Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä zeizei
#12384
Päätin sitten tehdä uuden ketjun aiheesta, kun vastaavaa ei löytynyt. Kävin matkalla Shanghaissa ja parissa lähikaupungissa, ja kuvia tuli napsittua noin 1500. Shanghai oli kyllä aivan järkyttävän kokoinen, pilvenpiirtäjiä vain jatkui ja jatkui. Erikoisinta on kuitenkin se, kuinka nopeasti kaupunki on kehittynyt. Lähes kaikki tornitalot on rakennettu viimeisen 20v aikana, ja uusia tulee kuin sieniä sateella. Emporiksen mukaan rakenteilla on tällä hetkellä 161 tornitaloa. Neljättä kertaa Shanghaissa oleva ranskalainen turistiparikin totesi, että kannattaa käydä vielä katsomassa vanhat kaupunginosat, sillä vuoden 2010 world expoon mennessä kaikki on pistetty matalaksi ja uusiksi. Ei taida paljoa nimbyt hallitusta kiinnostaa. :D Toisaalta tietty ikävä, mutta toisaalta ymmärtää että kaupungista halutaan tehdä näyteikkuna moderniin Kiinaan. Pistän lisää kuvia sitten kunhan saan kuvat edes jonkinlaiseen järjestykseen.

Mutta luonnollisesti kävin myös Jin Mao Towerissa, sillä onhan se maailman viidenneksi korkein tornitalo kattokorkeudella mitattuna. Pyhitän ensimmäisen postauksen pelkästään tälle tornitalolle.

Jin Mao Tower on 88-kerroksinen ja 420,5m korkea pilvenpiirtäjä. Hissi kulkee noin 9,1m/s, ja matka taittuu 45 sekunnissa. Meni tosin jatkuvasti korvat lukkoon. :D Sisäänpääsy oli noin 7 euroa, mutta opiskelijakortilla pääsi 6 eurolla (60RMB). Näköalatasanne oli 340 metrissä, mutta loistavasti kyllä näkyi!

Joten ensin matkalta tornille muutama kuva:

Elintasoeroja löytyi "kommunististesta" kiinasta.
Kuva

Vieressä rakenteilla uusi pilvenpiirtäjä, 70m Jin Maota korkeampi. Eikä taloon tule ylimääräisiä antenneja. Eli kyseessä on Shanghai World Financial Center.
Kuva

Kuva

Sitten tornin huipulta kuvia:
Kuva

Shanghain pääkadun sijainnin huomaa tästä kuvasta pilvenpiirtäjäkeskittymästä. (Nanjing Road)
Kuva

Muutama pikkutalo kaukana alhaalla. :D
Kuva

TV tornin näköalatasanne jää kakkoseksi!
Kuva

Taaksekin mahtuu muutama tornitalo, eli keskustan vastakkaisella puolella:
Kuva

Kuva

Kuva

Nanjing Road jää hieman oikealle, ja matala alue on "vanhaa kaupunkia"
Kuva

Kuva

Viereinen rakennustyömaa:
Kuva

Sitten vielä näköalakerroksen keskellä oli ikkunat alas Grand Hyattin loistohotelliin. Sillä on kerrokset 53-87, ja korkeutta 152m.
Kuva

Sitten vielä yksi panoramakuva talon ulkoportilta. Kaunista!
Kuva
Tekijänä okl
#12385
Noi kaikki kuvat Jin maosta ulkopuolelta näyttää ihan 3d-mallinnuksilta. :) Ja toi viimenen panoraamakin näyttää. Johtuu varmaan siitä, että Suomessa lähes koko ikäni asuneena en voi kuvitella tuommoista maisemaa tornitaloineen, enkä myöskään tuollaisia (laadukkaita) pintamateriaaleja. Toi tv-tornikin näyttää joltain NASA:n sukkulalta mut... Kivoja kuvia, ja lisää odotan innolla, myös korttelikaupunginosista (jos on). Kiinalainen katukulttuuri on kiehtovaa.
Avatar
Tekijänä Janne_H
#12386
Ei sitä voi muuta kuin suu auki ihmetellä. Tonne tornin avonaiseen sisätilaan mahtuis Näsinneula. 8)

Tää kuva on mielestäni kaikista hienoin. Tornit kohoavat taivaisiin tuoden aivan uuden ulottuvuuden kuvaan.

