Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä Klazu
#98602
Alex Fraser Bridgelle avautui tällä viikolla uusi vetoketjukaista.

Aiemmin 6-kaistainen silta on ollut viime vuodet äärimmäisen ruuhkainen.

Kuva

Kuva

Leveät kaistat mahdollistivat uuden seitsemännen kaistan lisäämisen.

Kuva

Samanlainen vetoketjukone toimii San Franciscon Golden Gate Bridgellä.

Kuva
Loput kuvat löytyvät täältä.
veka, Domo peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä veka
#98605
Erittäin mielenkiintoinen kirjoitus hienoine kuvineen. Olen itekin jotkut kerrat ollut ratin takana USA:n vastaavilla pahimmilla paikoilla, mm. Los Angelesissa sekä New Yorkin ja Miamin kehä- ja sisääntuloteillä. Joten voin vain esittää osanottoni, jos teillä on siellä yhtä järkyttävää. Ilman navigaattoria olet ihan hukassa, jos et tunne paikkojen nimiä ja paikallista liikennekulttuuria. Joka tapauksessa kammottavia kokemuksia.
Klazu peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Klazu
#98634
Kiitos kommentista, veka. Autoilu on Pohjois-Amerikassa samaan aikaan sekä helppoa että painajaismaista. Jälkimmäistä se on lähinnä ruuhkien sekä paikoittain erittäin kurittoman liikennekurin vuoksi. Miami on jäänyt itselläkin mieleen niin hurjasta poukkoilusta, että ajoin takaisin autovuokraamoon lisäämään lisävakuutuksen vuokra-autolleni.

Suurkaupungeissa ongelmia tuottaa myös kaistojen tolkuton määrä, sillä poistumisramppi saattaa olla tien ulko- tai sisälaidalla. 12-kaistaisella moottoritiellä on todella kiva yrittää päästä toiselle laidalle jos kaista on tullut valittua väärin. Navigaattorit ovat tässä kullanarvoisia, mutta joskus niidenkin ohjeet tulevat liian myöhään ja on vain pakko painaa seuraavalle rampille ja takaisin.

Pienemmissä parin miljoonan asukkaan kaupungeissa ongelmat ovat yleensä paljon pienemmät ja autoilu ruuhkistakin huolimatta helppoa. Parasta Amerikassa on, että autolla tosiaan pääsee käytännössä minne tahansa ja aina on löydettävissä parkkipaikka. Voin kuvitella että möhköautoilla voi pukata hikea joissain paikoin, mutta kohtuullisen kokoisella vuokra-sedanilla mahtuu kaikkialle hyvin.
Avatar
Tekijänä Klazu
#98635
Vancouver on kokoisekseen todella ruuhkainen kaupunki.

Iso ongelma on, että iso osa moottoritieverkostostamme on nelikaistaista ja peräisin 70-luvulta.

Kuva

Käännettävät kaistat helpottavat joitain pullonkauloja.

Kuva

Joillain etapeilla liikenne soljuu mukavasti ruuhka-aikaankin...

Kuva

...joillain taas ei.

Kuva

Kaikkein leveimmätkin moottoritiet pakkautuvat onnettomuuden sattuessa pahasti.

Kuva

Osa ongelmaa on, ettei Downtowniin johda yhtään moottoritietä. Laajoja suunnitelmia tästä oli aikoinaan, mutta niitä ei koskaan rakennettu ja isoin osin hyvä niin.

Kuva

Kymmenet muut kuvat löytyvät täältä.
veka peukuttivat tätä
Tekijänä erk75
#98636
Vancouverin siluetti on kyllä kaunis!

Noin muilta osin kuvat eivät kyllä juurikaan poikkea esimerkiksi Tampereen rantaväylän tunnelista siinä klo 7-9 ja 15-18 välillä. Ruuhkaa näyttää olevan jossain määrin Vancouverissa, mutta ei se sentään joku La La Land ole tai Meksiko city.
Avatar
Tekijänä veka
#98645
Kerrohan joskus, millä tolalla joukkoliikenne on teillä päin. Onko mitään mahdollisuutta viettää sivistynyttä elämää, jos ei halua mukaan tuohon jokapäiväiseen autoralliin? Ehkä ainakin keskustassa, mutta onko siellä riittävästi päivittäistavarakauppoja ja paikallista joukkoliikennettä? Entä jalkakäytäviä ja fillarikaistoja?
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34