Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Klazu
#83587
Texasin legendaarinen keskus Dallas oli erittäin kiintoisa paikka juhlia uuttavuotta.

Do not mess with Texas!
Kuva

Dallasin valtavalla metropolialueella auto hallitsee kaikkea. Keskilännessä esimerkiksi pankissa asioiminen ei yleensä vaadi autosta nousemista.
Kuva

Itse Dallas on moottoriteiden ympäröimä ripeästi kasvava suurkaupunki keskellä tasaista preeriaa.
Kuva

Kaupunki on tunnettu John F. Kennedyn salamurhasta. Kuolettava laukaus sai alkunsa kulmaikkunasta ja osui Kennedyyn X:n kohdalla. Rakennuksessa oleva museo on todella loistava.
Kuva

Keskustassa on sekä vanhaa että uutta. 72-kerroksinen Bank of America Plaza on kaupungin korkein rakennus ja yöllä upeasti valaistu.
Kuva

Dallasissa piti tietysti käydä katsomassa myös lätkää ja Starsit kukistivat St. Louis Bluesin.
Kuva

Esikaupungissa sijaitsevalle modernille AT&T Stadiumille mahtuu vaatimattomat 105 000 katsojaa.
Kuva

812 000 asukkaan naapurikaupunki Fort Worth on vanhanajan karjakaupunki.
Kuva

Texasilaiset osaavat juhlia uuttavuotta.
Kuva

Pimeällä Dallasin keskusta on autio, mutta hienosti valaistu.
Kuva

Kymmenet muut kuvat löytyvät täältä.
Avatar
tekijänä Krio
#83588
Tuli noista kuvista mieleeni, että miksei jenkit rakenna enemmän parkkitaloja stadiumeidensa lähelle? Vähän veikkaan, ettei keskiverto käsimunan katsoja jaksa kävellä sieltä F-osastolta.
Avatar
tekijänä Klazu
#83732
Ei vaan yksinkertaisesti kannata ja lisäksi jenkit myös raahaavat noihin urheilutapahtumiin sellaisia asuntotrailereita etteivät ne mahdu minnekään parkkitaloihin. Urheilusunnuntaihin kuuluu myös saapua stadionin parkkialueelle koko perheen tai kaveriporukan voimin jo aikaisin aamulla ja laittaa pystyyn isot barbequet tunteja ennen otteluita.

Jos ei ole matkannut yhtään Amerikassa, on todella vaikea käsittää miten valtavan suuri maa se on. Suomi on suuri maa Euroopassa, mutta Suomen etäisyydet eivät ole yhtään mitään täällä. Tuhat kilometriä ei ole matka eikä mikään täkäläisille ja esimerkiksi Vancouveria lähin Kanadan suurkaupunki Calgary on 1000 kilometriä meiltä. Itäisimpiin kolkkiin on yli 6000 kilometriä! Kun etäisyydet on näin valtavia niin melkein kaikkialla on tilaa rakentaa suunnattomia parkkialueita. Varsinkin Keskilännessä preeria on tasaista ja sitä riittää joka suuntaan, joten on aivan turha rakentaa parkkihalleja. Esimerkiksi Dallas-Fort Worth Metroplex on laidasta laitaan yli sata kilometriä yhtenäistä kaupunkialuetta.

Noilla parkkialueilla kulkee yleensä kuljettimia, joiden kyydillä pullukat jenkit pääsevät stadioneille. Sellainen löytyy jopa joiltain hautausmailta:

Kuva
Iggy.P tykkää tästä