Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä 16valve
#9831
Tässä kuvia työmatkaltani Müncheniin vuonna 2004

Ensin kolme kuvaa rautatieasemalta. Luotijunat on mielestäni upeita, jotin kuvailin niitä ;)
Kuva
Kuva
Kuva

Taivaalla lenteli Zeppelin
Kuva

Kirkko Theresienwiesen laidalla (Octoberfestien pitopaikka)
Kuva

Maximilianstrase
Kuva
Kuva
Lotus Elan Maximilianstrasella
Kuva

Marienplatz
Kuva
Raatihuone 'neues rathaus' rakennettu 1867-1909
Kuva
Kuva
Kuva

Kaufingerstrase
Kuva
Kuva
Kuva

Augustiner oluttupa
Kuva

Neuhauserstrase
Kuva
Kuva
Kuva

Karlsplatz
Kuva
Kuva
Kuva

Pari iltakuvaa
Kuva
Kuva

rakennus Deutsches Museota vastapäätä
Kuva

Deutsches Museum
Kuva
Kuva
Pari kuvaa Deutsches Museon katolta
Kuva
Kuva
Kuva
Muutama kuva museon hulppeasta kokoelmasta
Kuva
Kuva
Pienoismalli sillanrakennuksesta
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

..ja lopuksi pari sisäkuvaa kuuluisasta oluttupa Hofbräuhausista. Kyseinen oluthalli on ollut samassa käytössä vuodesta 1644!
Kuva
Kuva
Kuva

Münchenissä olisi tosi paljon nähtävää. Toivottavasti tulee taas asiaa siihen suuntaan ;)
tekijänä Tyna
#9835
Hienon näköinen kaupunki. Tiivistä ja matalaa... Tuntuiko kaupunki muuten toimivalta? Pääsikö paikasta A paikkaan B?
Avatar
tekijänä 16valve
#9842
Tyna kirjoitti:Hienon näköinen kaupunki. Tiivistä ja matalaa... Tuntuiko kaupunki muuten toimivalta? Pääsikö paikasta A paikkaan B?
Ainakin metro toimi hienosti. Me ei muuta julkista käytettykään kun ne tuntui toimivan nopeasti ja vaihdot oli loogisia. Ihme kyllä vaikka esimerkiksi rautatieaseman (Hauptbahnhof) metroasemalla on 11 metron risteys ja Raatihuoneen (Marienplatz) asemalla 9 metron risteysasema. Kannattaisi ottaa mallia vaikka Helsinginkin tulevaan metroreititykseen ;) Kulkeminenkin oli verrattain edullista.

Münchenin metrokartta löytyy täältä (pdf 1mb)
http://www.mvv-muenchen.de/web4archiv/o ... z_2007.pdf
Viimeksi muokannut 16valve, 10.01.07 22:27. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä H.C.
#9851
Kiitos todella paljon kuvista, tässä on kaupunki jossa lupaan jossain vaiheessa vielä käydä. Kävin siellä kyllä joskus kauan sitten, mutta niin pienenä etten muista enää juuri mitään. Isäni on joskus siellä joitain vuosia asunut ja siitä hyvästä olen koko ikäni saanut kuulla kuinka upea kaupunki München on ja kuinka paljon paremmin kaikki siellä toimi ja miten huonoa kaikki muu, etenkin täällä Suomessa, on Müncheniin verrattuna. Siitä syystä olen olen ollut erittäin kiinnostunut näkemään paikan joskus kunnolla.
Avatar
tekijänä Iggy.P
#27784
Vielä pari kuvaa ja vähän tekstiä ketjun jatkoksi...

En laita tähän mitään suurempaa kuvakokoelmaa matkaltani koska ketjun kuvat ovat niin hyviä: niistä palautetta tekijälle. Omat kuvani olisivat huonompia. Laitan tähän vain muutaman ottamani kuvan, ja kirjoitan vähän siitä kuinka koin tuon kaupungin. Ketju on aina parempi mitä useamman kokemuksia siinä on - siksi Berliini-ketju on erityisen hyvä, ehkä jopa Talon paras.

