallaan -systeemillä. Ei hyvä.
tekijänä hmikko
#102587
^ En nyt tunnista mitään erityistä postimerkkikaavailun ongelmaa tuolla reitillä. Töölön stage -umpikortteli ja 90-luvulla Runeberginkadun ja Malminkadun väliin tehty umpikortteli (onko sillä nimi?) ovat lajissaan mielestäni hyvinkin pätevää kaupunkirakenteen täydentämistä, jos nyt ei arkkitehtuurin yksityiskohtia arvostella. Baana tehtiin myös kerralla kokonaisvaltaisena suunnitelmana liikuntapaikkoineen sun muineen. Yksittäisinä ovat tulleet lähinnä Sivuskuntatalo eli Pikkuparlamentti ja Marian sairaalan eteen tehty asuinkerrostalojen pari. Molemmat aika huolella sovitettu paikalleen, sanoisin, jos nyt vertaamaan ruvetaan. Helsingissä postimerkkikaavoituksen varoittava esimerkki on Vattuniemen pitkään hallitsematon muutos teollisuusalueesta asumiseen. (Nyttemmin siihen on tulossa rotia.)
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#102628
Uhmaten yli 30 asteen helteitä lähdin tekemään kierrosta Helsingissä. Kuvien määrä jäi kuitenkin tavoitetta pienemmäksi, sillä en porottavasta auringosta johtuen jaksanut lähteä Jätkäsaarta tai Kalasatamaa kuvaamaan vaikka alunperin niin ajattelin tekeväni. Lisäksi turhan moni kuva joutui roskakorin puolelle tärähtäneenä, mikä lienee kuvaajan laiskuutta, mutta laitetaan sekin nyt ainakin osittain ääriolosuhteiden piikkiin :)

YIT Töölöntulli
KuvaDSC09642 by TurkuCubed, on Flickr
Kuva
https://www.yit.fi/asunnot/myytavat-asu ... oolontulli

Hakaniemen Lyyra, komean kokoinen monttu
KuvaDSC09662 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC09664 by TurkuCubed, on Flickr

Kallion Kaarle
KuvaDSC09665 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC09667 by TurkuCubed, on Flickr
Kuva
https://lapti.fi/asuntoyhtio/asunto-oy- ... on-kaarle/

MTV:n uudet tilat eli Fredriksberg D
KuvaDSC09668 by TurkuCubed, on Flickr

Vallilan Monumentti ja Jemma

KuvaDSC09671 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC09674 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC09672 by TurkuCubed, on Flickr

Vallilan puisto

KuvaDSC09673 by TurkuCubed, on Flickr
hmikko, Biosphere, veka ja 6 muuta tykkää tästä
  • 1
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184