Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä Klazu
#81122
Suomalaistaustaisesta kaarestaan tunnettu St. Louis on Keskilännen kiehtova keskus!

192 metriä korkea Gateway Arch on valtava mieltäkihelmöivä rakennelma, jonka pystyssä pysymistä ei vain voi käsittää! :o
Kuva

Kuva

Kaaren huipulta aukeavat upeat maisemat yli kaupungin.
Kuva

Museo Amerikan lännen valloituksesta on erittäin kiehtova.
Kuva

Kuva

Vanhana kaupunkina St. Louisilla on hyvät luut!
Kuva

Kymmenet muut kuvat löytyvät täältä.
Avatar
Tekijänä veka
#81141
Jos vaikka joku ei vielä tietäisi, St Louisin ihmeellinen kaari on Eero (Elielinpoika) Saarisen luomus. Suomalaiset taitavat tunteä Saarisen lähinnä huonekalujen suunnittelijana (yhä tuotannossa), mutta Yhdysvalloissa hän on maankuulu tuon kaaren ansiosta. Todellinen Suomen suurlähettiläs rapakon takana edelleen, vaikka hänen kuolemastaan ja kaaren valmistumisesta (pari vuotta kuoleman jälkeen) on jo päälle 50 vuotta. Ja huolimatta siitäkin, että hän sai Yhdysvaltojen kansalaisuuden jo 1940. Yhä häntä kutsutaan suomalais-amerikkalaiseksi tai vain suomalaiseksi arkkitehdiksi

Olisi hienoa päästä näkemään ja kokemaan Saarisen kaari paikan päällä. Vähän lähempää hänen kädenjälkeään löytyy Kennedyn lentokentän TWA-terminaalista. Se ei ole enää käytössä terminaalina, mutta näyttäisi löytävän uuden elämän hotelli-, lounge- ja/tai ravintolatilana.
Viimeksi muokannut veka, 27.02.16 02:21. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Tekijänä Klazu
#81142
Jep, Saariseen törmää Amerikan puolella monessa yhteydessä. Ehdottomasti tunnettuja suomalaisia.

Vaikka olinkin lukenut Gateway Archin mitat ennalta, yllätyin silti suuresti sen koosta. Kaarella on korkeutta 192 metriä, mutta sillä on leveyttä vain 16 metriä. Kaaren alle mahtuisi helposti kaksi Tampereen tornihotellia!

Alapuolelta katsottuna se tuntuu juuri älyttömän kapealta korkeuteensa nähden ja uskomattomalta miten se voi pysyä pystyssä, varsinkin kun tuollakin suunnalla on tornadoja. Kirjoitin kokemuksestani sekä rakennusaikaisista haasteista perusteellisemmin blogin puolella, mutta oli kyllä kiehtova rakennelma vierailla! :)

Kuva

Kuva