Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tekijänä Ozie
#26484
Noniin, tuli tehtyä muutaman päivän pikavisiitti Bostonissa ja tässä kaupunkikuvasatoa siitä:

Kuva
Hotellin partsilta otettu kuva jostain uudesta toimisto(?) rakennuksesta.

Kuva
Lisää näkymää Bostonin keskustasta 16. kerroksen parvekkeelta. Keskellä vasemmalla ainakin One Beacon Street (154m / 37 krs), One Boston Street (183m / 41 krs), Millennium Place Tower I tai II (145/136m / 38/36 krs).

Kuva
Lisää näkymää Bostonin keskustasta 16. kerroksen parvekkeelta.

Kuva
John Hancock Tower (241 m/60 krs), Berkeley Bulding (Old John Hancock Building (151m / 36 krs).

Kuva
Yks jostain viidestä miljoonasta kirkosta.

Kuva
Public Garden ja George Washington. Takana edessä vasemmalta One Beacon Street (154m / 37 krs) ,One Boston Place (183m / 41 krs).

Kuva
Massachusetts State House.

Kuva
Joku random torni.

Kuva
Taas joku vanha kirkko ja taustalla 33 Arch Street (145m / 33 krs).

Kuva
Keskustan yksisuuntaisia katuja on riittävästi.

Kuva
Ja riittävästi.

Kuva
24 kerroksinen Radisson Hotel Boston. Oltiin itse 16. kerroksessa.

Kuva
One Lincoln Street (153m / 33 6rs)

Kuva
Vielä lisää torneja.

Kuva
Erilaisella designilla.

Kuva
Keystone Building (122m / 32 krs)

Kuva
Keskustan yleisnäkymää. Eka kokonainen talo vasemmalta One Beacon Street (154m / 37 krs), oikeassa reunassa Keystone Building (122m / 32 krs).

Kuva
Hieman erilainen rakenne pohjalla.

Kuva
Vasemmalla takana Keystone Building (122m / 32 krs), keskellä 125 High Street (138m / 30 krs), oikealla One / Two International Building (183/164m / 46/35 krs).

Kuva
Sataman taloja veden päällä.

Kuva
Rannan puistoja.

Kuva
Berkeley Bulding (Old John Hancock Building (151m / 36 krs), John Hancock Tower (241 m/60 krs).

Kuva
Kapeita katuja.

Kuva
Leveempiä katuja.

Kuva
Isompia teitä ja pirusti tunneleita.

Jatkuuuu...
Tekijänä Ozie
#26485
Kuva
Keskellä Prudential Tower (228m / 52 krs)

Kuva
Museum of Science

Kuva
Oikealta John Hancock Tower (241 m/60 krs), Berkeley Bulding (Old John Hancock Building (151m / 36 krs).

Kuva
Prudential Tower (228m / 52 krs)

Kuva
Vasemmalta John Hancock Tower (241 m/60 krs), Prudential Tower (228m / 52 krs). Kaksi Bostonin korkeinta taloa.

Kuva
Lisää katuja.

Kuva
Keskellä Exchange Place (155m / 40 krs).

Kuva
28 State Street (152m / 40 krs).

Kuva
Enpä tiedä edes mikä.

Kuva
Edessä Two International Place (164m / 35), takana One International Place (184m / 46).

Kuva
Kirkkoa.


Näin tällä kertaa...
Avatar
Tekijänä 16valve
#26486
Hieno kuva-kavalkaadi tornitaloja. Yllättävä tuo yksisuuntaisten katujen määrä.
Avatar
Tekijänä grendy
#26487
Kuvia katsellessa ei voi muuta miettiä kun että miks Suomessa tai Euroopassakaan ei oo ollut samanlainen periaate keskusta-rakentamisessa kun jenkeissä? Torneja torneja vaikka ei ookkaan edes mitään megakorkeita mutta kuitenkin niiiiiin näyttäviä! :)
Avatar
Tekijänä Klazu
#26722
[Toukokuu 2009]

Bostonissa majapaikkamme sijaitsi naapurikunta Woburnissa I95-moottoritien varressa. Paikkana kahden viimeisen yön ajan toimi neljän tähden Hilton, josta ei kuitenkaan löytynyt kummoistakaan luksusta verrattuna mihinkään aiemmin koettuun majoitukseen. Noh, televisiosta löytyi HBO-kaapelikanava - kaipa se on jotain. :) Majoittuminen 20km Bostonin keskustasta oli tietoinen valinta, sillä jostain syystä keskustan hotellien hinnat alkoivat tämän Hiltonin hinnoista tuolloin. Lisäksi kahden moottoritien risteykseen oli helppo tulla autolla. Illan aikana vierailimme läheisessä Burlington Mall -ostoskeskuksessa, joka on Bostonin suurin. Macy´s -tavaratalosta Niina löysi itselleen joitain vaatteita ja amerikkalaiseen tyyliin ruokailimme Taco Bell -ravintolassa.

