Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä eskimo
#72428
Sydneyn valtuusto on hyväksynyt kaupungin korkeimmaksi nousevan rakennuksen suunnitelmat, 72 kerrosta ja 260 metriä, sisältäen pääasiassa asuntoja.
Kuva
© suunnittelu Crone Partners Architects, Michael Banak
Avatar
tekijänä Klazu
#72434
Meh, lasinen suorakaide. Barangaroo Centerin kompleksista tulee paljon näyttävämpi tornikokoelma, vaikkakaan ei aivan yhtä korkea. Ilahduttavaa kuitenkin nähdä Sydneynkin heräävän hiljalleen asuintornien mittelöön, sillä Melbourne ja Brisbanekin ovat olleet tällä saralla paremmin kunnostautuneita. :)
Avatar
tekijänä sw
#83883
Sydneyssä tuli oltua pari viikkoa keväällä 2016 ja täytyy myöntää, että kaikista paikoista ever tuo kaupunki oli ze best! Absoluuttisen täydellinen yhdistelmä luontoa ja kaupunkia ja toimivaa yhteiskuntaa. Toki säät sattuivat parhaimillaan kohdalleen, oli sopivan lämmin eikä helvetillisen kuumaa.
Tuli käytyä myös Klazun kuvien Blue Mountainsilla sekä tietenkin piti kokea kävelyretki tuon kuuluisan sataman sillan kaarella, josta on kyllä hiukean hienot maisemat.

Kuvatykitystä, pitäkää kiinni...

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Avatar
tekijänä veka
#83897
Sidneyn oopperatalo on kyllä fantastisen nerokas luomus. Pelkästään sen takia pitäisi päästä käymään kaupungissa. Samaa ovat yrittäneet sittemmin muutkin, mm. Oslo. Sopii verrata.

Sidneyn oopperan luomisessa oli myös suomalaisia mukana. Ilman Eero Saarista tuossa olisi aivan toisenlainen talo. Harmi vaan, ettei Helsingin Guggenheimin raadissa ollut yhtään eerosaarista.
Avatar
tekijänä Tande
#83903
Kulttuurirakennukset voivat kyllä muodostua koko kaupungin symboliksi ja maailmankuuluiksi nähtävyyksiksi. Esimerkkeinä juuri Sydneyn oopperatalo ja Guggikset New Yorkissa ja Bilbaossa. Harmi tässä mielessä, että Helsingin musiikkitalosta tuli arkkitehtuuriltaan vaatimaton ja aikalailla mitäänsanomaton, vaikka toimiva rakennus sinänsä onkin. Tiedä sitten tullaanko Helsingin Guggenheimia katsomaan ympäri maailmaa nimenomaan rakennuksen arkkitehtuurin takia tulevaisuudessa...

Helsinkiä ja Bilbaota voi kyllä monella tavalla verrata toisiinsa. Ovat suunnilleen saman kokoisia "2nd-tier" kaupunkeja. Erona nyt lähinnä, että Bilbao on nykyään maailmankuulu, siinä missä jokin keskiverto amerikkalainen tai vaikka vietnamilainen ei ole koskaan kuullutkaan Helsingistä... Esiintyyhän Bilbao jopa yhdessä James Bond-leffassa! :)
tekijänä hmikko
#83906
Tande kirjoitti:Harmi tässä mielessä, että Helsingin musiikkitalosta tuli arkkitehtuuriltaan vaatimaton ja aikalailla mitäänsanomaton, vaikka toimiva rakennus sinänsä onkin.
Sydneyn oopperatalo onkin sitten ollut toimivuusosastolla varsinainen murheenkryyni, tosin enimmäkseen talon tilaajien omasta syystä. Joku sinfoniaorkesterin voimahahmo sai aikanaan läpi suurimman salin muuttamisen oopperateatterista pelkäksi konserttisaliksi kesken rakennushankkeen, kun halusi sinfonialleen isomman salin. Seurauksena sitten sali ei toimi kunnolla akustisesti ja oopperanäyttämö on tungettu pienempään saliin paikkaan, johon se ei mahdu. Tässä suhteessa verraten Musiikkitalo on suoranainen riemuvoitto.
Tande kirjoitti: Tiedä sitten tullaanko Helsingin Guggenheimia katsomaan ympäri maailmaa nimenomaan rakennuksen arkkitehtuurin takia tulevaisuudessa...
Uskallan luvata, että jos kilpailun voittaja toteutetaan, niin ei tulla. Ja uskallan melkein luvata, että ei toteuteta.
Tande kirjoitti:Erona nyt lähinnä, että Bilbao on nykyään maailmankuulu, siinä missä jokin keskiverto amerikkalainen tai vaikka vietnamilainen ei ole koskaan kuullutkaan Helsingistä...
Keskiverto amerikkalainen ei matkaile Euroopassa ylipäätään eikä todennäköisesti New Yorkin Guggenheimissakaan. Sanoisin, että Helsingistä on kyllä kuultu siinä kuin Bilbaostakin - eli todnäk hyvin vähän kummastakaan. Helsinkiin tulevat amerikkalaiset risteilyturistit ovat suht varakasta ja valikoitunutta porukkaa.

