Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Säännöt

Talo-foorumin säännöt

Suomalainen Talo-foorumi on tarkoitettu kaikille urbaaneista aiheista kiinnostuneille ihmisille. Talossa voi vapaasti ja sivistyneesti keskustella rakennuksista, kaupunkikuvallisista aiheista, valokuvauksesta ja liikenneaiheista. Keskusteluihin osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä, rekisteröityminen on ilmaista.


1. Käyttäjätunnus
- tunnus ei saa sisältää kirosanoja, tai loukkaavia ilmaisuja
- rekisteröinnin yhteydessä ip-osoitteesi tallennetaan turvallisuussyistä
- uudet tunnukset, joila ei ole kirjauduttu rekisteröinnin jälkeen kuukauteen, poistetaan ilman erillista ilmoitusta

2. Foorumiin kirjoittaminen
- kun luot uuden aiheen, varmista ettei vastaavanlaista aihetta ole jo ennestään olemassa
- luo uusia aiheita vain, kun uskot tuovasi jotain uutta foorumiin. Turhat ja aihepiiriin sopimattomat aiheet/viestit suljetaan tai poistetaan ilman erillistä varoitusta.
- mainoksiksi tulkittavat viestit poistetaan. Halutessasi voit olla yhteydessä ylläpitoon mainosasioissa erikseen.
- kun vastaat viestiin, muokkaa lainausta tarvittaessa lyhyemmäksi. Älä vastaa viestiin, jos sinulla ei ole muuta sanottavaa kuin "hienoa","jeejee" ja vastaavia kommenteja. Chatti on tuollaisia lyhyitä heittoja varten.
- pääsäännön mukaan oman vastauksen on aina oltava pidempi, kuin käytettävän lainauksen.
- käytä selvää ja hyvää kieltä. Käytä välimerkkejä ja kappalejakoja, jotta viestien luettavuus säilyy.
- loukkaavien ja häiritsevien viestien kirjoittajan tunnus voidaan sulkea ylläpidon toimesta
- jos kirjoitat kaksi viestiä peräkkäin samaan aiheeseen, käytä muokkaustoimintoa ja yhdistä ne yhdeksi viestiksi. Tuplapostaus ei ole sallittua!
- vielä kerran, kaikkeen EI OLE pakko kommentoida jotain. Liiallinen viestien "spämmäys" katsotaan häiriköinniksi ja voi johtaa tunnuksen sulkemiseen.
- älä toimi "aputalkkarina". Mikäli huomaat Talon sääntöjen vastaista toimintaa eikä asialle ole mielestäsi reagoitu vähintään 24 tunnin sisällä, voit ilmoittaa asiasta Talkkareille tai Isännöitsijälle.
- huomatessasi sääntöjen vastaisia tai arveluttavia viestejä, voit käyttää Ilmoita tämä viesti-toimintoa, ilmiantaaksesi viestin ylläpidolle.

3. Kuvat
- kun liität viesteihisi kuvia, huomioi, että monet käyttäjät eivät ole nopeiden kuituyhteyksien päässä ja kuvien lataus hidastaa selausta
- foorumi skaalaa kuvat sopiviksi
- kuvien on tietysti liityttävä aiheeseen.
- kuvien on pääsäännön mukaan oltava itsesi ottamia tai sinulla on oltava erillinen lupa kuvien ottajalta niiden käyttöön.

4. Allekirjoitus ja avatar

- voit liittää viesteihisi allekirjoituksen omissa käyttäjätiedoissasi. Allekirjoitus ei saa sisältää loukkaavaa materiaalia. Kaupalliseksi tulkittavat ilmoitukset/linkit tai ylisuuret kuvat eivät ole sallittuja.
- voit liittää tietoihisi avatar-kuvan. Kuvat eivät saa olla loukkaavia tai sisältää arveluttavaa symboliikkaa.

5. Ylläpito (Isännöitsijä) ja Moderaattori (Talkkari)
- Talkkari valvoo oman alueensa sisältöä, poistaa tarpeettomia ja vanhentuneita viestejä sekä tarvittaessa ohjaa keskustelua. Kuitenkaan Talkkari ei saa tehdä mitään mielivaltaisesti vaan kaiken toiminnan on oltava harkittua ja tarpeen vaatiessa toimista on neuvoteltava ylläpidon kanssa.
- Talkkareiden toimista voi valittaa Isännöitsijälle
- Isännöitsijän päätökset ovat ehdottomia eikä Isännöitsijä ole velvollinen perustelemaan päätöksiään.
- Isännöitsijä voi muuttaa/poiketa säännöistä erikseen ilmoittamatta ja asiaa perustelematta.

6. Rekisteröintisopimus. Taloon rekisteröityessäsi olet jo hyväksynyt myös seuraavan sopimuksen, joka tässä vielä muistutuksena:

[quote="Rekisteröintisopimus"]Vaikka tämän sivuston ylläpitäjät ja moderaattorit pyrkivät poistamaan tai muokkaamaan kaiken yleisesti arvelluttavan sisällön niin nopeasti kuin mahdollista, on mahdotonta tarkistaa jokaista viestiä. Tiedostatte siis, että viestit sivuilla ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä ylläpidon, moderaattoreiden tai webmasterin (lukuunottamatta heidän itsensä kirjoittamia viestejä) ja siksi he eivät ole vastuussa näistä kirjoituksista.

