Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä zeizei
#42010
Tammikuusta lähtien siis saamme kuunnella Vancuverin hehkutusta :D

Mutta kaikkea onnea reissuun. On nimittäin varmasti todella hieno paikka asua, ja itsekin ehkä muuttaisin tuonne jos johonkin länsimaiseen paikkaan pitäisi ulkomaille muuttaa.

Kuvia odotellessa!
Avatar
tekijänä JR
#42670
Vancouver on kyllä mielenkiintoinen paikka ja tosiaan pärjännyt hyvin niissä kaupunkivertailuissa. Toivotaan, että siitä ei nyt sitten tule "uutta Berliiniä".

;)
tekijänä Luukie
#42672
Berliinistä ollaan saatu usein, ei aina hienoja kuvia Klazun toimesta. Uskon että nyttenkin käy niin, että suurin osa kuvista rokkaa. Se mitä mieltä herra on ROKKAAVISTA mielipiteistä muista/ suomen, no Pääkaupungin projekteista niin jokainen saa olla niistä mitä mieltä haluaa. Vaikka suurin osa meistä on nähnyt niitä pilvenpiirtäjiä, maailmaa paljon. Niin ainakin itselleni se on eri asia onko asunut jossain maassa kuin käynyt siellä lomalla 2 kuukautta. Muuttaa näkökantaa paljon, vaikkakin Klazun kommentit ovatkin yleensä hyvin negativiisia.
Toivotaan hyviä kuvia. Pari kylän pilvenpiirtäjistä, mutta eniten kaupungin sykkeestä ja monikulttuurisuudesta.
Avatar
tekijänä Klazu
#42715
Olin viime viikolla Vancouverissa ja vaikka keli olikin tähän vuodenaikaan tyypilliseen tapaan erittäin sateinen, ensivaikutelmani kaupungista oli erittäin positiivinen. Tulevat kolleegat sanoivatkin, että jos pidin kaupungista tuossa säässä, tulen rakastamaan sitä kesällä. Vuoret jäivät pimeän vuodenajan vuoksi melkein kokonaan näkemättä, mutta Downtownin pilvenpiirtäjäviidakossa tuli pyöritty melkein joka ilta. Downtown on älyttömän siisti ja on iltaisin täynnä, sillä suurin osa pilvenpiirtäjistä on asuinkäytössä. Alueella on lisäksi valtavasti loistavia ravintoloita (varsinkin aasialaisia) ja iltaelämää. Juuri tuolta Downtownista onkin tarkoitus löytää itsekin asunto jonkinlaisilla maisemilla maaliskuun loppuun mennessä. Työt Vancouverissa alkavat 3. tammikuuta.
Avatar
tekijänä Klazu
#43901
Saavuin kolme tuntia sitten Vancouveriin ja nyt tutussa Metrotownin Hiltonissa 14. kerroksen huoneessa. Ensimmäistä kertaa meni 9h 30min mittainen lento jopa liian nopeasti, kun Lontoossa upgreidasivat portilla Premium Economystä ilmaiseksi Business Classiin. Ai että, juuri noin sitä pitääkin lentää long haul -lennot! Unta saa vähän eri tapaan lay flat -penkeillä ja tarjoilu on jotain aivan toista. :)

Nyt on myös work permit taskussa. Huomenna (sunnuntai) pitää lähteä vähän kiertämään kaupungilla ja mahdollisesti ajella Gourse Mountainille. Tästä se alkaa. :smt020
Avatar
tekijänä Klazu
#43973
Kävin äänestämässä Suomen Vancouverin kunniakonsulaatilla. Konsulaatti sijaitsee hyvin keskellä Downtownia toimistorakennuksen 14. kerroksessa. Sen jälkeen kävin noutamassa avaimet tilapäiseen kalustettuun asuntoomme. Asunto sijaitsee Coal Harbourin uudisrakennusalueella Downtownissa ja on alueelle tyypillisen 33-kerroksisen uuden tornitalon 25. kerroksessa. Maisemat Coal Harbouriin sekä North Shore Mountainsille ovat hulppeat! Kuvia tulevina viikkoina...
Avatar
tekijänä Klazu
#43974
Ensimmäinen työviikko Vancouverissa takana. Viikko meni erilaisissa virastoissa juostessa, mutta töistäkin ehti ottaa hieman jo kiinni. Tänään (perjantai) oli sitten offsite team event, jota mentiin viettämään 1200 metrin korkeudelle Grouse Mountainin huipulle. Powerpoint-sulkeisten jälkeen käytiin kaksi tuntia lumikenkäilemässä keskellä talvista maisemaa. Aivan uskomattoman kaunista. Illan laskeutuessa keli selkeentyi ja vuorelta avautuivat huikeat maisemat yli koko Greater Vancouverin. Aivan mieletön näkymä, joka pitää mennä joskus tulevaisuudessa taltioimaan kunnon kameralla.

