Keilaranta Tower

1
Kuva: HELIN & CO ARKKITEHDIT
Sijainti: Espoo
Tornien lkm: 1
Korkeus: 117 m
Kerrosluku: 26
Tila: hyväksytty

Keilaniemessä on voimassa asemakaava 26-kerroksiselle toimistotornille. Suunnitelmien mukaan se tulee koostumaan kolmesta toisissaan kiinni olevasta rakennuksesta, jotka voidaan rakentaa vaiheittain. Korkein osa on 26-kerroksinen, toiseksi korkeimmassa osassa on 16 kerrosta ja matalimmassa 8. Rakennus tulee kokonaan toimistokäyttöön, vaikka alunperin ylimpiin kerroksiin kaavailtiin myös asuntoja. Rakennuksen toteuttajana toimii Hartela ja sijoittajana Ilmarinen. Projekti tunnettiin aikaisemmin nimellä K9.

Tornin kotisivujen mukaan rakennuksen korkeudeksi tulee 122 metriä. Tämä korkeus lienee laskettu merenpinnasta. Ilmarisen tiedotteessa mainitaan tornin korkeudeksi 117 metriä. Ylimmän kerroksen lattia tulee kotisivujen esitteen mukaan tasoon +111 m. Katolle tulee helikopterille leijuntataso, joka lasketaan myös rakennuksen korkeuteen. Aikaisemmissa piirustuksissa tornin korkeus oli 111 m.

Fortum ilmoitti 31.4.2014 muuttavansa omasta tornistaan Keilaranta Toweriin. Fortumista tulisi tornin suurin vuokralainen, mikäli suunnitelmat toteutuvat. Hartelan varatoimitusjohtaja Kimmo Aspholm ilmoitti, että Keilaranta Towerin rakennustyöt on tavoitteena aloittaa vuoden 2014 loppuun mennessä.

Alueella on jo nyt korkeita rakennuksia, Fortum ja Kone. Sinne on lisäksi suunnitteilla enemmänkin torneja, ks. Keilaniemi Towers ja Fortum II.


http://www.keilarantatower.fi/

Espoon ajantasa-asemakaava

Taloforum.fi | keskusteluketju: Keilaranta Tower

1 KOMMENTTI

  1. tOIVOTTAVASTI EI RAKENNETA. nÄYTTÄÄ KUVISSA TODELLA RUMALTA. Näihin maisemiin haluasi rakennuksia jotka korostaisi maisemaa eikä pilaisi sitä. Mielestäni korkean rakennuksen pitäisi olla kuin veistos jota haluaa ihailla.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here