Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä grendy
#34424
Toni kirjoitti:Istanbul kuuluu itselläkin kohteisiin, missä pitäisi joskus käydä Itä-Roomaan liittyvän historian takia. Kaupunkihan lienee osa aivan eri maailmaa kuin mitä itäisempi Turkki on. Hienoja kuvia ja paikoin aika tunnelmallista settiä. Kiitti vaivannäöstä kuvatekstien kanssa. :) Miten englannilla pärjäsi asiointitilanteissa ja kuinka turisteihin suhtauduttiin?
Englannilla pärjäsi ihan täydellisesti joka tilanteessa ja turisteihin suhtauduttiin erittäin positiivisesti tai vähintään neutraalisti.. Yks pienempi kebabbila oli vähän vaikee tapaus mutta kyllä siellä yks tyyppi englantia osas jotenkin, rullakebab sitä tuli tilattua sokkona ja oli vähän erilaista kun täällä :D..Turisteja tuolla piisaa varmaan ihan mielettömästi sesonkiaikaan kun nyt sesongin ulkopuolellakin tuntui että ainakin päänähtävyyksissä jengiä piisasi erittäin paljon :).. Rangaistukset turisteja kohtaan tapahtuvista rikoksista/kusetuksista on myös kuulemma aika kovat ja turisti-poliisi normaalin poliisin lisäksi oli erittäin näkyvänä auktoriteettina.

Työvoima Turkissa on ilmeisesti niin halpaa paikallisillekin että palveluammatit näyttivät kukoistavan ja ravintoloissa ja liikkeissä henkilökuuntaa piisasi (jopa vähän liikaakin suomalaiseen makuun välillä). Esim jokainen ratikkapysäkki oli eristetty aidoin ja portein muusta kadusta ettei pummilla pääse julkisiin niin joka pysäkillä oli vähintään yksi henkilö valvomassa tilannetta. Portinvartijoita jne piisasi, eli ilmeisesti työnkuva oli avata portti jos auto tuli jne :D..

Ja joo, itäinen Turkki varmaan olis pikkasen erilainen paikka kun Istanbul.
Tekijänä Quu
#34528
Upeita kuvia. Hienoa, että ehdit historiallisen alueen ulkopuolellekin. Itse menen Istanbuliin parin viikon päästä, mutta turnee rajoittuu ajanpuutteen vuoksi roomalaisen kaupungin alueelle. Joskin viime viikolla palanut rautatieasema sijaitsee Aasian puolella, mikä velvoittaa tuohon perinteiseen lauttareissuun.

Istanbulista lähden eteläisen Turkin kautta Syyriaan, Libanoniin ja Jordaniaan Punaisellemerelle asti. Paluumatka soljuu taas mannermaisen Pohjois-Turkin kautta. Comebackin Istanbuliin teen siitä syystä, että paluulippu oli naurettavan halpa, jos vertasi Levantin hintoihin. Hiljattain olen miettinyt, että voisi ottaa jonkun halvan kamerankin mukaan matkalle. :smt003
Avatar
Tekijänä grendy
#52610
Tässä jotain räpsyjä vielä toiselta Istanbulin reissultamme ilman sen suurempia tarinoita... Matkustusaika oli joulu 2012 :)
Tällä kertaa kamera ei kulkenut mukana 24/7 kun oli jo toinen reissu kaupunkiin ja muutenkin oli huomattavasti enemmän rentoilua :D

Kuva
Joukkoliikennettä

Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva
Sininen moskeija kaikessa (lisätyssä) harmaudessaan ;)

Kuva
Aya Sofya eli Hagia Sofia.. Gorillapod pääsi tositoimiin ensimmäistä kertaa elämässään :)

Kuva
Tää japsi ei lähtenyt sit kulumallakaan pois jalustansa kanssa joten behold, THE JAPSI! :D

Kuva
Bluu mosk

Kuva
Sitten ollaankin ihan muualla jo.. Eli Tünel vuodelta 1875. Funikulaari Karaköystä Beyoğluun.

Kuva


Kuva


Kuva
Galata Tower vuodelta 1348

Kuva
Ja näkymiä sieltä...

Kuva
Istanbul highrises

Kuva
Golden Horn

Kuva
The lokki

Kuva
İstiklal Caddesia pitkin kulkee historiallinen ratikka Taksim aukiolle

Kuva


Kuva


Kuva


Kuva
Matkalla Aasian puolelle

Kuva
Eipä se meno niin erilaista Aasiassa ollut :D

Kuva
Sieltäkin löytyi oma nostalgia-ratikka

Kuva
Ja sen kuski tärkeässä työssään

Kuva


Kuva
Nyt ollaankin jo Hagia Sofiassa sisällä taas kerran...