München on vanhan arkkitehtuurin osalta parhaiten säästynyt Saksan suurista kaupungeista. Sota-aikana sekin koki kuitenkin yli 70 ilmahyökkäystä, joiden seurauksena noin 40% kaupungista tuhoutui. Määrä on vähemmän kuin Berliinissä, ja paljon vähemmän kuin Ruhrin alueen kaupungeissa - sillä alueellahan kaupungeista ei jäänyt jäljelle juuri mitään.

Münchenin sodanjälkeisessä jälleenrakentamisessa pyrittiin lisäksi enemmän kuin Saksan muissa kaupungeissa sotaa edeltävän ilmeen palauttamiseen, joka näyttäisi kokemukseni perusteella tarkoittavan sitä, että avokortteleiden rakentamiseen ei lähdetty. Kantakaupunki perustuu lähes pelkästään umpikortteleihin.

Sotaa edeltävää ilmettä palautettiin varsinkin vanhimmassa osassa myös tarkalla entisöintityöllä. "Vanhakaupunki" (Altstadt), on nykyisin silti paljon muutakin kuin perinteinen "vanhakaupunki". Alue on kaupungin toiminnallinen keskus, jossa sijaitsee keskeisimmät kävelykadut, ja jossa suurin osa jalankulkijoista liikkuu. Arkkitehtuuriltaan se on sekoitus vanhaa, jopa keskiaikaista rakennuskantaa, ja aivan uudennäköistä modernia rakentamista kauppakeskuksineen. Sieltä täältä pääsee rullaportaita pitkin maanalaisen asemille. Kummastelin siellä kaupunkisuunnittelun kannalta sitä kuinka vähän sielläkin loppujen lopuksi on kävelykatualuetta suhteessa jalankulkijoiden määrään. Niiden määrä riittäisi pitämään eläväisenä ainakin kolme kertaa suuremman alueen.

Lähellä vanhaakaupunkia olevan päärautatieaseman ympäristö on rakennusten osalta samantapaista sillisalaattia kuin Helsingin ydinkeskusta. Eläväistä aluetta, joka on - Helsingin keskustasta poiketen - laitakaupunkimaisesti täynnä pornoputiikkeja ja peliluolia (!) yleisilmeen ollessa vähän nuhjuinen. Alla kuva yhdestä tämän alueen kadusta joka sijaitsee päärautatieaseman eteläpuolella.Muista kaupunginosista ehdin parhaiten tutustua Maxvorstadtiin ja Schwabingiin, jotka molemmat sijaitsevat vanhan keskustan pohjoispuolella. Ne ovat suosittuja vanhoihin kortteleihin perustuvia suurikokoisia asuinalueita. Korttelit näyttivät niissä niin ehjiltä ettei uskoisi siellä koskaan sotaa olleenkaan.

Alue tunnetaan opiskelijoista, ja varsingin Schwabingilla on myös taiteiljakaupunginosan maine. Siellä asui 1900-luvun alkupuolella kuuluisia taiteilijoita kuten Vassily Kandinsky ja Paul Klee, sekä vielä tuohon aikaan taiteilijaksi aikova tuleva saksan "führer" Adolf Hitler. Maxvorstadtin alueella sijaitsee Münchenin suurimmat yliopistot Ludwig-Maximilians-Universität München ja Technische Universität München.

Alla alueelle tyypillinen vanha kerrostalo Schwabingissa.
Katunäkymä.

Jotakin samaa kuin Berliinin Prenzlauerbergissä.Maxvorstadtia ja Schwabingia erottaa Siegestor ("Dem Bayerischen Heere").
Arkiviikon kestänyt matka loppui tietenkin ennen aikojaan ja paljon jäi vielä näkemättä. Yhden sightseeing-raitiovaunumatkan (ja muun lukemani tiedon) perusteella myös Haidhausenin kaupunginosaan olisi ehdottomasti kannattanut tutustua paremmin, kuten myös Vanhasta ydinkeskustasta etelään sijoittuvaan "Hip-district" Isarvorstadtiin. Tarkempi tutustuminen niihin jäi seuraavaan kertaan.

