Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Klazu
#77155
Autokaupunki Atlanta on 5,5 miljoonan asukkaan koti ja muun muassa cokiksen alkulähde. :)

Maisema Hiltonin 24. kerroksesta. Downtown on pilvenpiirtäjiä ja parkkihalleja pullollaan.
Kuva

Autokaupungissa ei kukaan kävele kadulla, vaan matka autolta toimistoon tapahtuu taivasta halkovia kulkukäytäviä pitkin.
Kuva

Uutiskanava CNN:n maailmanpääkeskus sijaitsee Atlantassa.
Kuva

CCN Center on sisältä valtava kompleksi.
Kuva

Studiokierroksella nähdään muun muassa CNN:n pääuutistoimitus työssään.
Kuva

Atlanta on ylpeä roolistaan cokiksen keksintäpaikkana sekä kotikaupunkina. Täällä ei parane kysellä Pepsin perään. ;)
Kuva

Colamuseossa pääsee maistamaan satoja eri makuja.
Kuva

Tässä kassakaapissa säilytetään Yhdysvaltojen suurinta liikesalaisuutta, cokiksen alkuperäistä reseptiä.
Kuva

Kuva

Kymmenet muut kuvat löytyvät täältä.
tekijänä hmikko
#77156
Klazu kirjoitti: Autokaupungissa ei kukaan kävele kadulla
Smart Growth American viimevuotisessa rankingissa Atlanta oli kaikkein hajaantunein Yhdysvaltojen isoista kaupunkialueista (Forbesin juttu). Käveltäviäkin paikkoja on kyllä nyttemmin pyritty rakentamaan.
Avatar
tekijänä Klazu
#77159
hmikko kirjoitti:Smart Growth American viimevuotisessa rankingissa Atlanta oli kaikkein hajaantunein Yhdysvaltojen isoista kaupunkialueista (Forbesin juttu). Käveltäviäkin paikkoja on kyllä nyttemmin pyritty rakentamaan.
Kuvaavaa on, että metropolialueen koko on 5,5 miljoonaa mutta itse Atlantan kaupungissa asuu vain 447 000 ihmistä. Kaupungin moottoritiet ja ihmisten työmatkat ovatkin sen mukaiset. :roll:

Tuo Downtown on melko puhdas toimistoalue isolla määrällä konfrenssihotelleja ja seuraavassa osassa esiteltävät Midtown ja Buckhead ovat enemmän asumiseen keskittyviä keskuksia. Atlantaankin on hiipinyt viime vuosina condo-buumi ja Midtownin alueella oli rakenteilla lukuisia asuintorneja. Eli kyllä sielläkin alkaa kehitys hieman kääntymään, mutta aika katastrofaalinen kaupunkialue noin ylipäätänsä. Potentiaalia kyllä olisi, sillä kaupungissa on kuitenkin peräti neljän linjan raskas metroverkko, jonka varaan voi rakentaa vaikka kuinka paljon. Nykyisin matkustajamäärä on kuitenkin vain 232 000, miljoonien valitessa auton kahden ja puolen dollarin junamatkan sijaan. Amerikka...

Kuva
Avatar
tekijänä Klazu
#77227
Television suosituimpiin sarjoihin kuuluva The Walking Deadin kuutoskausi alkaa nyt sunnuntaina. Atlantassa tuli käytyä katsomassa aiempien kausien kuvauspaikkoja. :)

Silta jolta Carol ja Daryl putoavat pakettiautolla.
Kuva

Sairaala jossa Rick ensimmäisessä jaksossa herää ja löytää pihan täynnä ruumiita.
Kuva

Kannibaalien tukikohta Terminus.
Kuva

Ykköskauden kuuluisan julisteen maisema. Huomaa miten maisemaa on muokattu roimasti digitaalisesti. Televisiossa mikään ei ole sitä miltä se näyttää. :)
Kuva

Kuva

Loput kuvat löytyvät täältä.
Avatar
tekijänä RV
#77262
Muhkea kaupunki, oikein tuntuu että olisin itse suunnitellut :D
Avatar
tekijänä Klazu
#77785
Viimeinen osa kertoo Atlantan nauhakaupungin kolmesta keskustasta.

Downtownissa eri arkkitehtuurin tyylit ovat sopusoinnussa keskenään.
Kuva

Kuva

Kaupungin korkein lounaspaikka on Westin-hotellin 73. kerroksen pyörivä ravintola. :)
Kuva

Kyllä näissä maisemissa ruoka maittaa! :P
Kuva

Atlantan korkein rakennus on tyylikäs 312-metrinen supertall Bank of America Plaza, paikallisten kesken "Pencil Skyscraper".
Kuva

Atlantan läpi kulkee kaikkien moottoriteiden äiti, 16-kaistainen Downtown Connector. :shock:
Kuva

Kaistojen määrä ei kuitenkaan tarkoita sujuvaa liikennettä, vaan aamuisin nämäkin kaistat ovat tupaten täynnä ja liikenne takkuaa.
Kuva

28-kerroksisen Hiltonin aula on jännän avonainen.
Kuva

Varsinainen leuat loksauttava näky on kuitenkin naapurissa sijaitsevan Marriottin peräti 52 kerroksen korkuinen täysin avoin aula, joka on maailman toiseksi korkein. Video aulasta selventää tätä valtavaa tilaa paremmin, mutta tämä oli reissun sykähdyttävin rakennelma!
Kuva

Kuva

Seuraavana päivä kipaisimme vielä pohjoisin Buckheadin keskuksen yleellisellä asuinalueella, jossa sijaitsee lukuisia suuria ostoskeskuksia.
Kuva

Kuva

Kymmenet muut kuvat löytyvät täältä.
tekijänä hmikko
#77786
Marrottin (1985) arkkitehti on auloistaan tunnettu John C. Portman (s. 1924). Katsoin joskus muistaakseni Juutuubista hänestä tehdyn dokkarin, mut nyt siellä ei näytä olevan kuin traileri.
Avatar
tekijänä Klazu
#77797
hmikko kirjoitti:Marrottin (1985) arkkitehti on auloistaan tunnettu John C. Portman (s. 1924). Katsoin joskus muistaakseni Juutuubista hänestä tehdyn dokkarin, mut nyt siellä ei näytä olevan kuin traileri.
Kas, enpä tiennytkään herra Portmanista ja että hänen kädenjälkeään on vähän joka puolella Atlantassa ja muuallakin. Vielä kerran on korostettava että Marriotin jättimäinen aula on mykistävä näky ja herättää suomalaisessa ajatuksia kuten "mitenhän paljon täällä tehdään itsemurhia?". :D

Aulan ymmmärtää suureksi kun miettii että sinne mahtuu heittämällä Suomen korkein rakennus. :)
Näemmä 73-kerroksisen Westin-hotellin aula on myös hänen suunnittelemansa, mutta siitä ei tarttunut mukaan kuin yksi valokuva. Videolla nähty Hyattin aula näyttää samanlaiselta kuin kuin Milwaukeen Hyattissa, jossa tuli yövyttyä pari vuotta sitten.

Kuva
tekijänä hmikko
#88485
Klazu kirjoitti:Yksi crackhead oli kaikki mitä tarvittiin tuhoamaan yläpuolisissa kuvissakin näkyvä Atlantan päämoottoritie I-85 yli kuukauden ajaksi. :roll:
No tarvittiin siihen myös varastollinen palavaa materiaalia sillan alla, tässä muoviputkia. Mie luulen, että tämän jälkeen tulee ohjeistusta siitä, mitä tommosilla paikoilla saa säilytellä.