Vuosaaren Delfiinikortteli

7
Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy
Sijainti: Vuosaari
Tornien lkm: 5
Korkeus: 117m
Kerrosluku: 31
Tila:  hyväksytty

Vuosaareen, Aurinkolahden pohjoisosaan on hyväksytty Delfiinikortteli-kokonaisuus ns. Aromikujan alue. Alue sijoittuu metroaseman ja kauppakeskus Columbuksen sekä alueen maamerkin Cirrus-tornitalon lähelle.

Alue koostuu kolmen korttelin kokonaisuudesta, joissa olisi yhteensä 12 uudisrakennusta, joista 5 yli 16 kerroksisia. Korkeimmat rakennukset olisivat 31, 23 ja 16 kerroksisia.


Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta: asemakaavamuutoksen viitesuunnitelma

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta: Päätöstiedote nro 14

7 KOMMENTIT

  1. Pääkaupunkiseudulle mahtuu rakentaa. Ei tarvitse tunkea kaikkea Vuosaareen tuhoten samalla sen upean ympäristön – sen, mikä Vuosaaresta tekee juuri niin hienon paikan asua!

    • Tässä ei tuhota vaan parannetaan ympäristöä, nyt tuo rakentamaton alue ankea jättömaa jossa vain alkoholistit örisee ja sotkee. Turhan matalia taas rakennetaan, se on ainoa vika tuossa.

  2. Kammottava juttu ei sovi tänne. Toisaalta sopii koska tarkoitus on tehdä tästä näkyvä maamerkki jos vaikka sota syttyisi. Ei kävisi niinkuin edellisessä sodassa jossa Vuosaari naamioitiin Helsingin keskustaaksi. Nyt se olisi ihan valmis. Huh,huh….

  3. Noin 15 vuotta sitten olen nähnyt kauhean tulipalon Moskovan 25-kerroksisessa asuinrakennuksessa.

    Tuomittu ihmiset ymmärsivät, ettei kukaan pysty pelastamaan heitä, hyppäsivät yläkerran ikkunoista etsimään helppoa kuolemaa. Ensimmäiset palokunnat saapuivat kymmenen minuutin kuluessa tulipalon alkamisesta. Mutta he eivät voineet auttaa 25. kerroksen asukkaita: liukuportaat olivat liian lyhyitä eivätkä päässeet yläkertaan. Lisäksi tulipalon sammuttamista vaikeutti se, että paloautojen pumput eivät pystyneet luomaan tarvittavaa painetta veden nostamiseksi 25. kerrokseen, ja rakennuksen paloveden syöttö ei toiminut. Helikopteria ei voitu käyttää pimeässä (nämä ovat sääntöjä) – pimeässä se voi sotkeutua johtoihin. Lisäksi tällä katolla ei ollut helikopterikenttää. Kun Moskovan ainoa 90-metrinen nostohissi saapui, oli jo liian myöhäistä – ylempi kerros oli tulessa. Jättimäinen portaikko ei voinut kääntyä sisäpihalle kauan. Lopulta hissi nousi ylös. Pitkät, tuskalliset odotusajat … Yhden 25. kerroksen huoneiston parvekkeella Abagyanin puolisot ryntäsivät ympäriinsä. He eivät saaneet apua. Jäljellä oli vain tehdä kauhea valinta: polttaa elävänä tai murskata kuoliaaksi. Ensimmäisenä paeta oli Yli-Venäjän ydinvoimaloiden käyttöä käsittelevän tutkimuslaitoksen johtaja, professori Abagyan, yksi säteilysuojelun fysiikan tiedekunnan perustajista. Hänen takanaan hyppäsi hänen vaimonsa – ydinreaktorien instituutin johtava tutkija, sitten heidän vieraansa … Palomies onnistui selviytymään tulesta vasta viisi tuntia myöhemmin. Sammuttamiseen osallistui 30 laskutoimitusta. Pian tulipalon syyllinen, 54-vuotias Diana Makarova, pidätettiin. Hän ei loukkaantunut ja piiloutui ystäviensä kanssa Yaroslavlin valtatiellä. Kävi ilmi, että Makarova yritti kokata itselleen ruokaa petroliuunilla, koska sähköliesi sammutettiin maksamatta jättämisen vuoksi. Makarova sytytti keittiössä primus-uunin ruoan valmistamiseksi ja meni huoneeseen, muutaman minuutin kuluttua hän näki, että keittiö oli kaikki tulessa ja paloi erityisen voimakkaasti siellä, missä primus seisoi. Aluksi nainen yritti selviytyä tulesta yksin. Myöhemmin hän pyysi naapureita soittamaan palokuntaan, koska hänen puhelimensa katkaistiin maksamatta jättämisen vuoksi.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here