En nyt siis tarkoita, etteikö pitäisi rakentaa kulttuuripalatseja ja nostaa profiilia, kaikin mokomin.
Kantti tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#83908
hmikko kirjoitti: Sydneyn oopperatalo onkin sitten ollut toimivuusosastolla varsinainen murheenkryyni, tosin enimmäkseen talon tilaajien omasta syystä. Joku sinfoniaorkesterin voimahahmo sai aikanaan läpi suurimman salin muuttamisen oopperateatterista pelkäksi konserttisaliksi kesken rakennushankkeen, kun halusi sinfonialleen isomman salin. Seurauksena sitten sali ei toimi kunnolla akustisesti ja oopperanäyttämö on tungettu pienempään saliin paikkaan, johon se ei mahdu. Tässä suhteessa verraten Musiikkitalo on suoranainen riemuvoitto.
Kiinnostava tieto. Kerran ollessani hetkellisesti varoissani suunnittelin kesälomareissua Sidneyn suuntaan. Siellä piti esittämän oopperaa juuri sopivasti (paikallinen talvi), ja lippuja oli vielä jäljellä. Sitten selvisi, että nuo esitykset pidetäänkin oopperatalon ulkopuolella jossain siinä ranta-alueella, ehkä juuri tilan vähäisyyden takia. Jäi tuo reissu tekemättä.
tekijänä hmikko
#83910
^ Salien vaihtotempauksen näkee konserttisalin kuvistakin, joissa urut ovat todella korkealla päälavan yläpuolella. Tilaa on yläpuolella valtaisasti siksi, että siinä oli alun perin tarkoitus olla oopperan näyttämötorni. Konserttisalikäytössä katto on kuitenkin liian kaukana ja salin tilavuus liian suuri, ja akustiikka siitä syystä ongelmallinen. Ison salin ongelmaan on tietysti ajettu muuallakin. Toimitusjohtaja myy mieluummin sinfoniakonserttiin 3000 kuin 2000 lippua, mutta sen kokoinen sali ei tahdo toimia.
Avatar
tekijänä Klazu
#84070
veka kirjoitti:Kerran ollessani hetkellisesti varoissani suunnittelin kesälomareissua Sidneyn suuntaan. Siellä piti esittämän oopperaa juuri sopivasti (paikallinen talvi), ja lippuja oli vielä jäljellä. Sitten selvisi, että nuo esitykset pidetäänkin oopperatalon ulkopuolella jossain siinä ranta-alueella, ehkä juuri tilan vähäisyyden takia. Jäi tuo reissu tekemättä.
Suosittelen, on nimittäin kiva kaupunki ja kiehtova maa! Sinfoniaorkesterin konsertti oopperatalon pääsalissa oli upea kokemus, jonka muistan vielä hyvin. Kannattaa vain katsoa netistä etukäteen milloin konsertteja järjestetään.

Australiaan ei kannata lähteä muutaman viikon vuoksi vaan matka-aikaa on syytä varata kuukausi. Kyseessä on kuitenkin kokonainen oma mantereensa!