Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Toni
#3528
Johtuen kysynnästä laitan kuvia tulemaan sitä mukaa kun ehdin niitä jotenkuten editoida. En vain yhtään osaa arvioida tarkkuuksia ja sellaista tältä mutsin koneen monitorilta, joten homma voi hieman mennä päin seinää jossain tapauksissa. Oli alunperin tarkoitus tehdä matkaraporttikin, mutta lisään sen sitten joskus kunhan ehdin sellaisen kirjoittaa. Ehkä.


OSA YKSI:
Canary Wharf


Tavattuani Heathrown lentokentällä Lontooseen asettuneen liettualaisen nettituttavani Jonaksen, joka toimisi kaupunkioppaanani matkani aikana, jatkoimme ilta-auringon alla suoraan Canary Wharfiin.

Jonas
KuvaKaikki iltakuvat on otettu painamalla kamera eri valasintolppia vasten, toivoen parasta laadun suhteen.Kuva


KuvaKuvaKuvaKuva
Tämäkin matalan oloinen rakennus on 111 metriä korkea
KuvaKuvaKuvaKuvaKuvaKuvaKuva


KuvaKuvaKuva


Kuva


Kuva
Kuvat ovat nopeasti häsessä editoituja ja ainakin joistakin tulee paremmat versiot. Harmittaa vain ettei ollut enemmän aikaa, vaan kävimme läpi tämän alueen tasan tunnissa. Osaa kaksi odotellessa...


PS
Kiitokset British Airwayssille siitä, että heidän lentonsa Helsingistä oli 4 tuntia myöhässä. En olisi muuten saanut kokea Canary Wharfia tässä ajankohdassa. ;)
tekijänä Jape
#3531
Tätä kuvaa (Lontoossa vielä lehdet puissa?!) lukuun ottamatta erittäin tyylikästä settiä, oikein nautittavan mahtavaa sanoisin. Ainoastaan yhdestä kuvasta pääseen antamaan parannusehdotuksen. ;)

http://img485.imageshack.us/img485/2220/cw60ns.jpg

Värit ja idea todella hyvä, mutta näyttää vähän kaatuvan vasemmalle. Vasemmalla on myös vähän liikaa tyhjää verraten oikeaan kulmaan. Eli pari astetta oikealle ja vähän vasemmalta pois ja a vot!

Voin kuitenkin ihan vakavalla naamalla sanoa tämän perus fraasin: Great pics from a beautiful city! :)
tekijänä Toni
#3532
Juu, kyllä suurimmassa osassa Lontoon puista vielä oli lehdet ;) (Tuo lehti-kuva oli muuten Ollin suosikki :D) Kiitos postauksestasi.

Threadissa on mukana melkoista huttuakin, sillä teknisestä laadusta välittmättä tulen tunkemaan messiin vähemmän onnistuneita otoksia mielenkiintoisista kohteista. Sohossa otetut kuvat on ihmisten osalta tyhjiä kuin Seinäjoki, koska alueella ei päivisin ole ketään. En niinkään pyrkinyt loppupeleissä ottamaan hienoja kuvia, vaan lähinnä tarkoitus oli yrittää saada kaapattua Lontoon urbaani tunnelma. Toivottavasti lopputulos on jotain sen kaltaista.

Ja vielä, koska tätä on ehditty kysyä: ainoa ihminen jota pyysin poseeraamaan oli Jonas, muut kohteet on paparazzimaisesti napattu kadulta salaa.

Osa kaksi:
WEST END


West End on Lontoon sydän ja sielu. Urbaanista maisemasta ja fiiliksestä kiinnostuneen märkä päiväuni. Tässä osa West End -otoksistani. Jos joltain teistä löytyy The Smithsien "Well I Wonder" niin pistäkääpä se soimaan. Henkilökoht. tuo biisi oli mitä mainiointa kuunneltavaa metrossa ja Lontoon kaduilla.

Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


KuvaKuvaHuh.
Viimeksi muokannut Toni, 20.12.05 21:00. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä SdeS
#3534
Nonni, aikamoinen satsi kuvia.
Lisää vaan sitä mukaan kun ehdit muokata :)
Threadissa on mukana melkoista huttuakin, sillä teknisestä laadusta välittmättä tulen tunkemaan messiin vähemmän onnistuneita otoksia mielenkiintoisista kohteista.
Hyvä, itse ainakin katson näitä kuvia "turistin" näkökulmasta, enkä niinkään onko joku kuva vähän kallellaan. Niin mielenkiintoinen kaupunki kuitenkin on kyseessä :)
Ehkä siksi, kun en osaa sillain arvostella kuvia.

http://img519.imageshack.us/img519/1623/hsbc20mz.jpg
Huh huh, on se kyllä korkea... Hienot värit

http://img473.imageshack.us/img473/1000/cw45hk.jpg
Vaikka julkisivu onkin peltiä, niin näiden kuvien perusteella pidän tuosta eniten. Ei liian lasinen

http://img381.imageshack.us/img381/8692/wend156wp.jpg
Hyvin näyttää vanhempi ja uudempi rakennuskanta sopivan yhteen

http://img519.imageshack.us/img519/985/trafalgar1og.jpg
Yksi suosikeistani, ehdottomasti. Täydellinen ajoitus ja kaunis kohde :)

http://img520.imageshack.us/img520/6213 ... aja5oa.jpg
Tämä myös, mietityttää mitäköhän nuo ihmiset mahtavat katsella?
tekijänä Jape
#3535
Oberleutnant kirjoitti:Threadissa on mukana melkoista huttuakin, sillä teknisestä laadusta välittmättä tulen tunkemaan messiin vähemmän onnistuneita otoksia mielenkiintoisista kohteista. Sohossa otetut kuvat on ihmisten osalta tyhjiä kuin Seinäjoki, koska alueella ei päivisin ole ketään.
Kumma juttu. Itse muistan sen kaupungin ehkä eloisimpana osana, jossa hedelmäkauppiaiden mainoshuutoja ei päässyt suunnilleen missään karkuun, porukkaa tuntui olevan aivan saamaristi.
Oberleutnant kirjoitti:En niinkään pyrkinyt loppupeleissä ottamaan hienoja kuvia, vaan lähinnä tarkoitus oli yrittää saada kaapattua Lontoon urbaani tunnelma.
Monissa kuvissasi olet tässä onnistunut perin mainiosti. Olen oman, olisiko ollut vuonna 2000 tapahtuneen, Lontoo-visiittini jälkeen nähnyt ties kuinka montaa miljoonaa kuvaa Lontoosta, mutta niistä mitkään eivät olleet herättäneet näin ankaraa ikävää tuohon kaupunkiin, kuin nämä. Johtuu varmaan siitä, että näissä kuvissa Lontoo esittäytyy juuri sellaisena kuin se minullekin esittäytyi ihmisen, normaalin kaduntallaajan perspektiivissä, ei sellaisina, millaisena se joka hiton ikisessä mainospostikortissa esittäytyy. Palaa muistoja mieleen. Pakko mennä hitto uudestaan.

Mainittakoon, että nuo henkilö- ja Underground/metro -kuvat upposivat minuun parhaiten. Myös tästä tuli kiksejä.

Odotellaan lisää. Kai muuten tsekkasit ja kuvasit Hyde Parkin ja St. James Parkin? Oma puistomaailmankuvani räjähti käytyäni näissä puistoissa. :)
Avatar
tekijänä OlliMolli
#3536
Kirjoitinkin jo eilen mesessä noista CW kuvistasi, eli ei niistä sen enempää hehkutusta. Desktoppini muuten näyttää hienolta. ;)

Noista jälkimmäisistäni tämä http://img519.imageshack.us/img519/8320/wend318fp.jpg on suosikkini; syyvydentuntu on valtava jopa minun huonolla näytölläni.

http://img519.imageshack.us/img519/9728/sohorow2if.jpg Tässä on toinen hieno kuva, varmasti saisi aukeassakin lämpimän vastaanoton.

Koko galleriasta on sanottava, että jos sieltä nyt muutama minusta vähän turhakin kuva löytyy, niin yleisesti taso kuvissa on kyllä sangen hyvä. Kohteet eivät ole ihan siitä klisheisemmästä päästä ja tekninen laatu on kyllä jotakuinkin niin hyvää kuin vain toivoa saattaa. Pilvenpiirtäjistähän kuka vaan osaa ottaa kuvia, mutta SSC:lläkin suurin osa Lontoo-kuvista eivät loppujen lopuksi kerro kaupungista juuri mitään. Tämä oli paljon parempi ketju siltä osin; Lontoon tunnisti kuvista.

