Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tekijänä hmikko
#101481
^ Tätä on jauhettu raideliikenneketjuissa, mutta edelleen: "tehkää sinne metro" ei ole mikään ehdotus. Ehdotukseen pitäis sisältyä joku järjellinen malli metrolinjojen liikennöimisestä. Nykyisten linjojen haaroittamisessa jollekin Jätkäsaaren pistoraiteelle ei ole juuri tolkkua.
Viimeksi muokannut hmikko, 14.01.21 15:39. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Maeeeq, Clepe peukuttivat tätä
Tekijänä pahanhajuinenhenki
#101489
TheCultureHigh kirjoitti: 13.01.21 11:49 Silloin kun Jätkäsaarta alettiin rakentamaan eli reilu 10 vuotta sitten. Ehdotin silloin jo Jätkäsaaren rakentamisesta päättäville että rakentakaa sinne ehdottomasti metro, tai ainakin varaus koska sieltä ja sinne pääsee vain yhdestä pullonkaulasta. Tiet tulee olemaan täysin tukossa ja mikäli sinne ratikka vielä laitetaan kulkemaan niin kadut ovat vaan entistä enemmän tukossa. No mitään ei tehty, tai tehtiin. Äkkiä rakennukset pystyyn ja sitten ihmetellään ku kakka on housussa.
Eihän alueella ole mitään ongelmaa mitä metro ratkaisisi. Sumppua ei aiheuta alueen asukkaat, vaan laivoista tuleva rekkaliikenne. Meinasitko kuljettaa rahtia metrolla, vai mikä oli tämän idean takana?

Kuten yllä mainittiin, alueella on jo ratikka.
Clepe peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä veka
#101584
Satamatoimintojen megapaketti, johon sisältyy tunneli Länsisatamasta Länsiväylälle, hyväksyttiin eilen kaupunginhallituksessa. Äänestyksen jälkeen, tulos 9-6 tämän vaihtoehdon puolesta. Vastaan äänestivät vihr. ja vas. Seuraavaksi asia menee valtuustoon, missä on odotettavissa kuohuva keskustelu.
Avatar
Tekijänä markusvalo
#101587
Ja tässä vähän kättä pidempää:
Periaatepäätös satamatoimintojen uudelleenjärjestelyistä ja satama-alueiden maankäytön lähtökohdista Eteläsatamassa, Katajanokalla ja Länsisatamassa
Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle seuraavaa:

Eteläsataman maankäytön suunnittelua jatketaan nk. Keskittämisskenaarion pohjalta siten, että matkustaja-autolauttaliikenteeseen liittyvä rekkaliikenne on mahdollista lopettaa Eteläsatamassa. Edellytyksenä on, että koko matkustaja-autolauttaliikenne loppuu Eteläsataman puolella. Tukholman matkustaja-autolauttaliikenne keskitetään Katajanokalle ja Tallinnan matkustaja-autolauttaliikenne Länsisatamaan. Eteläsataman (ml. Katajanokan), Länsisataman, Jätkäsaaren, Ruoholahden ja Salmisaaren maankäytön kehittämistä jatketaan tähän periaatteeseen perustuen Sataman toimintaedellytysten sekä järjestelyn tuottamien kokonaishyötyjen turvaamiseksi.

Länsisatamasta Länsiväylälle suunnitellaan satamatunneli, joka mahdollistaa Länsisataman toimintojen laajentamisen ja satamaliikenteen sujuvan järjestämisen.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8