München tunnetaan myös yhtenä suurista jugend-kaupungeista, joka oman kokemukseni perusteella myös pitää paikkansa. Vaikutelmaksi tosin jäi, että täälläkin kertaustyylejä on suhteellinen enemmistö vanhoista kaupunkikortteleista. Tietoa Münchenin jugend-arkkitehtuurista on saatavilla esimerkiksi alla olevan kuvan kirjasta, jonka ostin paikallisesta kirjakaupasta.
Lopuksi kuva Odeonsplatzilta.:smt006
Viimeksi muokannut sw, 03.09.17 17:44. Yhteensä muokattu 2 kertaa. Syy: Photobucket toimimattomat kuvalinkin poistettu
tekijänä La_Resistance
#27799
Luojalle kiitos baijerilaisten konservatiivisuudesta! München on sodanjälkeisten saksalaissuurkaupunkien joukossa todellinen helmi, ainakin mitä kaupunkinäkymiin tulee. Odeonplatzista ja Maximilianstraßesta ei streetscapet enää juurikaan komene ja Alpit raamittaa skylinea ihan kiitettävästi. Vaikken olutta juokaan ja vaikkei München merimaisemia tarjoakaan niin onhan tuo jo tovin ollut yksi suosikkikaupungeistani Euroopassa.
Avatar
tekijänä zeizei
#27811
München on aivan upea kaupunki, todellinen yllätys. Kävin kesällä reilaamassa, ja alunperin piti kulkea Berliinin kautta etelä-Eurooppaan. Tukholmasta lähtevä Berliinin juna oli täynnä, ja lipunmyyjä ehdotti Müncheniä. No sinne mentiin, iltapäivällä lähtö Tukholmasta ja aamulla sai herätä etelä-Saksassa ja ihailla vehreitä kukkulamaisemia. Oli toukokuun loppu, eikä Suomessa vielä ollut kovin vehreää. Münchenissä oli päälle 25 astetta.

Tarkoitus oli olla yksi yö hostellissa, mutta päivän kiertelyn jälkeen jäätiin toiseksikin yöksi. Vaikka kaupunki onkin suuri asukasluvultaan, tuntui se silti hyvin inhimillisen kokoiselta. Bier Gartenit olivat hieno kokemus, ja noin tunnin matkan päässä sijaitsevat alpit kruunasivat sijainnin. Eniten aikaa kului kuitenkin valtavassa puistossa, jonka nimeä en nyt muista, mutta sijaitsee ihan kävelymatkan päässä keskustasta.

Matkalta ennen kaupunkiin saapumista:


Tämä talo oli paikan päällä todella hienon näköinen, ja sen oli huomannut joku muukin:Nudistit olivat melko yleisiä tuolla, jotkut jopa pelasivat jalkapalloa tai heittivät frisbeetä. En olisi uskonut
Viimeksi muokannut sw, 03.09.17 17:45. Yhteensä muokattu 1 kertaa. Syy: Photobucket toimimattomat kuvalinkin poistettu
Avatar
tekijänä Iggy.P
#27812
Hyviä kuvia zeizei!

On ironista että Münchenistä tuli parhaiten säilynyt suurkaupunki Saksassa, koska juuri se oli sodan aiheuttaneen natsiliikkeen "henkinen" keskus - "Hauptstadt der Bewegung". Voisi kuvitella että sitä olisi pommitettu kaikkein pahiten. Sen sijaan esimerkiksi Hampuri - jossa natsien kannatus oli maan alhaisinta - kärsi paljon pahemmin.

Jo siinä on tiettyä ironiaa, että äärimmäisyyksiin asti kansallismielisen natsiliikkeen keskukseksi muodostui juuri München - joka ei ole mitenkään erityisen tyypillinen "saksalainen" kaupunki - vaan varsinkin suurimpien arkkitehtuurimonumenttiensa osalta aika epäsaksalainen. Kaupunkikuvaa hallitsevat suuret kirkot Frauenkirche ja Theatinerkirche vieraine vaikutteineen eivät ole ihan tavanomaisimpia rakennuksia saksalaisessa kaupungissa. Frauenkirchen erikoisten kupolien esikuvana on ollut jerusalemilainen kalliomoskeija ja Theatinerkirchen vaikutteet tulevat Italiasta.

Münchenin säästymiseen kaikkein pahimmalta vaikutti tosin ehkä sen sijainti. Etelä-Saksaan lienee ollut vaikempi tehdä ilmahyökkäyksiä - varsinkin niin kauan kuin Saksan ilmapuolustus toimi kunnolla - kuin lähempänä Englantia oleviin kohteisiin. Ja suuri osuus lopputulokseen on tietenkin myös La-Resistancenkin mainitsemalla konservatiisella jälleenrakennuksella. 40% tuhoutuminen kaupungista ei ole mikään aivan pieni osuus, joten jälleenrakennuksella on ollut suuri merkitys.