Suostut olemaan esittämättä mitään loukkaavaa, vihamielistä, epämoraalista tai muutakaan materiaalia joka voisi loukata voimassa olevia lakeja. Toimimalla tätä vastoin voidaan sinut välittömästi ja lopullisesti poistaa järjestelmän käyttäjistä (tarvittaessa yhteydentarjoajaasi otetaan yhteyttä). Kaikkien viestien IP-osoite tallennetaan tämän vuoksi. Suostut siihen, että webmaster, ylläpito ja moderaattorit ovat oikeutettuja poistamaan, muokkaamaan, siirtämään tai sulkemaan minkä tahansa aiheen milloin tahansa. Käyttäjänä suostut siihen, että kaikki yllä annettu tieto tallennetaan tietokantaan. Tätä tietoa ei anneta millekään kolmannelle osapuolelle ilman suostumustasi. Webmaster, ylläpito ja moderaattorit eivät ole vastuullisia jos tietoturva vaarantuu hakkerointiyrityksistä tms. johtuen.

Tämä sivusto käyttää avusteita (cookies) tallentamaan tietoa paikalliselle tietokoneelle. Nämä avusteet eivät sisällä mitään yllä annetuista tiedoista, niiden ainoa tarkoitus on helpottaa käyttöä. Sähköpostiosoitetta käytetään vain käyttäjän tarvitsemien tietojen lähettämiseen (Sekä salasanan lähettämiseen jos unohdat sen).[/quote]

7. Varoitukset.
- Käyttäjille annetaan kaksi (2) varoitusta, ennen kuin heidän tunnuksensa suljetaan/jäädytetään.
* 1:n varoituksen jälkeen käyttäjältä poistuvat mm. seuraavat oikeudet: chatti, yksityisviestit, hakutoiminto.
* 2:n varoituksen jälkeen käyttäjältä poistuvat mm. seuraavat oikeudet: chatti, yksityisviestit, hakutoiminto, oman profiilin muokkaus, kirjoitusoikeus kaikille alueille paitsi Mökki ja Hiekkalaatikko.
* 3:tta varoitusta ei anneta, vaan tunnus suljetaan, jos 2. varoituksen saanut nimimerkki ei korjaa käyttäytymistään.
- Kukin varoitus on voimassa 30 päivää, jonka jälkeen varoitus poistuu käyttäjän tiedoista ja oikeudet palautetaan.
- Uuden tunnuksen luominen suljetun tai käyttäjän omasta pyynnöstä poistetun tunnuksen tilalle voi aiheuttaa pysyvän eston foorumille.
- Varoituksista keskustelu ja varoitusten syiden spekulointi ei ole sallittua. Ylläpito ei perustele varoitusten syitä.


Vaikka nämä säännöt tuntuvat ehkä rajoittavilta, ei tarvitse huolestua. Talon tarkoituksena on olla mukava paikka kaikille aiheesta kiinnostuneille. Kun noudattaa yleisiä yhteiskunnan käyttäytymissääntöjä, niin kaikki sujuu mukavasti, eikä täällä eriteltyjä sääntöjäkään tarvitse ulkoa opetella.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KYSYMYS: Olen juuri rekisteröitynyt, miksi viestini ei ilmesty heti näkyviin?
Uusien käyttäjien ensimmäiset 5 viestiä täytyy läpäistä ylläpidon hyväksyntäprosessi, missä viesti tarkistetaan oikean ihmisen toimesta. Tällä ehkäisemme turhia mainosmielessä luotuja käyttäjätunnuksia ja ohjaamme uusia käyttäjiä Talon tavoille. Ei siis hätää, saat aina ilmoituksen, kun kirjoittamasi uusi viesti on hyväksytty tai hylätty. 5 hyväksytyn viestin jälkeen oletkin sitten täysivaltainen Talon asukas, jolloin sinulle aukeaa myös etusivun suosittu chattiominaisuus.

KYSYMYS: En käytä AdBlockia mutta silti osa sisällöstä on estynyt?
Taloforum on käyttäjille ilmainen ja ylläpitokulut kerätään näyttämällä Google-mainoksia. Mainosten sijoittelu ei haittaa Talon selaamista eikä hidasta sivujen lataamista. Useat eri asetukset voivat estää mainosten ja samalla myös sisällön näkymisen: adblock-liitännäiset, tietoturvaohjelmistot, selainten privaatti-selaustilat, palomuurit ja muut vastaavat "näkymätöntä" selaamista korostavat ohjelmat. Esim. Firefox-selaimessa on uusi Seurannan suojaus-ominaisuus, mikä oletuksena estää monien sivuelementtien näkymisen, jos sitä ei erikseen kyseiselle sivulle salli.

KYSYMYS: Minulla on kehitysidea, millä Talosta saisi entistä paremman. Miten pääsen kehittäjäksi?
Toivotamme aina tervetulleiksi kaikki hyvät ja toteuttamiskelpoiset ideat sekä niiden toteuttajat. Jos sinulla on kehitysideoita ja teknisiä taitoja niiden toteuttamiseen, ota suoraan yhteyttä ylläpitoon sähköpostilla talo(ÄT)taloforum.fi ja esittele ideasi sekä itsesi. Valitettavasti emme voi maksaa palkkaa mutta mielellämme olemme mukana esim. toteuttamisalustana vaikkapa kouluprojekteille. Ole rohkea ja ehdota - et voi kuin voittaa :)