P.S: Aukolla leikkiminen on selvästi tuottanut tulosta. ;)
Avatar
tekijänä H.C.
#3538
Ei mulla sen kummemin uusia mielipiteitä ole esittää, mutta nälkä kasvaa syödessä joten lisää kuvia kehiin vaan ;). En rupea tosta suosikkejani erittelemään sillä ketjun kokonaisuus on todella upea. Siitä on jo aivan liian kauan aikaa kun kävin Lontoossa ja nämä kuvat nähtyäni tekee entistä enemmän mieli lähteä matkoille katsomaan maailman suurkaupunkeja.
tekijänä Toni
#3552
Kiitos, kiitos. :)

Tässä näin joulun kunniaksi lisää materiaalia, joka oli jo muutaman päivän odottanut julkaisemistaan. Osa siitä on melko ala-arvoista kuvallisesti ja vähän hutiloiden editoitua (esim. parissa kuvassa reunoille jäänyt turhaa tuhrua minkä voisi poistaa). Julkaisukuntoisia kuvia pitäisi vielä löytää, mutta näiden kolmen postauksen kuvien joukosta sitten jossain vaiheessa koostan paremmista otoksista sen finaalin version.

Iltakuvat on otettu painamalla kamera kaiteita ja pylväitä vasten tai käsivaralta, joten laatu ei todellakaan huimaa.OSA KOLME
CITY, WESTMINSTER, etc.
Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


KuvaKuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva


KuvaKuvaKuva


Kuva


KuvaKuvaKuvaKuvaKuvaKuva


Kuva


KuvaKuva


Kuva


KuvaKuvaKuvaKuva


KuvaKuva
tekijänä Mantsi
#3568
Wautsi Toni, aika hienoja kuvia!! 8) Oli "nautinto" katsella, kiitti näistä! Lontoo on urbaani, ei epäilystäkään, varsinkaan näiden kuvien jälkeen :D Kuitenkin ne parhaat muistot on siellä mielessä eikö ? ;) Mä en ainakaan osaa edes selittää esim Pietaria kuvilla. Riippuu kuvaajasta tietysti ;) Otan kameran mukaan nyt kun lähden seuraavalla reissulle keskiviikkona.
Avatar
tekijänä Whose Homepage
#3585
GREAT show, Oberleutnant! :smt026 Thank you enormously! :)

I'm so glad you got to take that trip. You make London look so colorful even in the middle of winter, and you show so many different sides of it. :smt035
tekijänä Maris VX
#3904
Kiitos, Toni !

Great thread with great pics :)

I visited London almost one year ago and will do it again in less than four weeks 8)
tekijänä Tuomas
#4007
Itelläni tulossa ihan vastaava kolmen yön reissu tuossa maaliskuun lopussa. Missä yövyit tuon matkas aikana?

Tietääkö joku muu hyviä, suht edullisia hotelleja tms. suht keskustasta?
tekijänä Toni
#4011
Kiitos & thanks!

@ Tuomas
Itse majailin Hotel Royal Nationalissa, joka oli osa Imperial Hotels-ketjua. En hintaa muista, mutta kyseessä oli budjettiluokan hotelli Bloomsburyn kaupunginosassa, parisen sataa metriä Oxford Streetiltä ja aivan British Museumin viereltä Russel Squarella. Yhteyksien puolesta sijainti ei olisi voinut olla parempi ja sitä osasi arvostaa kun metrolinjat lakkasivat toimimasta yöhuollon ajaksi. Hotelli kuului matkapakettiin, jonka olin http://www.matkaporssi.comin tarjouksesta ostanut. Mikään hieno se ei ollut, mutta ajoi erittäin hyvin asiansa.

Kysele vain jos haluat paikoista ja käytännön asioista (metro, yms) tietää, niin jos voin auttaa. :)
tekijänä Tuomas
#4048
Jees, kiitokset tuosta. Taidan itse ottaa samasta hotellista, sijainti nimittäin on aika loistava.

Paljonko tuosta on kävellen matkaa tuonne Big Benille ja paljonko tuonne Trafalgar Squarelle? Kattelin, että about kaks mailia, mutta nuo karttojen mittasuhteet heittelevät välillä suht reilusti.

Todella tyylikkäitä kuvia sulla, ei kyllä jaksais venailla vielä kahta kuukautta. Mitä objektiiveja sulla on tuossa D70:ssä?