Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Kantti
#8830
Tuon aasian kierros- otsikon alla tuli kirjoiteltua myös Berliinistä joten laitan viime vuoden syyskuussa työkeikan yhteydessä ottamiani kuvia kaupungista. Pahoittelen heti kärkeen hätäisiä ja kiireellä ottamiani kuvia joista monet ovat liian tiukasti rajattuja - eli rakennuksista puuttuu ylin huippu - ja toisaalta osa kuvista on otettu autosta jolla matkailijoita kierrätettiin merkittävimpien Berliinin maamerkkien edestä. Oli otettava kuva siitä mistä sen sitten onnistui saamaan.

Mutta menoksi!

St Marien Kirche jonka takana Fernsehturm kurkoittaa terävällä anteenillaan kohti taivasta.
Kuva


Neptunbrunnen Alexanderplatz'illa.
Kuva

Kuva


ja ylös Fernsehturm'iin.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva


Ja kohden Brandenburger Tor'ia....
Kuva

Berliner Dom.
Kuva


Veneitä Spree- joella. Oikealla DDR:n rakennuttama parlamenttirakennus joka on niin täynnä asbestia ettei sitä voi käyttää mutta sen historiallisen merkityksen vuoksi ei sitä voi purkaakaan!!
:toothy6:
Kuva

Berliner Dom toisesta suunnasta.
Kuva


Schlossbrucken silta jossa komeita patsaita.
Kuva

Jonkin museorakennuksen todella hieno portaali! Rakennuksen räystäitä koristi hienon näköiset patsaat kauttaaltaan joka ilmenee yläpuolella olevasta kuvasta ennen tätä kuvaa. Rakennuksen alkuperäistä käyttötarkoitusta en tiedä.
Kuva

Humbold Univeristy kadun vastakkaisella puolella.
Kuva

Kuinkas sattuikaan olemaan autoliike matkan varrella! Eipä ole näkynyt Bugattia näillä routasuomen kuoppaisilla ja suolatuilla baanoilla - eipä tosin muuallakaan - ainoa kerta kun olen nähnyt Bugatin livenä ja senkin vain näyteikkunan takaa!! Mutta pakko oli ottaa kuva hetkestä... :compress:
Kuva

Branenburg Tor edessä
Kuva

Kuva

Joku soitinyhtye Parisier Platz'illa joka aukio on juuri Branenburg Tor'in edessä
Kuva

Sightseen osio kuvan autolla. Kierros kesti tunnin verran ja oli tosi hyvä kiertäen kai kaikki suurimmat nähtävyydet
Kuva

Vanha Valtiopäivätalo - Reichstag
Kuva

Kuva

Saksan nykyisiä hallintorakennuksia ja aivan uutta arkkitehtuuria
Kuva

Kuva

Siegesseule
Kuva

Kuva

Kadun varrelta
Kuva

Berliinin eläintarhan elefanttiportti
Kuva

Checkpoint Charlie
Kuva

Berliinin muuria
Kuva

DDR:n aikaista vielä rakentamatonta aluetta Berliinissä
Kuva

Sodan pommituksissa tuhoutunut Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche. Jätetty sodan mielettömyyden ja tuhon muistomerkiksi tilaan johon se aikanaan pommitettiin.
Kuva

Joku taidemuseo Parhaillaan oli juutalaisen taiteen 100 vuotisnäyttely.
Kuva

KaDeWe eli Kaufhaus des Westens Manner euroopan suurin tavaratalo, Harrodsin on euroopan suurin.
Kuva

Deutsher Dom
Kuva

Joku taidetalo, ehkä konserttitalo
Kuva

Kadunkulmassa
Kuva

Potsdamer Platz'in uuden paljon keskustelua herättäneen arkkitehtuurin kaukainen näkymä. Josta olisi pitänyt saada paljon parempi näköala mitä nyt tuli saatua kun kuvatkin jotka otin sen läpi mennessämme menivät piloille.
Kuva

Lopuksi holokaust muistomerkki jota myös olisi pitänyt päästä näkemään lähemmin. Taivaalla näkyvä helium-pallo ei nosti ja laski turisteja tasaiseen tahtiin yläilmoihin. Takana Potsdamer Platz'in rakennuksia, vinon kartion näköinen Sony center pilkottaa edessä olevien rakennusten takaa.
Kuva

