Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä Iggy.P
#61591
...

Lisäkuvia.


London at night:
Kuva


Kuva


Vuosina 1675-1710 rakennettu St. Paulin katedraali:
KuvaKatedraali on nimetty ensimmäisen kristillisen sukupolven merkittävimmän uskonoppineen St. Paulin mukaan.
KuvaKirkko on hyvin vaikuttava joka puolelta tarkasteltuna ja se on myös yksi parhaita paikkoja nähdä Lontoo korkealta. Näkymä Shardin suuntaan:
Kuva


Kuva


Imperial War Museum London:
Kuva


Palanen Berliinin muuria Lontoossa:
Kuva


Sotamuseo sisältä:
Kuva


Kuva


Toisen maailmansodan aikaisen pommikoneen ohjaamo:
Kuva


KuvaKeski-aikainen Towerin linna:
Kuva


Kuva


Tyypillinen näkymä Lontoosta. Suurin osa kaupungista näyttää suunnilleen tältä. Tiiviitä matalia kortteleita ja ruuhkaisia katuja.
Kuva
Avatar
Tekijänä Iggy.P
#61610
MindW kirjoitti:Kuvapäivitys itse otetuista kuvista. Lisää näitä.
Kyllähän niitä tulee sitä mukaa kun tulee reissattua. Uskoisin kuitenkin jo nyt olevani yksi foorumin eniten omia kuvia postanneista kirjoittajista. Kolme Oulu-ketjua, Varsova, München, Riika, Krakova, Oslo, Englanti ja Edinburgh-ketjut ovat täynnä kuviani ja monia ottamiani on myös lukemattomissa muissa ketjuissa kuten viime aikoina päivitystä saaneessa hautausmaat-ketjussa.
Avatar
Tekijänä Iggy.P
#61685
*****************************************************************************************************************************************************************************************************************

Carlisle

Carlisle on kaupunki Englannin luoteiskolkassa, lähellä Skotlannin rajaa. Itse kaupungissa on noin 71 000 asukasta, lähiseudulla yhteensä 100 000. Kaupungissa on linna vuodelta 1092, katedraali ja varsin hyvin säilyneet muurit.


Kuva


Kuva


Rautatieasema:
Kuva


Kuva


Katu jossa autoille on varattu vain yksi kaista:
Kuva


Abbey st.
Kuva


Kuva


KuvaKuva


Carlislen tuomiokirkko on vuodesta 1133 lähtien ollut Carlislen hiippakunnan tuomiokirkko. Arkkitehti Ewan Christian toteutti katedraalin kunnostustyöt vuosina 1853–1857:
Kuva


Kuva


Kuva


KuvaKuvaKuvaKuva


Kuva


Tyypillinen pohjois-englannin maaseutunäkymä:
Kuva


Lampaankasvatus on alueella yleinen elinkeino. Näin matkalla varmaankin kymmeniä tuhansia lampaita. Niitä oli vähän joka puolella.
Kuva


Kuva


Kuva


Matkamuisto: Christ of the nations

- Katso, minä olen teidän kanssanne maailman loppuun asti ... matt. 28:20

Kuva

*********************************************************************************************************************************************************************************************************************
Avatar
Tekijänä Iggy.P
#63527
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Todelliseksi valtiomieheksi ja rakastetuksi hahmoksi kohosi mies jolla oli kristuksen mieli. Nelson Mandelan muistoa syvästi kunnioittaen.


Nelson Mandela statue - LONDON


Mandela kouluttautui nuorena miehenä metodistien sisäoppilaitoksessa Clarkeburyssä ja Healdtownissa. - Molemmilla kouluilla oli suuri vaikutus hänen elämäänsä. Hänen mukaansa ne avarsivat hänen näköpiiriään.

- Hän ei ollut vain suuri lahja ihmiskunnalle, vaan hän sai afrikkalaiset myös olemaan ylpeitä siitä keitä he ovat.

Mandela toi esiin yhteytensä uskonnollisiin yhteisöihin ja uskonryhmiin vuosien varrella useissa tapaamisissa. - Olipa kyse kristittyjen, islamilaisten, juutalaisten tai hindujen instituutiosta, ihmiset ovat niitä, jotka ostavat maata, rakentavat ja varustavat kouluja ja palkkaavat opettajia. Ilman kirkkoa tai ilman uskonnollisia instituutioita en olisi ikinä päässyt puhumaan teille tänään tänne, hän totesi vuonna 1999 Maailman uskontojen parlamentissa. Mandelan mukaan uskonnolliset yhteisöt antoivat apartheidin aikana hänelle ja muille mielipidevangeille toivoa siitä, että joku päivä asiat olisivat toisin. - Uskonto oli yksi motivoiva tekijä kaikessa mitä teimme.

