Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä 16valve
#40866
Kävin alkuviikosta Latviassa työmatkalla, josta yhden yön majailin Riikassa. Tässä hiukan kuvasatoa, mitä nopeasti ehdin ottamaan.

Krastaielan Lido, täällä käytiin lounaalla koulutusten lomassa. Voin suositella kaikille, ruoka oli monipuolista ja hyvää.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva E22 tieltä, keskustan eteläpuolelta.
Kuva

Tv/radiomasto
Kuva

Tämän tyylisiä n. 12 kerroksisia kerrostaloja oli useita Riikan eteläpuolella.
Kuva

auton ikkunasta bongattua..
Kuva

Hotelli Albert, jossa vietin yhden yön.
Kuva

Meille oli hommattu liput jääkiekko-otteluun. Seuraavat kuvat kävelyreittimme varrelta hotelli - Riga areena
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Riikassa on aika paljon rakenteilla korkeahkoa rakennuskantaa, tässä yksi.
Kuva

Riga Areena
Kuva

Kuva

Ottelun loputtua oli jo pimeä. Areenan ympäristössä on joitakin toimistotorneja, joiden valaistukseen on kiinnitetty huomiota.
Kuva

Kuva

Albert hotelli yövalaistuksessaan
Kuva

Aamulla matka jatkui lounaiseen Latviaan Saldusta kohti. Tästä kohteesta ei tullut tämän parempaa kuvaa
Kuva

Keskustan ja lentokentän välimaastoa.Kuvat otettu tosiaan auton ikkunasta aamuruuhkan aikaan.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuvat eivät imartele, mutta työmatkoilla kuvauksiin ei yleensä pääse keskittymään kovinkaan paljoa ;)
Avatar
Tekijänä Klazu
#40867
Hyviä kuvia, 16valve. Kiitos! Riikahan on suuren kaupungin näköinen, sillä kookasta (ei-neuvostoaikaista) rakennusta löytyy näemmä runsain mitoin. 20 kerrosta ei ole näemmä paljon Riikassakaan, mikä on hieno juttu. Kaupunki siirtyi äsken pari pykälää kiintoisten kaupunkien listallani. :)
Avatar
Tekijänä 16valve
#40868
Klazu kirjoitti:Hyviä kuvia, 16valve. Kiitos! Riikahan on suuren kaupungin näköinen, sillä kookasta (ei-neuvostoaikaista) rakennusta löytyy näemmä runsain mitoin. 20 kerrosta ei ole näemmä paljon Riikassakaan, mikä on hieno juttu. Kaupunki siirtyi äsken pari pykälää kiintoisten kaupunkien listallani. :)
Kyllä voin suositella. Länsimaisuus ja vauraus näkyy katukuvassa ihan joka paikassa. Ökyautoja on enemmän kuin monessa muussa suurkaupungissa yhteensä. Näin yhden päivän aikana kuusi Bentleytä, kymmeniä Porsche Cayennejä yms. Paikallinen kollega kertoi, että hänen vaimonsa on mukana kiinteistöbisneksessä. Olivat hankkineet keskustasta Art Nouveau tyylisen kiinteistön, remontoineet sen Venäläisiä ja Arabeja ajatellen, runsaasti lehtikullattuja yksityiskohtia yms. Kun kohde tuli valmiiksi, ensimmäisen viikon aikana oli asunnoista myyty jo yli puolet. Ostajina, venäläisiä, Arabeja, Kiinalaisia.. Vanhoja rakennuksia on entisöity hyvällä maulla runsaasti, eikä neuvostomaisuus näy juurikaan varsinkaan keskusta-alueella. Sitä näkee kyllä kaupungin reunoilla paljonkin.
Avatar
Tekijänä huopa
#40899
Noissa Baltian kaupungeissa tuo yleiskaavoitus on myös mielestäni vähän "fiksumpaa" kuin täällä, eli säästetään vanha kaupunki ja yhtenäiset saman tyylisuunnan korttelit, mutta muille paikoille voi sitten tuupata isompiakin torneja ihan jos vain rahkeet riittää. Noita 20-30 kerroksisiahan sinne on tullut aikalailla. Tuo viimeisen torniparin kolmas talo on vähän jäänyt vaiheeseen talousahdingon takia, kävin katsomassa tuota rakennustyömaata jo noin 5 vuotta sitten ja se kolmas torni oli silloinkin jo rakenteilla :S Riikan jugendia kai esiteltiinkin jo aiemmin, sehän on aivan huippua ja ihan siinä vanhan kaupungin lähellä myös.
Avatar
Tekijänä Iggy.P
#47505
Suttuista skanneritaidetta - teemana Riikan satavuotiaat naiset

En ole missään kaupungissa nähnyt niin paljon naisia käytetyn veistosaiheena kuin juuri Riikassa. Siitä tämä postaus.

Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


KuvaKuva
KuvaKuva


Kuva


Kuva
KuvaKuva
Viimeksi muokannut Iggy.P, 08.07.12 21:57. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Tekijänä Iggy.P
#63880
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Juutalaisten Riika


Nykypäivän Riikassa vaikuttaa useita juutalaisia poliitikkoja ja kaupungissa tunnetaan yleisesti varsin suurta mielenkiintoa kaupungin juutalaista historiaa kohtaan. Latvian yliopistossa on mahdollista opiskella juutalaista kulttuuria jne. Latvian itsenäistyttyä juutalaista kulttuuria on pyritty elvyttämään. Riikassa on kaksi juutalaista koulua joista toisessa annetaan uskonnollista opetusta toisen keskittyessä maalliseen opetukseen.

Itä- ja Keski-Euroopan juutalaisten perinteistä saksan kielestä vaikutteita ottanutta Jiddišin kieltä puhuu nykyään alle tuhat henkilöä ja useimmat Latvian juutalaisista puhuvatkin venäjää. Juutalaisissa kouluissa kielen opetus painottuu hepreaan joka elvytettiin puhekieleksi Israelin valtion perustamisen jälkeen. Juutalaisten kielitaito on perinteisesti ollut hyvin monipuolinen ja sitä on suosittu ja edistetty juutalaisessa kasvatuksessa satojen vuosien ajan.

1900-luvun alussa vanhan Riikan kaduilla kuultiin usein Jiddišiä:
Kuva

Teksti & kuva: Iggy.P

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::