Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Klazu
#98602
Alex Fraser Bridgelle avautui tällä viikolla uusi vetoketjukaista.

Aiemmin 6-kaistainen silta on ollut viime vuodet äärimmäisen ruuhkainen.

Kuva

Kuva

Leveät kaistat mahdollistivat uuden seitsemännen kaistan lisäämisen.

Kuva

Samanlainen vetoketjukone toimii San Franciscon Golden Gate Bridgellä.

Kuva
Loput kuvat löytyvät täältä.
veka, Domo tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#98605
Erittäin mielenkiintoinen kirjoitus hienoine kuvineen. Olen itekin jotkut kerrat ollut ratin takana USA:n vastaavilla pahimmilla paikoilla, mm. Los Angelesissa sekä New Yorkin ja Miamin kehä- ja sisääntuloteillä. Joten voin vain esittää osanottoni, jos teillä on siellä yhtä järkyttävää. Ilman navigaattoria olet ihan hukassa, jos et tunne paikkojen nimiä ja paikallista liikennekulttuuria. Joka tapauksessa kammottavia kokemuksia.
Klazu tykkää tästä
Avatar
tekijänä Klazu
#98634
Kiitos kommentista, veka. Autoilu on Pohjois-Amerikassa samaan aikaan sekä helppoa että painajaismaista. Jälkimmäistä se on lähinnä ruuhkien sekä paikoittain erittäin kurittoman liikennekurin vuoksi. Miami on jäänyt itselläkin mieleen niin hurjasta poukkoilusta, että ajoin takaisin autovuokraamoon lisäämään lisävakuutuksen vuokra-autolleni.

Suurkaupungeissa ongelmia tuottaa myös kaistojen tolkuton määrä, sillä poistumisramppi saattaa olla tien ulko- tai sisälaidalla. 12-kaistaisella moottoritiellä on todella kiva yrittää päästä toiselle laidalle jos kaista on tullut valittua väärin. Navigaattorit ovat tässä kullanarvoisia, mutta joskus niidenkin ohjeet tulevat liian myöhään ja on vain pakko painaa seuraavalle rampille ja takaisin.

Pienemmissä parin miljoonan asukkaan kaupungeissa ongelmat ovat yleensä paljon pienemmät ja autoilu ruuhkistakin huolimatta helppoa. Parasta Amerikassa on, että autolla tosiaan pääsee käytännössä minne tahansa ja aina on löydettävissä parkkipaikka. Voin kuvitella että möhköautoilla voi pukata hikea joissain paikoin, mutta kohtuullisen kokoisella vuokra-sedanilla mahtuu kaikkialle hyvin.
Avatar
tekijänä Klazu
#98635
Vancouver on kokoisekseen todella ruuhkainen kaupunki.

Iso ongelma on, että iso osa moottoritieverkostostamme on nelikaistaista ja peräisin 70-luvulta.

Kuva

Käännettävät kaistat helpottavat joitain pullonkauloja.

Kuva

Joillain etapeilla liikenne soljuu mukavasti ruuhka-aikaankin...

Kuva

...joillain taas ei.

Kuva

Kaikkein leveimmätkin moottoritiet pakkautuvat onnettomuuden sattuessa pahasti.

Kuva

Osa ongelmaa on, ettei Downtowniin johda yhtään moottoritietä. Laajoja suunnitelmia tästä oli aikoinaan, mutta niitä ei koskaan rakennettu ja isoin osin hyvä niin.

Kuva

Kymmenet muut kuvat löytyvät täältä.
veka tykkää tästä
tekijänä erk75
#98636
Vancouverin siluetti on kyllä kaunis!

Noin muilta osin kuvat eivät kyllä juurikaan poikkea esimerkiksi Tampereen rantaväylän tunnelista siinä klo 7-9 ja 15-18 välillä. Ruuhkaa näyttää olevan jossain määrin Vancouverissa, mutta ei se sentään joku La La Land ole tai Meksiko city.
Avatar
tekijänä veka
#98645
Kerrohan joskus, millä tolalla joukkoliikenne on teillä päin. Onko mitään mahdollisuutta viettää sivistynyttä elämää, jos ei halua mukaan tuohon jokapäiväiseen autoralliin? Ehkä ainakin keskustassa, mutta onko siellä riittävästi päivittäistavarakauppoja ja paikallista joukkoliikennettä? Entä jalkakäytäviä ja fillarikaistoja?
Avatar
tekijänä Klazu
#99200
veka kirjoitti: 08.10.19 18:23 Kerrohan joskus, millä tolalla joukkoliikenne on teillä päin. Onko mitään mahdollisuutta viettää sivistynyttä elämää, jos ei halua mukaan tuohon jokapäiväiseen autoralliin? Ehkä ainakin keskustassa, mutta onko siellä riittävästi päivittäistavarakauppoja ja paikallista joukkoliikennettä? Entä jalkakäytäviä ja fillarikaistoja?
Unohtanut vastata tähän, mutta kerrottakoon että Vancouverissa on Kanadan parhaaksi luonnehdittu julkinen liikenne. SkyTrainin automaattimetron kolme linjaa muodostavat runkoverkoston ja ulottuvat kaukaisempiinkin lähiöihin. Siihen päälle sitten sangen hyvä bussijärjestelmä. Fillarikaistoja on vähän liiankin kanssa, varsinkin itse Vancouverin alueella.