Rauhan tervehdys joulukuussa 2013

Kuva

Mandela ja Bill Clinton 1993:
Kuva


http://en.wikipedia.org/wiki/Statue_of_ ... ent_Square
Tekijänä Joggeri
#65876
Hyviä kuvia Iggy! Lontoosta mun täytyy kommentoida, kun en ole tätä koskaan oikein sanonut/kirjoittanut. Tähdennän vielä ennen kommenttia, että en ole ikinä kaupungissa käynyt, joten mielipiteeni paikasta varmasti muuttuisi suuntaan tai toiseen, jos siellä kävisin. Kuvia, videoita ja matkailuohjelmia paikasta olen nähnyt sitäkin enemmän. Eli: Lontoossa on uskomaton määrä arkkitehtuuria, kaupunkisuunnittelua ym. asioita, jotka saavat paikan vaikuttamaan erittäin vauraalta ja toisinaan epätodelliselta tai paikoittain jopa satumaiselta.

Mutta: Kaikesta paistaa se, että kaupunki on suunniteltu pröystäily, teeskentely tai "näyttäminen" mielessä, ja jotenkin sellainen hienovarainen ote on kadoksissa. Ehkä sellaista klassista kauneutta paikasta puuttuu. Jättää kylmäksi. Ymmärrän, etteivät Britit ole samalla tavalla vaatimattomia kuin vaikka suomalaiset, mutta en nyt kritisoi rakennuksien näyttävyyttä, tai edes sen puutetta, vaan tunnelmaa, joka alueesta syntyy. Kaikessa suunnittelussa näkyy se, että pyritään olemaan vähän parempia kuin ollaankaan ja tuloksena on tunnelma, joka jättää päällimmäisenä mieleen kiusaantuneisuuden. Samaa vaikutelmaa en ole huomannut Saksalaisissa, Italialaisissa, Ranskalaisissa tai vaikkapa Jenkkiläisissä kaupungeissa. Lontoosta tulee mieleen Cityboyt, tekorusketus, teeskentely, egoilu, Imperiumi, alistus, pöyhkeily, töykeys ja raha. Paljon rahaa.

Minusta tuntuu, etteivät monetkaan Britit ole päässeet vieläkään yli imperiuminsa hajoamisesta ja asenne näkyy heidän harjoittamassaan EU-politiikassa. Britit ovat kova maa osoittelemaan sormella ja löytämään vikoja muista maista, mutta pysyvät kuitenkin itse tarkastelun ulkopuolella. Kaikki muut ovat vähän heidän alapuolellaan, muiden mielipiteillä ei ole yhtä paljon painoarvoa, omista päätöksistä ei jousteta samoin kuin esim. Saksa, Suomi tai vaikka Ranska voisi joustaa, eikä kompromisseistä juuri edes keskustella. Heillä on paljon ehdottomia vaatimuksia, mutta mistään sellaisesta kompromissista, joka voisi aiheuttaa heille itselleen seurauksia, ei edes keskustella. Tähän tietenkin joku näsäilijä voisi lainata jotain Persujen vaatimuksia ja lainavakuuksia, mutta olen tästä huolimatta sitä mieltä, että Britit ovat ihan syystä ulkona Eurosta.

Politics aside, britit ihmisinä ovat varmasti mukavia kaupungilla ja pubeissa. No doubt.

Sori puolittainen offtopic. Alkoi tökkiä yhtäkkiä tuo brittiläinen imperialismi :D
Avatar
Tekijänä Iggy.P
#65976
Kiitos kommentista Joggeri! Lontooseen on omastakin mielestäni rakentunut viime vuosikymmeninä joitakin hieman keinotekoisen tuntuisia elementtejä. Kaiken kaikkiaan kaupunki tuntui kuitenkin hyvin mielenkiintoiselta ja suurin osa arkkitehtuurista oli mielestäni rakennettu hyvällä tyylitajulla. Kävelyalueita siellä toki voisi olla enemmän ja mainoksia reilusti vähemmän.

Britannia saattaa tuntua muun Euroopan näkökulmasta ulkopuoliselta senkin takia että sen poliittinen yhteistyö USA:n kanssa on läheisempää kuin mannereuroopan mailla. Niinkauan kuin itse muistan (80-luvulta lähtien) Britanniaa on kriittisissä kommenteissa luonnehdittu lähinnä USA:n yhdeksi "osavaltioksi" joka tekee orjallisesti sitä mitä isoveli käskee. Kyse on siis omasta mielestäni enemmän tästä kuin siitä että Britannia haikailisi aikoja sitten kadonneen imperiuminsa perään.