Kuva
Avatar
Tekijänä Klazu
#12387
Miten minun silmääni kaikissa kuvissa on jotenkin oudot värit? Jotenkin tuli rendelöidyt kuvat minullekin mieleen... :)

Kauhea tuo savusumu. Viisi vuotta kun menee ja autot lisääntyy, ei tuolta näe edes joen yli. Surullista. Ei ole silloin paljon iloa mega-rakennuksista, kun niitä ei näe.

Noista kuvasta ei kyllä varmaan yhtään saa käsitystä etäisyyksistä tai korkeudesta. Se olen itsekin kokenut kuvien kanssa. Eikä tuossa oikein hahmota edes kunnolla kokonaisuutta eri suuntiin. Jännää kuitenkin miten tuolla on välissä kymmenittäin jotain pikkuruisia punakattoisia taloja... Mitä lie tekevät siellä välissä?

Toi tv-torni on minusta Shanghain komein rakennus. Pitää kyl joskus käydä itsekin kurkkaamassa tuo kylä. Rakentakoot nyt sillä aikaa täydemmäksi, niin ei tartte keskeneräistä käydä katsomassa. Sama Dubain kanssa. ;)

EDIT: Tuo hotellin sisäaula on kyllä hulppea. En tiennytkään sen sijaitsevan talon yläpäässä.
Avatar
Tekijänä 16valve
#12391
Wau, on upeita kuvia! Vaimon pikkuveli asui Shanghaissa kolme kuukautta pari vuotta sitten, sen jälkeen kaupunki on muuttunut totaalisesti. Tuo tv-torni oli pystyssä jo silloinkin, on minustakin upein rakennus koko kaupungissa. Varsinkin yökuvat tästä tornista on mykistäviä. Ei ihme että sähköä kuluu varmaan yhtä paljon kuin koko Suomessa..

Ja minä jaksan hehkuttaa jostain Tampereen Espankulmasta :lol:
Avatar
Tekijänä zeizei
#12392
Olen hieman muokannut noita kuvia. Paint Shop Pron Smart Photo Fix kirkastaa värejä selvästi sekä hieman terävöittää, ja pistin sen ihan selvyyden vuoksi. Nimittäin noin kirkas ilma siellä EI ollut. :D Ei näkynyt sinistä taivasta Shanghaissa kuin ihan pikkuisen juuri tuona Jin Mao tornin käyntipäivänä. Muuten aika saasteinen ilma.. Ja mietittiin myös juuri tuota auto-ongelmaa. Jo nyt alkoi liikenne ruuhkautumaan, saatikka sitten 5 vuoden päästä. Mutta toisaalta metron laajentamisellekin on valtavat suunnitelmat.
Shanghaista pyritään myös tekemään ekologisempi kaupunki, josta kertoo suuri Urban Planning Centre. 5-kerroksinen talo. Mottona on: "Better City, Better Life" Aika simppeli. :D

Mutta hieman isompiresoisena kuvat löytyvät: http://kuvablogi.com/blog/5471/8/
Avatar
Tekijänä Klazu
#12393
Tuntuuko tuo saasteisuus jo hengittäessä? Euroopassa ei savusumu ole kuin pientä utua ja mitään eroa "raikkaudessa" ei huomaa. Kiinasta olen kuitenkin kuullut juttua, että porukka niistää tummaa "nokea" jo päivän parin päästä.

Aika hullua, että Pekingissä väittävät viranomaiset että heidän on jo noin 200 kirkasta "blue sky" päivää kaupungissa ja tavoitteidensa mukaan vielä enemmän olympialaisiin mennessä. Taitaa olla sinitaivas vähän eri kriteerit täyttävää siellä... :D
Avatar
Tekijänä zeizei
#19982
Piti joskus laittaa tänne videona katunäkymää Shanghaista, mutta muistin sen vasta nyt kun JanneH kävi kommentoimassa videota. :)

http://www.youtube.com/watch?v=f9oHHWGJNLo

Ihmetelkää tuota näkymää. :D

Edit. Saasteet tunsi ja hyvin selvästi. Aluksi etenkin, mutta siihen tottui pikkuhiljaa. Mitään nokea en kyllä niistänyt. :P Ehkä jossain saasteisimmissa kaupungeissa sitten..
Avatar
Tekijänä Kantti
#19983
Käsittämätön paikka tosiaan :o . Selvästi näkee kuvista smogin harmaannuttavan vaikutuksen, ellei kosteusprosentti sitten ole se joka tekee tämän etäisyys-efektin!? TV-torni on omastakin mielestäni hienoin rakennus noista kuvista. Se on oikeasti hieno, kuin koru!