Eli kyllä täällä kaupungissa pärjää ilman autoa, mutta koska parasta tekemistä on viikonloppuisin kaupungin ulkopuolella, joten en kyllä luopuisi autosta.
Avatar
tekijänä Urbaani
#99204
Aikamoista väriloistoa! Jotain vastaavaa näkisin mielelläni kokeiltavan täälläkin keskustassa, missä jouluvaloihin on toki tullut vähän vaihtelua keltaisista valonauhoista viime vuosina, mutta "skandinaavinen minimalismi" on edelleen vallalla oleva tyyli. Toki jotkut ärähtäisivät valojen CO2-päästöistä, tai siitä miksei rahoja laiteta vaikka kuuluisiin ikäihmisten vaippoihin.
tekijänä hmikko
#99206
^ Klazu selvittää, että tuo puutarha on pääsymaksullinen paikka ja valoja on laitettu myös vapaaehtoisvoimalla. Noilla reunaehdoilla onnistuisi varmaan Helsingissäkin viemättä vanhuksilta vaippoja. Tietty lippu pitää hinnoitella niin, että kävijät kokevat saavansa sille vastinetta.
Avatar
tekijänä veka
#99208
Tulin eilen Malagalta, ja siellä jouluinen ilonpito keskustassa on vähintään satakertaista Helsinkiin verrattuna. Lämpöäkin oli tietysti 15 astetta enemmän, mutta se selittää vain osan erosta. Tärkeimmän kävelykadun fantastisen komeat jouluvalot oli vuoden mittaan myyty Liverpooliin, mutta uusi versio on vähintään yhtä komea kuin entinen. Popahtava joulumusiikki pauhaa kaduilla kolme kertaa illassa, ja lapsiperheet ja kaikki muutkin kokoontuvat lauluja kuuntelemaan. Kivaa on kaikilla. Olen tasan samaa mieltä Tanden kanssa. Aleksin perinteiset ja kaikki muutkin Hesan jouluvalot ynnä tapahtumatkin ovat kummasti jämähtäneet jonnekin menneisyyteen. Tietysti meiltä puuttuu myös se kävelykatu, mihin jengi mahtuu pörräämään. Aleksista saisi sellaisen heivaamalla ratikkakiskot toisaalle.
Avatar
tekijänä Klazu
#99822
Korona leviää nopeasti Kanadassakin upean kevään kyljessä.

Upea keli on saanut ihmiset ulkoilemaan, kuitenkin etäisyyttä toisiin pitäen.

Kuva

Kuva

Kauppoihin tunkevien ihmisten määrää säännöstellään ja ulkona jonotetaan mahdollisimman väljästi.

Kuva

Laskettelukausi ehti melkein päätökseen saakka ennen kuin eritystoimet alkoivat tulla voimaan.

Kuva

Loput kuvat löytyvät täältä.
Eeros, veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä Klazu
#99904
Vaikka korona jatkaakin leviämistään, näyttää British Columbia taittaneen kasvukäyränsä. :o

Länsirannikon numerot ovat olleet viimeisen viikon ajan rohkaisevia. Itärannikolla tilanne on kuitenkin vaikeampi.

Kuva

Drive-in koronatestausasema lähellä omaa kotia.

Kuva

Kaupoissa eristäytymisohjeista on tullut jo tuttu osa kaupassa käyntiä.

Kuva

Polttoaine on tällä hetkellä halpaa kuin makkara, mutta minnepä ajat?

Kuva

Loput kuvat löytyvät täältä.
Avatar
tekijänä Klazu
#99929
Edellisestä projektipäivityksestä on jo tovi joten tässä katsaus Yaletownin alueen merkittävimpiin rakennustyömaihin.

Amazon on rakentamassa Vancouveriin 5000 työntekijän softakehitysklusteria jonka pääpaikaksi tulee entinen pääpostitoimisto.

Kuva

Vanhasta jää vain runko jäljelle sisusten vaihtuessä täysin uusiin toimistotiloihin sekä kauppakeskukseen.

Kuva

Aivan viereen rakentuu paraikaa erikoinen Deloitte Summit, johon myös Apple laajentaa toimintojaan.

Kuva

Kuva

Yaletownin ytimeen on nousemassa 36-kerroksinen 8X in the Park niminen asuintorni.

Kuva

Granville Bridgen ympäristössä on menossa lukuisia torniprojekteja, joista yksi on 39-kerroksinen Grosvenor Pacific.

Kuva

Lähettyville on myös kohoamassa 54-kerroksinen Burrard Place, josta tulee yksi ydinkeskustan maamerkeistä.

Kuva

Ykköstorni on edennyt jo noin 40 kerroksen korkeuteen ja näkyykin kauas.

Kuva

Loput kuvat löytyvät täältä.
veka tykkää tästä
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 41