TERVETULOA!

Onko Suomessa pilvenpiirtäjiä? Ei. Suomessa on kuitenkin ns. tornitaloja. Olemme näille sivuille pyrkineet kokoamaan tietoa sekä pilvenpiirtäjistä että tornitaloprojekteista Suomessa. Haluamme osaltamme olla luomassa positiivista mielikuvaa tornitaloista ja vaikuttaa kaupunkikuvan kehittämiseen Suomessa avoimella keskustelulla. On valitettavaa, että useimmat korkean rakentamisen projektit Suomessa kokevat kiivasta vastarintaa yleensä pieneltä ja äänekkäältä joukolta, joiden motiivit ovat usein puhtaasti itsekkäitä. Toivomme, että jakamalla tietoa korkeasta rakentamisesta eri puolilla Suomea, voimme hälventää epätietoisuuden aiheuttamia ennakkoluuloja ja osoittaa, ettei tornitalon ilmestyminen naapuritontille saa sammakoita satamaan taivaalta.

Sivustomme tiedot on koottu avoimista lähteistä ja niissä saattaa esiintyä virheitä. Jokaisella sivulla on mahdollisuus jättää kommentteja, joita mielellämme otamme vastaan yksittäisistä projekteista tai koko sivustostamme. Kommentit eivät tule heti näkyviin, vaan vaativat ylläpidon tarkastuksen.
Haluatko mukaan sivuston toimintaan, esim. sisällön lisääjäksi ja tietojen oikeellisuuden tarkistajaksi? Jätä viestisi kommenttikenttään mille tahansa sivulle, niin olemme sinuun yhteydessä. Kaikenlainen apu on aina tervetullut!

Avia Tower

Casino Tower

Espoon Hujoppi

Finnoo

Hanasaari

Hertta

Hiidensalmen torni

Keravan keskusta

Leijonatorni

Megahertsi

Oulun Asematalo

Espoon Koho

Espoon Piruetti

TIETOA MEISTÄ

Pilvenpiirtäjä.fi-sivuston tavoitteena on kerätä yhteen paikkaan Suomen korkean rakentamisen tilanne. Haluamme omalta osaltamme edistää hyvää keskustelua korkeasta rakentamisesta ja tarjota ajankohtaista sekä oikeaa tietoa.

Sivuston alkuperäisen idean takana on vuosina 2005-2013 toiminut pilvenpiirtaja.net, joka oli pitkään ainoa korkeaa rakentamista käsittelevä tietolähde. Sitä onkin laajasti käytetty lähteenä aikoinaan mm. mediassa.

Taloforum.fi on Suomen johtava rakentamista ja urbaaneja aiheita käsittelevä keskustelupalsta, jossa korkea rakentaminen on aina ollut keskiössä. Syksyllä 2012 entinen pp.net-sivusto luovutettiin yhteisellä sopimuksella Taloforum.fi:n haltuun. Pilvenpiirtaja.fi-sivusto tukee luonnollisella tavalla Taloforumin ydinajatusta ja näemme molempien sivustojen kehittymisen yhteisesti entistä parempana palveluna käyttäjäkunnallemme. Molempia sivustoja ylläpitää yksityinen henkilö.