Seuraavana aamuna suuntasimme matkaan jo heti aamusta. Ajelimme loputtomien omakotitalolähiöiden pikkuteitä kohti Cambridgeä, joka on Bostonin naapurikaupunki aivan Charles Riverin vastarannalla. Cambridge on erittäin varakas 101 000 asukkaan kaupunki, joka on kuuluisa kahdesta maailmanluokan yliopistostaan; Harvardista ja Massachusetts Institute of Technologystä (MIT). Päivä oli perjantai, joten Harvardin kampuksella liikkui paljon opiskelijoita ja meidänkin valitseman kahvilan terassilla professorit ja opiskelijat keskustelivat opinnäytetöistään. Tunnelma yli 50 000 dollaria vuodessa lukukausimaksuja maksavien ihmisten joukossa oli kieltämättä hieman erilainen kuin Joensuun yliopistolla, mutta enpä silti kokenut olevani yhtään näitä "huippuja" huonompi ihminen.

1636 perustettu Harvard on Yhdysvaltojen vanhin yliopisto ja valtavan kampusalueen tiilirakennukset ovatkin upeita. Opiskelijoita yliopistossa on hieman yli 19 000 ja aasialaisia näytti olevan paljon. Yliopistosta on valmistunut monia presidenttejä ja lukuisia liike-elämässä menestyneitä ihmisiä. Yliopiston kasvatteja ovat muun muassa Barack Obama sekä George W. Bush, mutta vain ensin mainittua mainostettiin kaikkialla (erityisesti ah niin amerikkalaisissa puskuritarroissa).

Harvardille on kätevää jättää auto ja jatkaa kohti Bostonia metron kyydissä. Vain muutaman aseman päässä sijaitsee MIT:n valtaisa kampus. Varsinkin tämän 1861 perustetun noin 10 000 opiskelijan yliopiston alueella näkyi runsaasti aasialaisia tekniikan lupauksia. Itse kampus ei ollut mitenkään ihmeellisen näköinen, joten pääaukiot oli nopeasti kierretty. MIT:stä valmistuneet ovat sittemmin perustaneet suuria tekniikan yrityksiä, kuten Intel, Texas Instruments ja 3Comin, toimineet astronautteina ja onpahan esimerkiksi YK:n entinen pääsihteeri Kofi Annankin opiskellut siellä. Itse asiassa jopa Berliinin toimistomme johtaja on opiskellut siellä. :) Ei niin yllättäen MIT:n vieressä on valtavasti suuryritysten toimistoja, joihin moni lahjakkuus työllistynee. Nokiallakin on kaupungissa toimisto

Yliopistot katseltuamme jatkoimme matkaa Bostoniin. Vaikka Boston on amerikkalaisittain sangen varakas kaupunki, pisti keskustassa heti silmään suuri määrä köyhiä ja varsinkin valtavat määrät tummia ihmisiä. Köyhyyttä ei näkynyt ollenkaan niin paljon Kanadan puolella ja todettakoon myös, että että ihmisetkin ovat pienempiä siellä - kyllä, silmin nähden! Keskustassa on kaunis iso puisto, jossa olikin paljon ihmisiä nauttimassa kauniista päivästä. Liekö vain tuuriamme, mutta sielläkin ohitsemme käveli keskellä päivää huumehörhö. Puiston lähellä sijaitsee Massachusettsin kaupungintalo, jonka edustalla liehuivat kaupungin joukkueiden Boston Bruinsin (jääkiekko) ja Boston Celticsin (koripallo) kannustusliput (olivat molemmat juuri päässeet jatkosarjoihin).