Kuva


Kuva

Kuva
On se vaan livenä uskomaton paikka...

Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva
Leventin alueella oli useita highrise-projekteja... Eikä yhtään niistä betonielementeistä.

Kuva
Mmm.. Turkkilainen kulttuuri on vaan upeaa :).. Tässä meidän jouluaaton aktiviteettia ravintola-illallisen jälkeen!

Kuva
Kännykuva Grand Bazarin yhdeltä pääkäytävältä

Edelleen ei voi kuin suositella Istanbulissa käymistä jokaiselle. Off-seasonina aivan mielettömän halvat hotellit, aivan sairaan hyvät ruoat ja herkut ja historiaa enemmän kuin kukaan kestää. Ihmiset on avuliaita ja ystävällisiä ja joukkoliikenteen eri muotoja (ratikoita eri vuosisadoilta, metroja eri vuosikymmeniltä, funikulaareja eri vuosisadoilta jne) on tarjolla uskomaton määrä ja kaikki toimii kuin unelma :).. Luultavasti tulee vielä tulevaisuudessakin käytyä Istanbulissa!
Avatar
Tekijänä 16valve
#52616
Upea kuvasarja. Voi vain kuvitella, kuinka vaikuttava ja suuri Hagia Sofia on. Kuvissakin ihmiset ovat pieniä pisteitä valtavan kupolin alla. Toivottavasti tuonne pääsee vielä joskus. Tuo teidän joulun harrastus, ihan jees. Mulla on myös vesipiippu tuossa vitriinin päällä. Tulee aina joskus testailtua. :)
Tekijänä Purkki^
#52620
grendy kirjoitti: Kuva
Mmm.. Turkkilainen kulttuuri on vaan upeaa :).. Tässä meidän jouluaaton aktiviteettia ravintola-illallisen jälkeen!
Yeah! Ja naiset on keittiössä poissa tieltä. :mrgreen:
Avatar
Tekijänä Kantti
#52627
H**vetin hyvä kakkula tommoseen kuvaamiseen toi sigma!
Avatar
Tekijänä grendy
#52628
Kantti kirjoitti:H**vetin hyvä kakkula tommoseen kuvaamiseen toi sigma!
Kaupunkikuvaamisen aatelia :).. Sitä aina hämmästyy kun katsoo kameran linssin läpi ja huomaa kuinka älytön se 8mm on! Ei oo tainnut tulla vielä tilannetta missä kadun leveys tai muu ahtaus olis estänyt kuvauksen kohteen :D
Tekijänä Kirsi
#52631
Yeah! Ja naiset on keittiössä poissa tieltä. :mrgreen:
Olipa fiksu kommentti. Vapaa-ajan viettäminen pelkästään miesten kesken ei ole mikään yhteiskunnallinen ongelma, mutta sukupuoleen liittyvät hierarkiat ovat.
Tekijänä Purkki^
#52633
Kirsi kirjoitti:
Yeah! Ja naiset on keittiössä poissa tieltä. :mrgreen:
Olipa fiksu kommentti. Vapaa-ajan viettäminen pelkästään miesten kesken ei ole mikään yhteiskunnallinen ongelma, mutta sukupuoleen liittyvät hierarkiat ovat.
HUUMORIA HUUMORIA! Ziisus.
Avatar
Tekijänä Klazu
#52638
Todella hyviä kuvia ja hauskat kommentit. :lol: Istanbul kiinnostaa jonkin verran, kun ei ole tullut kuin lentokenttä nähtyä. Mutta pakko sanoa, että näyttääpä kaupungin arkkitehtuuri itäeurooppalaiselta ja vain moskeijat tuovat mieleen perinteiset lähi-idän. Osa maisemista voisi olla myös Saksasta, kyltitkin kun olisivat jo oikealla kielellä ja karvakäsiä on oikeassa suhteessa. :D
Tekijänä Luukie
#52793
Mahti kuvia, kolmannen kerrain nyt katsoin ne läpi ja tulin vakuuttuneeksi, että tuolla on joskus käytävä. Tosin noita must see paikkoja on tässä
kerääntynyt foorumia lukiessa ja muutenkin miettiessä paikkoja. Tosin noi kuvat pariksi vuodeksi ainakin lievittävät halua mennä tonne. Propsit
Grendylle tosi hienoista kuvista. Onhan tuossa Bulgariassa tullut käytyä ja Turkin toisella puolella. Niissä turistirysissä ja toi nyt on ihan toinen maailma.