Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Kantti
#97835
Domo kirjoitti: 21.05.19 16:03 Mutta niin Ruotsalaisen elotonta. Missä ihmiset??
Vaikka aurinko paistoi ja oli kaunista, ilma oli jäätävän kolea ja tuulinen. Ei lainkaan terassikeli. Joten ei ihmisiäkään istuskelemassa ulkossalla.
tekijänä highrisejonne
#103145
Kista nähtynä Husbyn puolelta. Kista nyt ei viidessä viimeisessä vuodessa juurikaan muuttunut, tosin muutama täydennysrakentamisen tornikin on kohonnut ympäröiviin asuinlähiöihin. Pimeän aikaan olisi jäänyt huudit kulkematta, sen verran isossaveljessä on pelättävää.

Tukholma on Talossa melko aliedustettuna vaikkakin monen suomalaisin silmin se ulkomaiden merkittävin paikka (ainakin oli takavuosikymmeninä). Kuvaahan miljoonakaupungista saisi kyllä muistikortin täydeltä jos varustautuisi vähän puhelinta järeämmin. Aloitetaan nyt jostain... :)
Kuva
TurkuCubed tykkää tästä
Avatar
tekijänä Tande
#103147
Hienoa saada pitkästä aikaa Stokis-matskua tänne! :smt023

Joskus kymmenen vuotta sitten ajattelin optimistisesti itsekin Kistasta kehkeytyvän vähitellen Pohjois-Euroopan merkittävin tornitaloklusteri ja Tukholman 2000-luvun keskus numero 1, mutta verkkaisesti on alue kehittynyt. Tukholmassahan pilvenpiirtäjät ovat ihan Suomen tapaan "hitaasti kohoavia", eli vaikka länsinaapurissa kaikki olisikin suurempaa ja hienompaa, BKT:n kasvu kovaa jne. ei tämä ole vielä oikein realisoitunut bling bling-pilvenpiirtäjinä.
highrisejonne tykkää tästä
tekijänä hmikko
#103152
^ Ruotsin kaavoitusjärjestelmä on osin vielä kankeampi kuin Suomen, ja diskuteerauskulttuuri tunnetusti voimissaan. Ks. esim. Slussenista käyty vuosien vääntö, tai Göteborgin Karlatornetin prosessi. Rakentamisen alussa oli huopaamista, mutta sitä ennenkin hanke oli vireillä yli vuosikymmenen.

Tuo Kistan musta tetris näyttää mun silmääni siltä, että olisi joutanutkin kaatua johonkin valitukseen.
tekijänä highrisejonne
#103154
Kaavoitusjärjestelmää en tunne, mutta Kista, paikallinen Pitäjänmäen yritysalue toimii mielestäni kaupunginosista parhaiten "arkkitehtuurin hiekkalaatikkona" jos sellainen on jossain oltava. Kistan asuintorni ei missään nimessä olekaan se niistä muutamasta +25krs tötteröstä hehkein tapaus, silti ainakin sijoittaisin sen täysin samaan pisteeseen läänin alueella missä se nyt seisoo. Avoimelta maanpäälliseltä metroasemalta näyttää todella urbaanilta ja lähes parhaimmalta näkymältä mitä n. 14km keskustasta voin toivoa.
veka tykkää tästä
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7