Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä grendy
#44070
Tässä pienehkö kuvasetti Budapestissä, jossa vietettiin uudenvuoden vaihde 2011-2012. Eipä oo tullut talviaikaan paljoa matkusteltua "kylmissä" maissa, joten kuvasaldo jäi kohtuu pieneksi pimeyden (ei ollut tripodia mukana siis) ja kylmyyden takia. Tai no eihän siellä kylmä edes ollut jos lämpötilat oli vähän plussalla nyt kun täällä on se -20 ja enemmän :D

Kuva
Maailman toiseksi suurin synagoga

Kuva
Yleisiä katukuvia

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Yksi kaupungin joulutoreista, ei se isoin kuitenkaan mutta tääkin pieksi Tampereen joulutorin 100-0 :).. Hehkuviiniä muuten myytiin melkein joka kadun nurkassa ja täällä on hirvee taistelu byrokratian kanssa että yhdellä joulutorilla saa olla erillinen aidattu alue missä saa tarjoilla alkoholia... hohhoijaa.

Kuva

Kuva
Astetta hienommin valaistu hotelli

Kuva
Kauniita siltoja on kaupunki pullollaan

Kuva

Kuva
Kukkulalta fotoo

Kuva
Budapestin linna-aluetta

Kuva

Kuva
Budan puolelle kuvaa (vaikka onhan linna-aluekin Budan puolella)

Kuva
Kyllä hieman vaihteleva maasto tekee hienon kaupungin :)

Kuva
Linna-alueen "keskustaa"

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Upeasti ja tehokkaasti valaiastu tuolla kyllä kaikki nähtävyydet.

Kuva

Kuva
Parlamenttitalo joka on tosin hieman hassusti valaistu ;)

Kuva

Kuva
Tästä sillasta ei voi olla liikaa kuvia...

Kuva

Kuva
Vörösmarty Terillä oli suurin joulutori.

Kuva
Váci Utca on kuuluisa kävelykatu Budapestissa

Kuva
Manner-Euroopan vanhin metrolinja avattiin 1896, tässä yksi asema. Asemathan sijaitsee heti katutason "kellarissa" hyvin lähellä maanpintaa.

Kuva
Tässä vaunu sisältä, ei niin häävi eikä alkuperäinen :D

Kuva
Hősök tére eli Sankarien aukio

Kuva
Vieressä oli iso luistelukenttä johon oli satojen metrien jonot!

Kuva

Kuva
Lisää Sankarien aukiota museo taustalla

Kuva
Ja joku toinen museo josta ei oikein saatu selvää että mitä aihetta se käsitteli vaikka sisällä kaupassakin käytiin :D.. Paljon oli arkkitehtuuriin liittyviä kiinnostavia kirjoja oli mutta ei se kuitenkaan mikään arkkitehtuurimuseo ollut

Kuva
Hauskaa tuolla ratikoiden luvatussa kaupungissa oli tämä jouluratikka joka on koristeltu tuhansilla ledeillä :D.. Oli kyllä aikamoinen näky! Videoita voi ihastella youtubesta esim http://www.youtube.com/watch?v=hcEZvwMlKMs

Kuva
Lisää Tonavan ylittäviä riippusiltoja

Kuva
Tämä 1894 valmistunut Szabadság-silta oli upea livenä, kuvana ei niin onnistunut kun ei saanut mistään kunnon alustaa :/

Kuva
Euroopan suurin kauppahalli sisältä

Kuva
(G)ellert hotelli näytti melko upealta...

Kuva
Nämä 54metriset ratikat ovat yksiä maailman pisimmistä ja oikein hienoja ja moderneja olivatkin :)

Kuva
Yleistä katukuvaa valoisalla..

Kuva
Silta josta pääsee (kuvan toiselta puolelta) Margit-szigetin saarelle, jossa järjestetään kuuluisat Sziget-festarit.

Kuva
Ja parlamenttitaloa yhdestä kulmasta...

Tälläinen pieni ja normaalia lyhyempi matkakertomus tällä kertaa. Reissukin oli lyhyempi niin ei sitä enempää oikein kerennyt :).. Kaikki kuvat on muuten otettu Sigman 8-16mm laajiksella ja poikkeuksetta kaikki käsivarakuvat vähänkin pimeämmällä on tylysti ISO 1600 kun ei muuten vaan pärjää...Kovin montaa ISO 100+tuettu alusta kuvaa ei koko satsissa edes ole. Oon ruvennut laiskaksi kun ei jaksa linssiäkään enää vaihdella varsinkaan kun on vähänkin kylmempi :D
Avatar
Tekijänä 16valve
#44073
Kiitos hienosta kuvasarjasta. Ihan kivalta siellä näyttää näin talvellakin varsinkin kun rakennusten valaistukseen on satsattu. Kyllähän Euroopan kaupunkeja kannattaa kierrellä jo pelkästään joulutorienkin, niin ja tietty uudenvuoden bileiden takia. Ja tosiaan kuviin saadaan ihan erilaista näkökulmaa laajakulmaobjektiivin avulla. :smt023
Tekijänä Jape
#44086
Tuossa oli muutama todella hieno kuva:

http://i304.photobucket.com/albums/nn19 ... G_9926.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn19 ... G_9952.jpg