Tässä olivat muutaman tunnin aikana otetut kuvat ja vibraatiot. Berliinissä olisi ollut todella paljon katsomista ja kiinnostavia historiallisia paikkoja, ei olisi huono ajatus käväistä siellä uudelleen matkailijana.
tekijänä Novak
#8832
Kantti kirjoitti:Veneitä Spree- joella. Oikealla DDR:n rakennuttama parlamenttirakennus joka on niin täynnä asbestia ettei sitä voi käyttää mutta sen historiallisen merkityksen vuoksi ei sitä voi purkaakaan!!
:toothy6:
Eikös tuo Palast der Republik kyllä juuri jokunen aika sitten purettukin? :) Ja jos oikein olen ymmärtänyt, niin rahoituksen ollessa kunnossa sen tilalle on tarkoitus rakentaa siinä ennen muinoin sijannut Berliner Stadtschloss.
Avatar
tekijänä Kantti
#8838
Novak kirjoitti:
Kantti kirjoitti:Veneitä Spree- joella. Oikealla DDR:n rakennuttama parlamenttirakennus joka on niin täynnä asbestia ettei sitä voi käyttää mutta sen historiallisen merkityksen vuoksi ei sitä voi purkaakaan!!
:toothy6:
Eikös tuo Palast der Republik kyllä juuri jokunen aika sitten purettukin? :) Ja jos oikein olen ymmärtänyt, niin rahoituksen ollessa kunnossa sen tilalle on tarkoitus rakentaa siinä ennen muinoin sijannut Berliner Stadtschloss.
Jassoo, enpä osaa sanoa tuohon mitään. Google Earthissa se edelleen näkyy tänä vuonna leimatussa kuvassa "Image@ 2006 AeroWest". Kuvassa tosin näkyy myös kraanoja ja aivan kuin purku olisi meneillään että taidat olla oikeassa. Asiaa veivattiin Saksassa aika pitkään mutta ehkä ovat tulleet siihen päätelmään että se sitten puretaan kaikesta historiastaan huolimatta. :!:
Avatar
tekijänä Whose Homepage
#8843
Thank you, Kantti! :) Great Berlin thread, you cover quite a bit of it!

I've been there 4 times total, I guess, last time 2 or 3 years ago.

I hear the Palace of the Republic is finally being demolished. :D
Avatar
tekijänä 16valve
#8860
Kantti kirjoitti: Kuinkas sattuikaan olemaan autoliike matkan varrella! Eipä ole näkynyt Bugattia näillä routasuomen kuoppaisilla ja suolatuilla baanoilla - eipä tosin muuallakaan - ainoa kerta kun olen nähnyt Bugatin livenä ja senkin vain näyteikkunan takaa!! Mutta pakko oli ottaa kuva hetkestä... :compress:
Kuva
OMG, tuo on aivan törkeän hieno auto. Olisihan se kiva koittaa miten ne 1001 hevosvoimaa hyrrää. Noita Bugatti Veyroneja on myynnissä mobile.de sivuilla useampiakin, tosin hinnat pyörii siellä 1300 000 ja 1600 000 euron välillä. Elämä on..
Avatar
tekijänä Kantti
#8864
Whose Homepage kirjoitti:Thank you, Kantti! :) Great Berlin thread, you cover quite a bit of it!

I've been there 4 times total, I guess, last time 2 or 3 years ago.

I hear the Palace of the Republic is finally being demolished. :D
Because of my bad English, I answer shortly... :toothy5:
I spend quite limited time in Berlin, only about 6 hours, but it was lucky that time has even this much, usually work trips are so tight and you can see these places almost nothing. Berlin is fine and historical city, perhaps I could take trip there again as you have don. This trip was September last year!
Yes, Novak known that Palace of the Republic has “under construction”, ;) I did not know that. Let’s see what they build the space.
Avatar
tekijänä Kantti
#8870
16valve kirjoitti:OMG, tuo on aivan törkeän hieno auto. Olisihan se kiva koittaa miten ne 1001 hevosvoimaa hyrrää. Noita Bugatti Veyroneja on myynnissä mobile.de sivuilla useampiakin, tosin hinnat pyörii siellä 1300 000 ja 1600 000 euron välillä. Elämä on..
No helvatta! Katselin juuri vikiltä Bugatista kertovaa juttua ja klikattuani siellä alempana olevaa sinisen Bugatin kuvaa, http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuva:Bugat ... 16.4_2.JPG totesin että kuva on otettu aivan samasta liikkeestä josta omanikin otin, etupuolelta vain! Luultavasti aivan sama biili jonka vuosi sitten näin siellä ikkunassa. :glasses7:

On HÄRSKIN hieno auto, mutta tuskin pääsee ottamaan tyyppejä :tongue3:

Tuolta vikistä muuten avautuu sivu jossa on paljon hienoja kuvia Bugatista.
Noh.... meni nyt vähän sivuun aiheesta.
Viimeksi muokannut Kantti, 10.12.06 22:38. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä Klazu
#8871
Viime vuonna Rooman keskustassa kävelin Lamborghinin autoliikkeen ohitse. Siellä sitä oli näyteikkunassa vaikka mitä isoa ja nopeaa.

Viikko sitten näin myös Düsseldorfin bisneskaupungin kuuluisalla ostoskatu Königsalleella ikkunassa myynnissä vaatimattoman 93 000 euron timanttikellon! Kadulla oli tyypilliseen tyyliin parkissa pari Ferraria, Hummeri, suuria mersuja ja bemareita. Elämä todellakin on... 8)
Avatar
tekijänä Whose Homepage
#8879
Thanks, Kantti! Don't worry about your English, you're doing fine. :)

Now for the good news: the Palace of the Republic is not under construction, it is being demolished. And what will they build in its place?

They will reconstruce the Castle of Berlin that originally occupied the site:

Kuva

The above picture shows only a small portion of the complex. There is an enormous funraising effort underway, spearheaded by the organization that supports this reconstruction, http://www.berliner-schloss.de/.

The use of the building has been decided: it will house art collections and thus serve as a museum.
tekijänä Aboa
#8971
Kantti ei varmastikaan pahastu, jos lisään tähän ketjuun muutaman kuvan omalta Berliinin reissulta parin kuukauden takaa. Kuvia on sen verran vähän etten viitsinyt tehdä niistä aikoinaan omaa threadia.

Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche: Kuva
Kuva

Juutalaisten muistomerkki:
Kuva

Berliinin päärautatieasema:
Kuva

Potsdamer Platz:
Kuva

Checkpoint Charlie:
Kuva
Kuva

Pari sekalaista kuvaa keskustasta:
Kuva
Kuva
Avatar
tekijänä Kantti
#8974
Aboa kirjoitti:Kantti ei varmastikaan pahastu, jos lisään tähän ketjuun muutaman kuvan omalta Berliinin reissulta parin kuukauden takaa. Kuvia on sen verran vähän etten viitsinyt tehdä niistä aikoinaan omaa threadia.
Aivan oikeaan paikkaan laitoit Berliinin kuvasi :D
Berliinin päärautatieasema:
http://i103.photobucket.com/albums/m149 ... in0466.jpg
Rautatieasema oli vielä vaiheessa käydessäni siellä runsas vuosi sitten. On kuulemma euroopan hienoimpia rautatieasemia tällä hetkellä ja myös vilkkaimpia. Käväsitkö sisäpuolella?

Potsdamer Platz:
http://i103.photobucket.com/albums/m149 ... n0397b.jpg
Potsdamer Platz oli mielenkiintoisen näköinen uuden sykäyttävän arkkitehtuurin alue ja olisi ansainnut sekin lähempää tarkastelua osakseen, et sitä tsekannut syvemmin?

