Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Kantti
#28285
Siistit kuvat!

Erityisesti hämäräkuvat ovat erinomaisessa balanssissa. Ensimmäisessä kuvassa The Rocks'ista, hienoa historiallista kerroksellisuutta, antaa ajallista syvyyttä kaupunkikuvaan. Toiseen kuvaan on kuvauspaikka osattu valita hyvin, Sydney Harbour Bridge'n hallitessa näkymää veistoksellisena kattojen yläpuolella.

Kattava kuvaus tekstin osalta matkan vaiheista myös. Kiitos näistä.
Avatar
tekijänä Chae-chu
#28286
Mahtava artikkeli ja hienoja kuvia. Itse tykkään eniten tuosta toisiksi viimeisestä kuvasta, kun muutenkin tollaset kuvat joissa talot näkyvät vain osin ja jättävät korkeuden suhteen katsojalle kuviteltavaa, aiheuttavat eyegasmeja.
Avatar
tekijänä Klazu
#28287
Kiitos kommenteista! Lisää seuraa huomenna viestillisen verran. ;)

Sydney oli kyllä kaupunki, johon rakastui kuuden siellä vietetyn päivän aikana. Se ilmasto, meri, erittäin urbaani CBD, vehreys...siinä oli jotain todella lumoavaa! Ehdottomasti kaupunki, jossa voisin asua, jos ei olisi noin kaukana (Australia ON kaukana). Sydneyn huonoja puolia ovat ruuhkaisuus, huono joukkoliikenne sekä paikoittainen sotkuisuus (junia esim. on tuhrittu ihan Berliinin tyyliin). Silti kokonaisuutena jätti positiivisen kuvan ja halun palata parin vuoden päästä.

Asia joka meidät yllätti oli, että Sydneyn CBD sijaitsee kumpuraiselle maastolla, eli kadut menevät ylös ja alas muodostaen yhdessä pilvenpiirtäjien kanssa todella mielenkiintoisen kaupunkikuvan. Edes sangen vankka ruutukaava ei käy niin ilmi ja keskusta tuntuu isommalta kuin on (ei se nyt pienikään ole). Rakennukset on sijoitettu myös sangen lähelle katuja, josta tulee tiivis mielikuva ja sitten on tuollaisia pieniä mutkia, joka mm. toiseksi viimeisimmässä kuvassa tuo urbaanin fiiliksen.

Huomenna tarjolla pari sangen onnistunutta yökuvaa jalustalla näiden käsivaralla otettujen lomaan.
Avatar
tekijänä grendy
#30368
Huhhuh kyllä ootte paikkoja nähnyt! HALUAA! :).. Tuolla varmaan kuvattavaa piisas... huoh!
Avatar
tekijänä Klazu
#30376
Juu, paikkoja kyllä piisas ja esim. Blue Mountainseille voisi mennä uudelleenkin pariin paikkaan. Lisäksi Sydneytä pitää joskus palata kuvaamaan uudelleen, esimerkiksi ottaa nuo upeet vastarannan kuvat myös keskipäivällä.

Harmillista on, että 3500 valokuvasta pystyi käytännön syistä poimimaan vain ~150 parasta kirjoitusten kuvituksesti ja monta ah niin urbaania maisemaa jäi nyt näyttämättä. Pitää katsoa, jos jaksan jossain välissä laittaa noita esille. Perfektionisti sisälläni ei vaan kestäne laittaa enää kuvia esille ilman Photoshopin kautta kierrätystä, joten kauhea homma olisi eessä... :roll:
Avatar
tekijänä Kantti
#30377
Hienoja paikkoja. Nuo erämaakuvat joukossa monipuolistavat kuvasarjaa hyvin. Siistiiii !!
Avatar
tekijänä Klazu
#30378
Matkaan tosiaan mahtui maisemia lumisista vuoristoista vehreisiin laaksoihin, aavikosta sademetsään. Outback oli kyllä sykähdyttävä ja mieleen jäävä paikka. Se yksinäisyys ja tyhjyys oli pysäyttävää. Kiva esim. tuolla Coober Pedyssä, että 500km säteellä kaupungista ei ole mitään merkittävää asutusta. Ja se punainen hiekka!!
Avatar
tekijänä 16valve
#30380
Voi vitsi, upeita kuvia todellakin. Pitää varmaan lukea tekstipuolikin ajatuksella joku päivä. Varsinkin tässä vikassa kuvaryhmässä toinen oli melko vaikuttava. Tuo polku jyrkänteen laidalla nimittäin. On sit pitänyt tosiaan tuohonkin tehdä reitti joskus :) Kiitos kuvista Klazu!
Avatar
tekijänä Klazu
#30381
Tuo polku kallioseinässä oli tosissaan huima paikka ja oikein harmittaa, ettei ollut aikaa kävellä polkua pidemmälle. Tultiin tuohon kohdille lähinnä kuvaamaan Wentworth Fallsin vesiputousta, joka ei ollut niin hieno kuin tuo tuosta alkava polku. Kuten sanottua, tuolle seudulle jäi vielä paljon nähtävää... 8)