Frauenkirchen kupolit:Italialaistyylinen Theatinerkirche:
Viimeksi muokannut sw, 03.09.17 17:45. Yhteensä muokattu 2 kertaa. Syy: Photobucket toimimattomat kuvalinkin poistettu
Avatar
tekijänä Klazu
#27832
Hyviä kuvia täällä! Kyllä tässä pitäisi vaan ehtiä itsekin Münchenissä käymään. Pitkään tuo on ollut mielessä, mutta kun pitäisi löytää vähän viikonloppua pidempi aika viettää siellä. Kaupungissa on paljon nähtävää, joten en halua vain piipahtaa siellä.
zeizei kirjoitti:Tämä talo oli paikan päällä todella hienon näköinen, ja sen oli huomannut joku muukin:
Kuva
Makunsa kullakin, mutta itse en syty tämän kaltaiselle arkkitehtuurille. Suunnilleen samanlaisia rakennuksia on noussut Berliiniin runsaasti viimeisen kymmenen vuoden aikana ja mielestäni ne ovat pääosin epäonnistuneita laatikoita. Uudehkoina ja puhtaina ne saattava vielä jotenkin mennä, mutta kyllä noita kauhistellaan 20-30 vuoden päästä...
tekijänä Kessu1
#28101
Kammottavan ruma kaupunki :( Melkein yhtä paha kuin Berliini
tekijänä Jape
#29134
Teimme neljän päivän mittaisen varaslähdön kesään reilaamalla saksankielisessä Euroopassa ja Munchen oli yksi pakollinen kohde. Kaupunki ylitti ennakko-odotukset heittämällä. Ennakkotietoa oli varsin vähän, joten odotin lähinnä keskivertoa hieman isompaa saksalaista kaupunkia, jossa on tyypillinen Hauptbahnhof, vanhoja kirkkoja, 1900-luvun alun kortteleita ja raitiovaunuja. Periltä löytyikin sitten todellinen vanha suurkaupunki, jossa olisi ollut nähtävää moneksi päiväksi.

Visiitti jäi niin harmillisen lyhyeksi, että jäi suorastaan hinkuva tarve palata kaupunkiin paremmalla ajalla paitsi palloilun, myös valokuvauksen merkeissä. Saavuimme Hbf:le yhdeksän pintaan illalla ja ensimmäiset pari tuntia menivät halvan majapaikan löytämisessä. Sen jälkeen seurasi palloilua noin yhteen asti U- ja S-bahneilla Yliopiston paikkeille. Seuraavana aamuna ennen Kölnin junan lähtöä mentiin vielä Lehelin kautta Englischer Gartenin puistossa käymään.

Sain otettua ohimennen vain muutaman kuvan, joita yritän tässä tukea teksteillä. Illalla kaupunki oli vaikuttava, mutta muutamassa kuvailuyrityksessä oli alistuttava parkkimittareiden tarjontaan ennen kuin reissukaverit piti juosta kiinni. Katujen nimet on jäljennetty Google mapsista.

Kaupunkikuvaan oli jäänyt Baijerin itsenäisen kuningaskunnan ajoilta paljon pääkaupunkimaisuutta ja mahtipontisuutta, jollaista ei seutukeskuksista löydy. Mainittakoon esimerkiksi yliopiston päärakennus ja keskustasta erkanevat leveät, majesteettiset bulevardit. Jos historian kiemurat olisivat menneet hieman toisella tavalla, saattaisi Munchen ollakin yksi Euroopan major-pääkaupunki. Nykyiselläänkin laskisin sen ehdottomasti samaan mielivaltaiseen kategoriaan kuin vaikkapa Wienin ja Prahan, enkä Kölnin tai Frankfurtin vertaiseksi.

