Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Klazu
#99924
Helmikuussa ehdimme käväistä juuri ennen koronaepidemiaa laskettelulomalla upeassa Coloradossa.

Coloradon pääkaupunki Denveriin on Vancouverista ainoastaan kahden tunnin lentomatka. Suunnitelmanamme oli vierailla myös itse kaupungissa loman aikana, mutta lopulta näimme ainoastaan moottoritieltä kaupungin siluetin. Tänne palataan vielä uudelleen! :)

Kuva

Hiihtokeskukset sijaitsevat 100-200 kilometriä Denveristä länteen ja matkalla moottoritie kohoaa suurelta tasangolta huikeisiin lukemiin. Loveland Passin solassa sijaitseva Eisenhower–Edwin C. Johnson Memorial Tunnel on yksi maailman korkeimmista maantietunneleista huikeassa 3401 metrin korkeudessa. :o

Kuva
Osa hiihtokeskuksista on rakennettu baijerilaiseen tyyliin, kuten maailmankuulu Vail. Keskuksen rinteet olivat priimaluokkaa.

Kuva

Kuva

Vuoriston kylät ovat myös pullollaan loistavia ravintoloita kuten priimapihviä tarjoava Keystone Ranch jossa "kahden hengen" annoksessa olikin 900 grammaa lihaa!

Kuva

Kuva

Lunta piisasi lomamme aikaan runsaasti ja Breckenridgessä elettiinkin kaikkien aikojen lumisinta helmikuuta!

Kuva

Kuva

Coloradon lumi oli myös kauttaaltaan pehmeää puuteria ja aurinkoisia päiviä on talvella runsaasti. Tästä ei laskettelumaisemat parane!

Kuva

Näkymät ovat huikeita kun ympärillä kohoaa yli 4300 metriin yltäviä lumihuippuja. Korkealla ollaan kuitenkin kaikkialla, sillä keskusten ala-asematkin ovat lähestulkoon kolmen kilometrin korkeudessa, mikä voikin aiheuttaa joillakin vuoristotauden oireita!

Kuva

Kymmenet muut kuvat löytyvät täältä.
veka tykkää tästä