Kaupungintalon takana sijaitsee Beacon Hillin historiallinen kaupunginosa. Tämä oli ehdottomasti paras osa Bostonia, sillä vanhat tiiliset talot sijaitsevat upeasti kukkulan kapeiden katujen varrella. Alue oli myös rauhallinen ja siisti, ja siitä jäi meille hyvä mielikuva. Suuntasimme vielä vähän syvemmälle keskustaan Granary Burying Groundille. Tälle pienelle haustausmaalle on haudattu monia Amerikan vapaussodan patriootteja, mm. Samuel Adams, Paul Revere, John Hancock ja Benjamin Franklinin perheenjäseniä, mutta ei miestä itseään. Paikalla olikin paljon koululaisryhmiä jostain päin Yhdysvaltoja. Bostonilla on ollut merkityksensä sen ajan tapahtumissa ja mm. "Bostonin teekutsut" ovat jääneet käsitteenä elämään.

Bostonin keskusta oli pienestä sotkuisuudestaan silti kiintoisa, sillä arkkitehtuuri on monipuolista. Vanhat pienet rakennukset ja uudet pilvenpiirtäjät ovat kiintoisasti rinnakkain ja muodostavat mielenkiintoisan kaupunkikuvan.

Paluumme hotellille osui juuri perjantai-iltapäivän ruuhka-aikaan ja voi mahdoton sitä autojen määrää! Kaikki, siis tosiaan KAIKKI, tiet olivat täynnä autoja 8-kaistaisia moottoriteistä pikkukatuihin. Meilläkin meinasi palaa hermot paikoillaan seisoskeluun ja mateluun, vaikka meille tämä oli vain ainutkertainen kokemus. Ajatella, että joillekin se on arkea kaksi kertaa päivässä. Kaikki on Amerikassa tosiaan suurempaa ja varsinkin ruuhkiin tämä pätee tuolla autoistumisen huippumaassa. Ja kaiken lisäksi Bostonikin on hyvän joukkoliikenteen kaupunki neljällä metrolinjallaan. Auto on silti pakollinen varsinkin suburbian (omakotilähiöiden) asukkaille. Ja eihän julkisilla voi Amerikassa kulkea kuin opiskelijat ja köyhät. Paha mielikuvaongelma siis.

Hurjana sattumana hotellille takaisin päästyämme näimme televisiosta, miten keskustassa metrojuna oli hetkeä aiemmin ajanut toisen perään kuljettajan tekstailtua puhelimellaan. Yli 50 loukkaantui tuossa onnettomuudessa, mutta kukaan ei tainnut onneksi kuolla.

Viimeisen päivän aamuna nukuimme oikein pitkään. Herättyämme ajelimme vielä rannikon asuinalueita katselemaan. Bostonin lähiöiden varallisuus vaihtelee nopeasti, sillä välillä katselimme valtavia kartanoita ja välillä jouduimme pysähtymään liikennevaloihin alueella, jossa katujen vierellä notkui vaikka minkälaista ganstaa sukkahousut päässään. Niillä nurkilla valoista olisi tehnyt mieli ajaa läpi, sillä mistä sitä tietää missä joku tulee aseella uhaten ryöstämään. Ehkä olemme ylivarovaisia, mutta joillakin nurkilla se tuntui viisaalta. Atlannin rannikon saariin ja niemiin rakennetut alueet olivat kuitenkin laadukasta asuinseutua.

Lopulta koitti aika palauttaa auto lentokentälle. Näin 1700km ajomatkamme oli täten ohi. Suoritimme kentällä check-inin, mutta koska lennon lähtöön oli yli viisi tuntia ja Bostonin lentokenttä sijaitsee vain 2km kaupungin keskustasta, otimme vielä bussin keskustaan. Siellä katselimme vielä hieman eri kulmia ja lopulta palasimme kentälle. Turvatarkastus oli suorastaan kevyt ja illan pimennyttyä lentomme kohti Lontoota lähti (nousu Bostonin keskustasta pimeällä on upea näky!). Alkumatka ei tosin ollut kaikkein mukavimpia, sillä ensimmäiset kolmisen varttia sadepilvet hytkyttivät konetta melkoisesti. Ei mikään mukava kokemus yrittää hillitä pahaa oloaan tietämättä kauanko yhteensä kuuden tunnin lennosta tätä joutui sietämään. Onneksi meno tasaantui ennen kuin paha olo pääsi pahaksi, mutta hieman hiki siinä kyllä tuli. :)

Loppumatka meni hyvin ja sunnuntaina olimme jälleen kotona.