Viitaten Iggyn huomioihin (kirkko)arkkitehtuurin ”epäsaksalaisuudesta” joudun lisäämään, että se päti mielestäni paljon muuhunkin. Baijerin katolinen historia näytti vaikuttaneet ihmisten tapakulttuuriinkin – Vaikkapa Berliiniin verrattuna ihmiset vaikuttivat ”etelä-eurooppalaisen” puheliailta. Esimerkiksi hotellimme hipahtava respamies oli varsinainen moottoriturpa, joka näytti hieman turhautuvan kun pohjoiseurooppalaiset eivät väsyneinä löytäneet sanatulvasta sopivaa rakoa keskeyttää (paikallisessa puhekulttuurissa kuulemma päälle puhuminen katsotaan kohteliaisuudeksi, merkiksi siitä, että toista kiinnostaa).

Otantani on tietysti lyhyen piipahduksen pohjalta hyvin satunnainen, mutta tällainen vaikutelma jäi. Toisaalta, sana ”epäsaksalainen” on sikäli ehkä väärä, että suomen kielen sanat ”Saksa” tai ”saksalainen” viittaavat kaiketi (korjatkaa, jos olen väärässä) Itämeren rannan ”sakseihin”.Schilerstrassen valomainosjuhlaa. Päärautatieasemalta lähtevä, hieman rosoisenkirjava katu oli pullollaan strippiluolia ja hotelleja (joista, ihme kyllä, yksikään ei ollut kovin halpa).
Landwehrstrasse, mistä kohtuuhintainen majapaikka viimein löytyi. Kadun päässä loistaa Theresienwiesen nätisti ornamentoitu kirkko, jonka muutkin Munchenissä käyneet ovat huomanneet. Mun silmät bongasivat myös katujen yllä riippuvat valaisimet, jollaisia ei muissa Saksan kaupungeissa näkynyt, Itävallassa kylläkin.U-bahn Marienplatz. Täällä vaikutuin puolen yön aikaan vallitsevasta rehevän eloisasta, hilpeästä ja suurkaupungin ”vibestä” (tämä räpsy ei tee sille oikeutta). Ihmiset pitivät avoimesti ja äänekkäästi hauskaa, eikä ketään haitannut. Laiturit olivat vielä puolen yhden maissa niin tupaten täysiä, etteivät kaikki halukkaat edes mahtuneet S-bahniin sisälle. Seuraava tuli kolmessa minuutissa. :)
Katukuvaa lähellä Yliopiston metroasemaa - Kaubachstrasse. Vasemmassa reunassa näkyy, miten uudemmat talot on suunniteltu vanhaa kunnioittaen. Alueella oli joitain mukavan näköisiä baareja, joita hotellin hipahtava respamies oli suositellut – ne olivat kuitenkin niin täysiä, ettei sisään tehnyt mieli lähteä änkemään. Söimme kelpoiset pizzat pizzeriassa, joka oli kuulemma kaupungin paras.
Alstadtin siluettia Englischer Gartenin puistosta aamupäivällä. Tämä puisto pääsisi varmasti oikeuksiinsa kesällä jos nuo mitkä lie myyränkolot siivottaisiin pois.
Viimeksi muokannut sw, 03.09.17 17:46. Yhteensä muokattu 1 kertaa. Syy: Photobucket toimimattomat kuvalinkin poistettu
Avatar
tekijänä Iggy.P
#29275
Jape kirjoitti: Viitaten Iggyn huomioihin (kirkko)arkkitehtuurin ”epäsaksalaisuudesta” joudun lisäämään, että se päti mielestäni paljon muuhunkin. Baijerin katolinen historia näytti vaikuttaneet ihmisten tapakulttuuriinkin – Vaikkapa Berliiniin verrattuna ihmiset vaikuttivat ”etelä-eurooppalaisen” puheliailta...

...Toisaalta, sana ”epäsaksalainen” on sikäli ehkä väärä, että suomen kielen sanat ”Saksa” tai ”saksalainen” viittaavat kaiketi (korjatkaa, jos olen väärässä) Itämeren rannan ”sakseihin”.
Tämä on mielenkiintoinen aihe puhuttaessa tuosta kaupungista. Saksaan ja saksalaisiin liitetään paljon erilaisia stereotypioita, joista monet ovat hyvin kuvaavia - ja ymmärtääkseni osuviakin - ainakin osiin Saksasta, joten kaupunkien omaperäisyyttä arvioitaessa on luonnollista tehdä vertailuita näihin valtakäsitteisiin.