Rinteissä oli koko päivän paljon porukkaa ja polttelee kyllä lähteä laskettemaan lähi viikonloppuina. Tulevana en ehkä viitsi yksikseni rinteeseen lähteä, mutta jatkossa kyllä. Asunnolta kevyellä liikenteellä reilut 10min Grouse Mountainin ala-asemalle. Cypress Mountainille ehkä 15-20 minuuttia. Ai että on mahtavaa asua vuorten vieressä! :)
Avatar
tekijänä Klazu
#44668
Vancouver esiintyy monessa automainoksessa taustana ja hyvältähän tuo näyttää upouuden autommekin taustalla.

Pitää jossain vaiheessa ottaa ajan kanssa kunnon kuvat näiden nopeiden näpsäysten sijaan. Oli vaan sattuneesta syystä kiire ajamaan. ;)

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Muut pikaiset näpsäykset löytyvät täältä.
Viimeksi muokannut Klazu, 19.08.12 05:28. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä Klazu
#45036
Nyt kahdeksatta viikkoa pilvenpiirtäjien keskellä elellessä on ollut jännä huomata, miten maisemaan tottuu. Monet aluksi korkealta tuntuneet rakennukset eivät tunnu kahden kuukauden jälkeen enää niin erikoisilta. Esimerkiksi ~20-kerroksisia peruslähiötorneja ei päivittäisellä työmatkalla enää edes huomaa ja keskustassakin vain yli 30-kerroksiset rakennukset saavat pään kääntymään ylöspäin. Myös hulppea maisema 20. kerroksessa sijaitsevasta väliaikaisasunnosta ei säväytä enää samalla tavalla kuin aiemmin.

Onneksi kaupunki kasvaa ylöspäin ja Vancouverissa on monia 40-50 kerroksen korkeuteen yltäviä projekteja sekä käynnissä että alkamassa, joten uutta katsottavaa ilmestyy katukuvaan "koko ajan". :smt020
tekijänä Luukie
#45037
Koska niitä kuvia on luvassa? 8 viikkoa on suhteellisen lyhyt aika uudessa kylässä ja tietty haluemme kuvia josta pystyy kertomaankin jotain. Itseäni ainakin kiinnostaisi kuulla, että eroaako Kanada miten paljon, noh vaikka siitä saksasta kuinka paljon. Työajat, lait, kaupungin syke, nippelitietoja etc. Hehkutukselta ei voida tietenkään välttyä. On muuten hieno auto. Itse kerran ajanut X-kutosta, toivottavasti ei enää joudu sen rattiin.
tekijänä Jape
#45038
Kuva

Kuva

...

Tuolta päin maailmaa olisi mielenkiintoista kuulla esim. lätkäkulttuurista. Suomessahan on hävettykin sitä, miten vakavasti kendoon suhtaudutaan. Mutta pientähän se on siihen verrattuna, mitä Vancouverissa tapahtui kun Canucks otti kevään 2011 Stanley Cupin finaalissa takkiin. Tämän sinänsä upean lehtikuvan ympärillehän kehittyi oikein ilmiö.
Avatar
tekijänä Klazu
#45051
Kuvia kyllä tulee kunhan jaksan alkaa niitä järkkärillä ottamaan. Jokainen ainakin kerran relocation-prosessin läpi käynyt tietää, että aloilleen asettautumisessa menee aikansa. Löytyisi nyt ensiksi se varsinainen asunto, niin pääsisi väliaikaismajoituksesta pois.

Lätkäkulttuuri on Vancouverissa suurta ja siitä pitää todellakin jossain välissä jotain kirjoittaa. Ensivaikutelma on, että lätkä on täkäläisille suurempi juttu kuin jalkapallo saksalaisille.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 38