Eniten pidin tuosta kuvasta http://kuvablogi.com/nayta/prev/img363332.jpg
Avatar
Tekijänä Klazu
#19986
Kuinkahan usein noita rakennuksia joudutaan pesemään kaiken tuon saasteisuuden takia? Ja tavallisia asuintornejahan ei pestä, joten mahtavat näyttää aika onnettomilta 5v valmistumisen jälkeen.

Berliinissäkin huomaa, että esim. ikkunat likaantuu aika nopeasti sellaisesta pienestä "pölystä", jota varsinkin sateen mukana laskeutuu. Hyvin huomaa kattoikkunoissa ja jotain ilmansaastetta se lienee.
Tekijänä Jukki
#19990
Kuva
Yuyuan Garden, Shanghai. Kesäkuun lopulta '08. 20 euron Nikon on hoitanut tekniset toteutuksen hyväksi näkemällään tavalla. Toivottavasti et zeizei pahastu, vaikka tämä on sinun ketjusi.
Avatar
Tekijänä zeizei
#19992
Jukki kirjoitti: Yuyuan Garden, Shanghai. Kesäkuun lopulta '08. 20 euron Nikon on hoitanut tekniset toteutuksen hyväksi näkemällään tavalla. Toivottavasti et zeizei pahastu, vaikka tämä on sinun ketjusi.
En en, kaikki kuvat Shanghaista ovat tervetulleita tähän. Vähän vain olen kateellinen sille, että tuo on uusi korkein pilvenpiirtäjä on jo valmis. :D Kauanko olit reissussa?
Tekijänä Jukki
#19993
zeizei kirjoitti:
Jukki kirjoitti: Yuyuan Garden, Shanghai. Kesäkuun lopulta '08. 20 euron Nikon on hoitanut tekniset toteutuksen hyväksi näkemällään tavalla. Toivottavasti et zeizei pahastu, vaikka tämä on sinun ketjusi.
En en, kaikki kuvat Shanghaista ovat tervetulleita tähän. Vähän vain olen kateellinen sille, että tuo on uusi korkein pilvenpiirtäjä on jo valmis. :D Kauanko olit reissussa?
Olin 1½ viikkoa juhannuksesta alkaen. Tuossa ajassa ehti käymään kaupunkia ihan hyvin läpi. Toivottavasti eivät muuten tuhoa Ranskalaiskaupunginosaa rakentamisvimmassaan, se oli hienoa aluetta.

Kuva
WTC oli ulkoapäin valmis, mutta torni ei ollut vielä toiminnassa, joten näköalatasanteelle ei päässyt. Tästä kuvasta torni näyttää yhtä korkealta kuin viereinen Jin Mao Tower, mutta todellisuudessahan se on jonkin verran korkeampi.

Kuva
Katunäkymää. Katu loppuu Yuyuan Gardeniin, josta osa oli kuvan kohteena edellisessä viestissä. Kuvastakin näkyy, miten 300 metrin päässä alkaa jo sumentua, kaupungissa oli tosi huono ilma.
Avatar
Tekijänä zeizei
#19994
Jukki kirjoitti:Katunäkymää. Katu loppuu Yuyuan Gardeniin, josta osa oli kuvan kohteena edellisessä viestissä. Kuvastakin näkyy, miten 300 metrin päässä alkaa jo sumentua, kaupungissa oli tosi huono ilma.
Heh, tuttuja paikkoja. Itselläni ei muuten ollut Shanghaissa kertaakaan noin huono ilma. Tosin kun käytiin Suzhoussa ja Hangzhoussa, jotka ovat hieman(100km?) sisämaahan päin, oli ilma jo huonompi.
Avatar
Tekijänä grendy
#19995
Jukki kirjoitti:WTC oli ulkoapäin valmis, mutta torni ei ollut vielä toiminnassa, joten näköalatasanteelle ei päässyt. Tästä kuvasta torni näyttää yhtä korkealta kuin viereinen Jin Mao Tower, mutta todellisuudessahan se on jonkin verran korkeampi.
Meinaat varmaan WFC? ;)