Berliini on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka ja alakanttiin arvostettu luulisin. Varmasti nousussa kaupunkimatkailukohteena tulevaisuudessa!
tekijänä Aboa
#9003
Kantti kirjoitti:Rautatieasema oli vielä vaiheessa käydessäni siellä runsas vuosi sitten. On kuulemma euroopan hienoimpia rautatieasemia tällä hetkellä ja myös vilkkaimpia. Käväsitkö sisäpuolella?
Totta Mooses. :) Ohessa pari vauhdissa napsittua ”laatukuvaa” joita ei kyllä alunperin pitänyt tänne lähettää...
Kuva
Kuva
Kuva
”Ostoskeskus junilla” voisi kai olla yksi luonnehdinta tuosta kompleksista. Berliinin reissun jälkeen Turun rautatieasema näyttää muuten jo suorastaan koomiselta.
Kantti kirjoitti:Potsdamer Platz oli mielenkiintoisen näköinen uuden sykäyttävän arkkitehtuurin alue ja olisi ansainnut sekin lähempää tarkastelua osakseen, et sitä tsekannut syvemmin?
Potsdamer Platzilla ja sen ympäristössä tuli palloiltua enemmänkin mutta nettiin jaettavia kuvia ei ole tuota yhtä kuvaa enempää. Mielenkiintoista arkkitehtuuria ja nähtävää tuolla alueella on ihan kiitettävästi, alkuperäisestä muurinpätkästä aina Sony Centeriin.

Netistä löytynyt upea kuva:
Kuva

Sony Center:
http://www.aip.de/image_archive/images/sony_center.jpg
Avatar
tekijänä Klazu
#9007
Hieno kyllä tuo juna-asema. Tänne Dortmundiinkin ollut vireillä jo pari vuotta hanke uusia koko rautatieasema (joka on Saksan 3. vilkkain pitkänmatkan junien kauttakulkuasema) rakentamalla tilalle uusi moderni valtaisan kauppakeskuksen yhdistävä kokonaisuus. Suunnitelmat ovat todella upeita, mutta toteutusta ei olla saatu vielä käyntiin.

Ja mitä tulee tuohon Potzamer Platziin, on sen arkkitehtuuri silmää miellyttävää. Korkeuttakin on sentään reilut 20-kerrosta, mikä nyt on melkein minimi Berliinin kokoisen metropolin keskusta rakennettaessa! :o
Avatar
tekijänä Iggy.P
#11468
Hyviä Berliini-kuvia Kantti ja Aboa!

Kuvissanne ei kuitenkaan juuri näy tyypillistä vanhaa berliiniläistä korttelia jota kaupungissa edelleen riittää tuhoisasta historiasta huolimatta, joten ajattelin laittaa ketjun täydennykseksi omia kuviani. Otokset eivät ole mitään kovin erityisiä mutta niistä saa hyvän käsityksen kaupungin vanhempien kortteleiden olemuksesta. :)


Aluksi muutama kuva Länsi-Berliinin Kurfurstendammilta.
KuvaKuva

Kuva

Kuva
Kuva
KuvaKuvaYdinkeskustan ulkopuolelta.
KuvaU-bahn maanpäällisellä osuudella.
KuvaKuva
KuvaFriedrichstrasse
KuvaSäilynyt vanha rakennus Unter den Lindenillä.
KuvaFredrik Suuren patsas. Häntä pidettiin 1900-luvulla saksalaisen militarismin henkilöitymänä.
Kuva

Kreuzberg, "paikallinen kallio". Kaupunginosaa sanotaan Turkin neljänneksi suurimmaksi kaupungiksi runsaan turkkilaisväestön vuoksi.
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Kuva
Lopuksi sekalaisia kuvia.Charlottenburgin barokkilinna.
Kuva
Kuva

Kapea muurin pätkä Potzdamerplatzilla.
KuvaItä-Berliinin blokkeja.
Kuva
Hamburgerbahnhofilla on pysyvä Andy Warhol-näyttely.
Kuva
Kuva


Ja allekirjoittanut Potsdamerplatzilla.
Kuva
tekijänä Aboa
#11484
Iggy.P kirjoitti:Aluksi muutama kuva Länsi-Berliinin Kurfurstendammilta
Tähän on pakko todeta, että Ku'damm (paikallisten käyttämä nimitys Kurfürstendammista) on Berliiniin aikoville aivan pakollinen kohde. Pitkä kuin nälkävuosi ja aivan täynnällänsä kauppoja, kauppakeskuksia ja ravintoloita.

http://s79.photobucket.com/albums/j154/ ... ristin.jpg
Hyvä kuvakulma :smt023

[OT]Täällä Talossa on ehkäpä maailman huonoimmat hymiöt...[/OT]
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 19