Muutenkin hyvää settiä, joskin aiheet tietysti vähän turistimaisia. Ainakin Prahaan verrattuna Budapest tuntui noin kokonaisuudessaan alkuperäisemmältä ja vähemmän turistoituneelta, vaikka sielläkin tietysti oli aika paljon turisteja kesällä. Kaupungissa oli oma, joten kellertävä/beige/vaaleanruskea värimaailma, eikä toisaalta köyhyyttä lakaistu maton alle. Paikalliset tunnistivat suomen kielen - muutama ohikulkijakin heitti ohimennen: "Hey, you speak Finnish!"

Budapestista on minulla hienoja ja hauskoja reilausmuistoja parin vuoden takaa. Laitetaan muutama kuva, kun en näille omaakaan ketjua aikoinaan nähnyt tarpeelliseksi tehdä.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Avatar
Tekijänä henkka
#56946
Tuli vietettyä Juhannus Spinnin kanssa tällä kertaa Budapestissä. Muutama kuva tuli otettua yhtenä päivänä kun kävin kiertelemässä kaupunkia. Tuli myös huomattua että kaupunkilomaakin voi viettää rentoutuen kun vietimme Juhannuspäivän maauimalassa Margit-szigetillä.

Tonava Citadellalta, taustalla keskellä näkyy Budapestin (Unkarin?) korkein moderni rakennus, Semmelsweisin yliopistolle kuuluva tornitalo.
Kuva

Rakennuksia, ensiksi Vajdahunyad vára Kaupunginpuistossa.

Kuva

ING:n Unkarin pääkonttori

Kuva

Terror Háza Múzeum

Kuva

Jokin juuri valmistunut kauppakeskus, josta oli tiloja vuokralla ja joka yhdistää tyylikkäästi uutta sekä vanhaa.

Kuva

Ja pari veistosta. Munka és Jólét Hõsök Terellä.

Kuva

56 muistomerkki siinä lähellä.

Kuva

Annonymvs jo mainitun Vajdahunyad váran pihassa.

Kuva
Avatar
Tekijänä Kantti
#56947
Budabest näyttää viehkolta näissä kuvissa joita Talossakin on näkynyt. Varmaan edullinenkin suomalaisen näkökulmasta?

Näin ei tehdä Suomessa juuri koskaan! http://farm4.staticflickr.com/3745/9129 ... c663_b.jpg
Vanha väistää täällä.
Tekijänä hmikko
#56949
Kantti kirjoitti: Näin ei tehdä Suomessa juuri koskaan! http://farm4.staticflickr.com/3745/9129 ... c663_b.jpg
Vanha väistää täällä.
Suomalaista purkamismentaliteettia sietäis juu tarkistaa, mutta en kyllä jää kaipaamaan tuommoisia lasikuplia vanhojen talojen kylkeen. Mielestäni tuossa ei ole mistään tyylin tai kaupunkikuvan tajusta hajuakaan. Arkkitehti varmaan on kylläkin saanut nimeä itselleen hyppimällä ohikulkijoiden silmille. Tulee mieleen Birminghamin Selfridges-tavaratalo, joka on täysin väärässä paikassa goottilaisen kirkon vieressä. En siis sano, etteikö vanhoihin taloihin saisi tehdä moderneja lisäosia, mutta niiden pitäisi olla jossain tolkullisessa yhteydessä ympäristöönsä.
Avatar
Tekijänä Kantti
#56950
Tuosta kuvasta ei ilmene millainen on kokonaisuus enkä ota siihen kantaa, ja pohjimmiltani tarkoitin että Suomessa vanha lanataan sileäksi enimmäkseen, oli mikä oli.
Avatar
Tekijänä Clepe
#56952
Mä sanoisin että ongelma on "joko-tai"-mentaliteetti. Jos jokin suojellaan se on suojeltava kuoliaaksi, mutta jos suojelustatusta ei ole, on pidettykin rakennus vapaata riistaa.
Avatar
Tekijänä Iggy.P
#63003
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Budapest kesäkuun sumussa Tonavan tulviessa


KuvaEhkä joku enkeli on opastava meitä tuntemattoman kaupungin halki joka on virran rannalla. Ensin tulemme esikaupunkiin, kuljemme työläiskortteleiden läpi aamun hämärässä. Lähestymme valaistua keskusta tietämättä mihin enkeli meitä vie ja tietääkö hän itsekään määränpäätä.

- Pierre Etienne de Taize -

KuvaTai ehkä onkin aika olla hiljaa

ja koskettaa niitä jotka ovat epävarmoja ja menevät siksi vahvojen puolelle

Kuva