Autoja ja lippuja Bostonin iltapäiväruuhkassa:
Kuva

Keskituloisen lähiön katuja:
Kuva

Muutamia ilmaisjakelulehtiä Harvardilla:
Kuva

Harvardin kampuksen rakennuksia:
Kuva

Bostonin vastarannalla:
Kuva

MIT:n erikoisin talo:
Kuva

Viihtyisä Beacon Hill:
Kuva

Granary Burial Ground:
Kuva

Monenkirjavaa Bostonia:
Kuva

Lisää monenkirjavaa Bostonia:
Kuva

Atlannin rannikolla:
Kuva

Keskustassa vielä ennen lentoon lähtöä:
Kuva
Avatar
Tekijänä grendy
#50989
Klazu kirjoitti:Kuva
Pakko todeta itsestäänselvyyksiä taas... Ihailen amerikkalaisessa kaupunkisuunnittelussa tuota uskallusta rakentaa vaihtelevaa ympäristöä! Tai näin suomalaisen näkökulmasta se on uskallusta kun koko muun maailman mielestä se on ihan normaalia. Jos paikka olisi Suomessa niin
1) rakennus olisi jo purettu
2) jos ei olisi purettu niin räystäslinja olisi pidetty samana, eli koko kortteli tai koko keskusta olisi tuon korkuista rakennuskantaa

[bull]Blaah.. miksi pitää olla niin tasapaksua ja tylsää toimintaa täällä...vastalause suomalaiselle kaupunkisuunnittelulle[/shit]
Tekijänä Purkki^
#50990
^ Todellakin. Nuo 2 tornia on helvetin rumia ja etualalla olevat vanhat rakennukset ihan jees. Kokonaisuus on kuitenkin mielestä upea. Kun on vaihtelevaa ympäristöä niin arkkitehtuullisesti rumatkin rakennukset näyttävät kokonaisuuden kannalta hyvältä.
Avatar
Tekijänä grendy
#50991
Purkki^ kirjoitti:^ Todellakin. Nuo 2 tornia on helvetin rumia ja etualalla olevat vanhat rakennukset ihan jees. Kokonaisuus on kuitenkin mielestä upea. Kun on vaihtelevaa ympäristöä niin arkkitehtuullisesti rumatkin rakennukset näyttävät kokonaisuuden kannalta hyvältä.
Aivan! Toi vasemman puoleisin torni näyttäisi yksinään jossain aivan hirveeltä, tossa se nyt "hukkuu massaan" kun on niin paljon kaikkea muutakin mielenkiintoista. Tulee vähän muuten Cirrus mieleen noista ikkunoista tossa oikealla reunalla ;)
Avatar
Tekijänä sw
#50997
Tuo Boston on sairaan upee ja nuokin tornit sopivat tuohon paikkaan. Eivät ole ollenkaan niin rumia kuin voisi luulla kuvien perusteella. Kontrasti tuon ihanan amerikkalaisten syvintä olemusta koskettavan pikkutalon ja tornien välillä on mieletön. Loving it! Kuvasta oikealle jää pieni aukio, joka tuo mukavasti ilmaa tähän paikkaan.
Avatar
Tekijänä Klazu
#51003
Amerikkalaisissa suurkaupungeissa on tosiaan mahtavinta tuo kerroksellisuus, jossa yhdistyy 1900-luvun alun (tai vanhempiakin) rakennuksia, 70-luvun rumia pilvenpiirtäjiä ja tämän päivän lasiarkkitehtuuria eri kokoisina ja näköisinä. Kyllähän siellä on raiskattu vanhaa melko tavalla näitä keskustoja rakentaessa, mutta paikoin lopputulos sopii hyvin yhteen. Bostonin keskusta on sangen pieni alue, mutta siellä on muutama kadunvarsi jotka ovat todella urbaaneja.

Tuo lasinen pilvenpiirtäjä on kaupungin korkein rakennus John Hancock Tower, joka on kylmästi lyöty kaupungin kuuluisan ja kauniin Trinity Churchin viereen. Siinä sijainti on kuitenkin mielestäni epäonnistunut, sillä nyt Trinity Church on melkein koko päivän varjossa, mikä syö sen näyttävyyttä.
Avatar
Tekijänä sw
#75128
Muutamia kuvia vuodelta 2011! Oho! Bostonista 4th of July aikoihin tuli käytyä. Samassa rytäkässä myös Harvardin ja RhodeIslandin kuvia joukossa, olivat kuitenkin sen verran lähellä ettei erillistä ketjua viitsi laittaa parin kuvan tähden.

Ehdottomasti yksi lempikaupungeista USAssa tuo Boston. Erittäin monipuolinen, kaupunkimainen ja samalla kuitenkin mukavia ihmisiä ja avoin ilmapiiri.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva