Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Klazu
#10287
Koska ko. kaupungille ei ole vielä omaa ketjua ja kaupunki Euroopan suurimpana pilvenpiirtäjä keskittymänä sellaisen ansaitsee, perustan tämän ketjun.

Viikon päästä torstaina teemme tyttöystävän kanssa minua jo pitkään himoittaneen matkan Frankfurtiin. Ja sinnehän mennään sen skylinen ja Main-towerin 200m korkeudella olevan näköalatasanteen takia, TIETENKIN! Kuvia on siis tiedossa reilun viikon päästä runsaasti kaupungista. :P

Toivottavasti en pety paikkaan, sillä ennakko-odotukset ovat korkealla. Samalla reissulla pitää käydä myös huvikseen tuo kaupungin "pieni" lentokenttä kävelemässä päästä päähän... ;)
Viimeksi muokannut Klazu, 03.11.14 03:54. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä jusa-masa
#10289
Terve menoa sinne. Se todellakin on upea kaupunki kaikessa korkeudessaan. Itse tykkään erittäin paljon ja otappa niitä kuvia sieltä lentokentän terminaali tunneleista. Sitä ei kovin moni ihminen usko millaisia ne on varsinkin jos ei ole isoilla kentillä ikinä käynyt. :D

Itellä ei ollut silloin kameraa mukana kun siellä kävin. :( onneks sä saat otettua niitä kuvia.
Avatar
tekijänä Klazu
#10296
Hyvältä näyttää kuvissa. Eniten pelkään sitä, että kaupunki muodostuukin vain parista tornista, eikä oikeaa "rykelmää" ole. Mene ja tiedä, keskusta tuntuu olevan aika laaja, mutta korkeita taloja kyllä löytyy monia. Ja koko ajan kaupungissa nousee lisää torneja, mikä on todella positiivista. Tai torneja ja torneja, kyllä tässä voidaan jo puhua pilvenpiirtäjistä.

En ole varsinaisia pilvenpiirtäjiä nähnytkään aiemmin. No Pariisissa junan vaihdon yhteydessä reilun 200-metrisen Montparnassen tornin juurelta. Mutta sekin seisoo yksinäisenä Etelä-Pariisin taivasta vasten.

Muuten näkökenttään on piirtynyt vain näkymiä 100-200 -metrisistä rakennuksista. Ovathan nekin hienoja, mutta...vähän pieniä.

Noh, viikon päästäpä tämä korjaantuukin. Toivottavasti Frankfurt ei petä odotuksia. :o
Avatar
tekijänä RV
#10297
Hyvin K-P kuvailet sitä tunnelmaa joka tulee lähestyessä Autobahnia pitkin pohjoisesta kohti Frankfurtia, itse olen kokenut saman. Se on vain niin upeaa kun yhtäkkiä metsän takaa kohoaa iso kaupunki ja sen seasta hahmottuvat valtavat, massiiviset tornitalot sekä todella korkea TV-torni.
Avatar
tekijänä Klazu
#10392
No niin, tänään matkaan! Huomenna tosin vasta Frankfurtiin, sillä otamme yöpaikan naapurista Mainzista. Tämä siksi, että Frankfurtissa on jotkut messut, joiden johdosta hotellien hinnat kaupungissa ovat jotain käsittämätöntä.

Toivottavasti on perjantaina ja/tai lauantaina hyvä keli, että Maintowerin huipulta (200m) olisi hyvät näkymät. Pahin mahdollinen keli olisi kova sumu. Perhana, silloinhan ei näkyisi koko talojakaan! Onneksi aikakin tällä hetkellä sääennustus lupaa ihan hyvää. :)

Kamerat on ladattu ja muistikortti tyhjennetty. Mukaan pitäisi mahtua monta viistokuvaa talojen juurelta sekä panoraamoja silhuetista. :o
Avatar
tekijänä prepo
#10396
Tuli viikonloppuna kuljettua Frankun lentokentältä ICE-junalla Nürnbergiin messuille ja toissailtana takaisin. Lentokentän rautatieasemalta ehdin vaan räpäisemään kuvan. Frankfurtin haubtbahnhofin kautta juna kyllä kulki, mutta en viitsinyt kuvata p**kaisesta junan ikkunasta keskustaa. Isolta kaupunki näytti, mutta enemmän hajallaan noi tornit on kun kuvista olen olettanut. Nürnbergiä ehdin vähän kuvata, joten teen siitä varmaan ketjun.

Kuva
Avatar
tekijänä Klazu
#10433
Takaisin ollaan ja voi huh mikä kaupunki! Rakastuin sen torneihin kyllä pahasti - niin komeita ne ovat! Frankfurtin silhuetti ei ole todellakaan parhaimmillaan haupparille junalla saavuttaessa!! Heti haupparilta ulos astuessa fiilis paranee jo huomattavasti, kun talot asettuvat limittäin ja kasvavat korkeutta. Junan näkymä on hyvin kaukaa, jolloin talot eivät todellakaan näytä edes korkeilta.

Itse pelkäsin etukäteen, että rakennukset ovat liian hajallaan, mutta kahden päivän kattavan keskustan kiertelyn ja melkein kahden sadan kuvan jälkeen pitäisin rakennusten sijoittelua oikein onnistuneena. Talojen keskeltä löytyy jopa yyber-urbaaneja paikkoja, joissa eteenpäin näkyy vain korkeiden talojen seinä. Vähän kuin Hong Kongin kaduilla. :D Lisäksi parissa kohtaa pystyy pyörähtämään paikallaan ympyrän, jolloin näkee ympärillään toistakymmentä huiman korkeaa rakennusta jakautuen tasaisesti ympärille. Vähän vastaavalta näyttää varmaan New Yorkin Central Parkistakin. 8)

Kyllä Frankfurt on aika ainutlaatuinen Euroopan kaupunki ja ehdoton talolaisen käyntikohde!

@prepo: Tuli itsekin tänään tehtyä excursio lentokentälle ja käveltyä siellä kaikki paikat läpi. Tuosta asemastakin tuli ajettua eri junatyypeillä yhteensä neljä kertaa, kun hotellimme oli Mainzissa. :o
Avatar
tekijänä Klazu
#10810
No niin, tässäpä näitä kuvia tästä Euroopan rakennuksiltaan ehkä komeimmasta kaupungista! Käykäähän katsomassa itse paikan päältä. Olen varma, että moni täällä osaisi arvostaa näiden näkemistä. ;)

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Loput kuvat löytyvät täältä.
Viimeksi muokannut Klazu, 03.11.14 04:05. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä Klazu
#10811
Kaupungin talojen korkeuksia ja muuta tietoa voi sitten muuten etsiä mm. tuolta.
Avatar
tekijänä Janne_H
#10813
Ihan kivan näköstä, mutta ei noi kyllä mitään "korkeuksiin kohoavia jalokiviä" kuitenkaan ole. Jos Pasilaan sitten rakennetaan pilvenpiirtäjiä toivon että ne olisivat elegantimpia. :D
tekijänä Novak
#10814
On kerran tullut Frankfurtissa piipahdettua. Kyseessä oli päivän reissu, joten en kovin syvästi ehtinyt kaupunkiin tutustua.. pilvenpiirtäjien juurilla toki tuli käytyä.

Frankfurtin skyline kokonaisuutena on tosiaan aika himottava. Ainakin, jos katsoo oikeasta kulmasta - joistakin kulmista se nimittäin tuppaa näyttämään hivenen harvalta. Itse pilvenpiirtäjät eivät sitten juurikaan ole mitään kauneuden merkkipaaluja, minun silmääni hellii ainoastaan nuo Deutsche Bankin kaksoistornit. Ajattomat ja yksinkertaisen tyylikkäät.

Katutasolla hiippaillessa Frankfurtista välittyi jokseenkin kylmä ja sekava fiilis. Ja se fiilis on vain vahvistunut sitä mukaa kun olen tälläisiä phototoureja ko. kaupungista katsellut. Eipä tunnu se kaupunki mulle miltään must-see-again -jutulta.
Avatar
tekijänä Klazu
#10818
Se on totta, että Frankfurtin silhuetti on "täydellinen" vain tietyistä suunnista (ei kuitenkaan vain yhdestä pisteestä). Esimerkiksi junasta pääasemalle saavuttaessa avautuva ensimmäinen näkymä kaupunkiin on harvan näköinen. Aluksi minua kohtasikin pieni pettymys, mutta onneksi tilanne paranee huomattavasti kun pääsee itse kaduille tallustelemaan. Minä ainakin yllätyin positiivisesti urbaanista fiiliksestä ja korkeiden talojen lukumäärästä (Emporis.net tuntee kaupungista 75 yli 50 metristä rakennusta, mikä on aika paljon). Talot eivät ole yhdessä megarykelmässä, mutta "joka puolella" keskustaa, joten välittyvä tunnelma on hyvä. Ja niitä rakennetaan koko ajan lisää. Johonkin kohtaan on syntymässä netin mukaan Euroopan ensimmäinen risteys, jonka jokaisessa kulmassa sijaitsee pilvenpiirtäjä.

Talojen ulkonäöstä voi olla montaa mieltä, mutta minua miellytti monikin nähty rakennus. Commerzbank, Deutsche Bankit ja mm. tuo Volksbank ovat nättejä rakennuksia. Tarpeeksi pelkistettyä tyyliä, mutta muutamia värikkäämpiäkin yrityksiä. Pitää muistaa, että suurimmassa osassa toimii suuria pankkeja, joiden rakennukset pitkin maailmaa ovat yleensä hyvin karuja. Toivottavasti Pasilaankin saataisiin jotain tällaista, eikä mitään Cirruksia. :D Lisäksi rakennuskorkeus 150-300 metriä on minusta juuri passelia. Megakorkeat rakennukset eivät oikein sovi Eurooppaan. Tosin kun tuo 250 metriäkin tuntui uskomattoman korkealta, jäimme vain miettimään miten korkeita itse nähtynä ovat Aasian megarakennelmat. :!:

Olen myös samaa mieltä tuosta kylmästä vaikutelmasta. Vaikka korkeat rakennukset ovat jees, niiden juurella on yleensä ankeaa ja "kylmää". Rakennuksilla on isoja lasisia auloja, jotka ovat aina melkein tyhjiä yhden sihteerin ja turvamiesten lisäksi. Eivät ole mitenkään tavallisen tallaajan lähestyttävissä. Rehellisyyden nimissä pitää myös mainita, että Banking Districtin ja rautatieaseman välisissä kortteleissa toimii ties mitä pornoliikettä sekä bordellia(!) ja yleiskuva siellä on vähän nuhjuinen.

Mutta käymisen arvoinen kaupunki Euroopassa. Jos siis lento kulkee tuota kautta joskus ja aikaa on vaikka 5h, niin eikun S-Baanalla keskustaan. ;)
Avatar
tekijänä huopa
#10858
Tuli mieleeni, että jos ei ole jo mainittu niin Frankfurtissa on tänä vuonna taas Wolkenkratzer Festival, eli pilvenpiirtäjien festivaali. Viimeksi kun tuolla kävin niin suurimpaan osaan torneista pääsi katselemaan katolle maisemia, jossain oli rakennuksen seinällä kävelyä (valjaissa siis) ja kaikenlaista aktiviteettia korkeiden rakennusten ympärillä. Tapahtuma oli kyllä kerrassaan mainio, että jos on vapaata niin eikun sinne.

http://www.wolkenkratzerfestival.de/

Frankfurtissa on minusta muutama hyvä tötterö, Messeturm, Commerzbank ja muutama pienempi on hyviä. Liikaa peruslootia jne.. mut silti hieno kokonaisuus noin eurooppalaisittain.
tekijänä Aboa
#10895
Empiiriset kokemukseni Frankfurtista rajoittuvat tasan yhteen iltaan ja yöhön joten en edes ehtinyt nähdä koko kaupunkia päivänvalossa. Tästä varmastikin johtuu, että muistikuvani kyseisestä kaupungista ovat hyvinkin positiiviset sillä kuten Klazun kuvasarja osoittaa, päivisin näköjään hieman karunoloinen kaupunki herää aivan uudella tavalla eloon illan pimetessä. Muutenkin Frankfurt tuntui hyvin epäsaksalaiselta kaupungilta, ”business citymäiseltä” jos näin voidaan sanoa.

http://www.eurofedlipid.org/meetings/ar ... _night.jpg