Omassa tekstissäni sana "epäsaksalainen" oli natsiajan kontekstissa, jolloin tietoisesti pyrittiin vahvistamaan saksalaisten yhteenkuuluvuuden tunnetta, jota ei samalla tavalla - kuin vaikkapa Ranskassa - ole koskaan ollut, johtuen ehkä suurimmalta osin erilaisesta historiasta; Saksa on edelleen kuin kokoelma hieman (tai vähän enemmän) toisistaan poikkeavia pienempiä valtioita.

Baijerilaista kansanluonnetta kuvataan ihan yleisesti erilaiseksi kuin pohjoisempana asuvien saksalaisten. Omasta kokemuksestani en tosin osaa sanoa siitä kovinkaan paljoa, vaikka omatkin havaintoni ovat kanssasi samansuuntaisia.

Kertookohan münchenin luonteesta jotakin sieltä ostamani kengät? (Tosin en tiedä ovatko ne paikallista tuotantoa tai edes muuten tyypilliset (!) münchenläiset kengät?)
Joka tapauksessa kengät taitavat sopia kuvauksiin etelä-saksalaisista: ne ovat hyvin kevyen tuntuiset jalassa, ja erittäin pehmeät, jopa hieman epäkäytännölliset; kengät kastuvat todella nopeasti läpimäriksi - ja minkä logiikan mukaan nauhakenkiin on ympätty tuo tarrakiinnike?
Kuva

:)
Avatar
tekijänä 16valve
#31943
Työmatkakuvia Münchenistä heinäkuun alkupäiviltä.

Hotellini Feldkirchenissä lähellä messukeskusta. Junalla/metrolla oli helppo liikkua, joten edes välimatka keskustaan ei haitannut. Hieno ja tunnelmallinen neljän tähden hotelli. Miinusta ryöstöhintaisesta netin käytöstä (5euroa tunnilta).
Kuva

Rautatieasema
Kuva

Hotelli Bahnhofplatzilla
Kuva

Schützenstrase
Kuva

Kuva

Suihkulähde viilensi monia Karlsplazilla. Lämpötila taisi olla luokkaa 38 astetta.
Kuva

Kaufingerstrase
Kuva

Frauenkirche. Ajattelin kiivetä tuonne torniin, mutta mun tuurilla sulkivat ovet 3 minuuttia ennen minua :?

Kuva

Pari kuvaa kirkon sisältä..
Kuva

Kuva

Kuva

Ihan hyvin Kaufhofin moderni tavaratalokin istuu Münchenin keskustaan
Kuva

Marienplatz
Kuva

Yksityiskohta raatihuoneen seinältä
Kuva

Pari kuvaa kyseisen pytingin sisäpihalta..
Kuva

Kuva

..ja sisältä
Kuva

Kuva

Rappukäytävä Pietarinkirkon torniin. Hinta oli halpa, mutta tänne ei kulkenut hissiä. Jalat oli aika puhki kun saavutin tornin huipun ;)
Kuva

Kuvia tornista eri suuntiin..
Kuva

Kuva

Raatihuone
Kuva

Zoomaus BMW:n pääkonttorille ja Olympiapuistoon
Kuva

Kuva

Frauenkirchen. Etualalla Marienplatz
Kuva

Viktualienmarkt, markkina-alue. Tonne melkein pitää mennä joskus joulumarkkinoille ;)
Kuva

Joku kattoterassi. Miksiköhän tämäkin ikuistui kamerani kennolle 8)
Kuva

Pietarin kirkko Marienplazilta kuvattuna.
Kuva

Pitää laittaa jossain välissä lisää. I love that town :smt007
Avatar
tekijänä 16valve
#31946
Lisää..

Sparkassenstrasen ja Ledererstrasen kulma
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Hard Rock Cafe ja HofBräuhouse
Kuva

Kuva

Kuva

Maximilianstrase. Ökyautoja, kalliita liikkeitä, vauraita ihmisiä.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Englantilainen puutarha. Niinkuin aiemmin oli puhetta, alastomuus ei ole täällä tabu. Ihmisiä oli tolkuttomasti paikalla. Joki tarjosi monelle uimarille virkistystä kuumana päivänä.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

ja eikun uimaan.. :shock:
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Tosiaan mielenkiintoinen kaupunki, että suosittelen kaikille ;)
Avatar
tekijänä Iggy.P
#33090
Erittäin hienoja kuvia, kiitokset niistä!