Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Klazu
#97792
Ihmettelen kyllä kenelle näitä Itäkeskuksen asuntoja ja kauppoja rakennetaan, alue kun alkaa käsittääkseni olla melko lailla no-go aluetta missä ei ole syytä pimeän jälkeen liikkua? Ihan kiinnostuksesta kysyn moniko täällä olisi oikeasti valmis laittamaan useampi satatuhatta rahaa uudisasuntoon Itäkeskuksessa, kantasuomalaisten muuttaessa lähinnä alueelta pois? :smt017
tekijänä hmikko
#97793
^ Edelleen, toi sun levy on rikki. Ei Itä-Helsinkiin rakennetut uudet asunnot ole myymättä jääneet. Aloitteen Jokerikorttelin suunnitteluvaraukseen tekivät YIT ja SATO. Ne eivät ole hyväntekeväisyysjärjestöjä, ja suunnitelmassa esitetyt asunnot ovat vapaarahoitteisia.
James, Arska tykkää tästä
tekijänä Biosphere
#97802
Klazu kirjoitti: 17.05.19 02:49 Ihmettelen kyllä kenelle näitä Itäkeskuksen asuntoja ja kauppoja rakennetaan, alue kun alkaa käsittääkseni olla melko lailla no-go aluetta missä ei ole syytä pimeän jälkeen liikkua? Ihan kiinnostuksesta kysyn moniko täällä olisi oikeasti valmis laittamaan useampi satatuhatta rahaa uudisasuntoon Itäkeskuksessa, kantasuomalaisten muuttaessa lähinnä alueelta pois? :smt017
Mistä olet päätellyt Itäkeskuksen olevan no go-aluetta? Ei täällä ole narkkareiden ja diilereiden valtaamia kaupunginosia, kuten esimerkiksi Vancouverissa itäpuolella.
Hipardus tykkää tästä
Avatar
tekijänä Urbaani
#97806
Kyllä Itäkeskuksen ja muiden tiettyjen kaupunginosien sosiaaliset ongelmat lienevät talolaisillakin hyvin tiedossa, mutta Suomessa ei edelleenkään ole ainakaan allekirjoittaneesta ainuttakaan "no go zoneksi" luokiteltavaa aluetta. Ja kyllä kovan rahan kämpät ovat käsittääkseni menneet kaupaksi ihan pahamaineisimpia lähiöitä myöten. En tiedä, onko asiasta tarkkaa dataa, mutta täydennysrakentaminen on kaupunkikuvan positiivisten vaikutusten lisäksi varsin tehokas keino ennaltaehkäistä lähiöiden taantumista pelkiksi yhteiskunnasta syrjäytyneiden kasaumiksi.
Viimeksi muokannut Urbaani, 17.05.19 22:04. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä Purkki^
#97807
Klazu niin tottunut Vancouverin East Hastingsiin et luulee sellasen slummin olevan joka kaupungissa. Itäkeskus on paratiisi tuohon verrattuna.
Arska, Janne76 tykkää tästä
tekijänä kaupunkilainen
#97808
Olen itse tyytyväinen siihen, että maankäyttöä ryhdytään tiivistämään metroasemien lähellä. Kauan siihen menikin, kun metron valmistumisesta on lähes 40 vuotta.

Tämänkin jälkeen tiivistämisen varaa on runsaasti.

Klazu kirjoitti: 17.05.19 02:49 Ihmettelen kyllä kenelle näitä Itäkeskuksen asuntoja ja kauppoja rakennetaan, alue kun alkaa käsittääkseni olla melko lailla no-go aluetta missä ei ole syytä pimeän jälkeen liikkua? Ihan kiinnostuksesta kysyn moniko täällä olisi oikeasti valmis laittamaan useampi satatuhatta rahaa uudisasuntoon Itäkeskuksessa, kantasuomalaisten muuttaessa lähinnä alueelta pois? :smt017
Siinä tapauksessa luulisi Itäkeskuksen houkuttelevan maahanmuuttajia, koska alueen väkiluku ei ole tilastojen mukaan laskenut. Sinne ei tule pelkkiä omistusasuntoja, vaan myös Saton vuokra-asuntoja.

Jos omistusasunnot eivät mene kaupaksi, niin ne voi aina myydä sijoittajille, jotka laittavat ne vuokralle. Vuokralaisista ei ole PK-seudulla pulaa.

Mitä tulee kauppoihin, niin Itäkeskuksen asiakkaiden ei tarvitse asua siellä, sinne on hyvät liikenneyhteydet autolla ja joukkoliikenteellä.
Avatar
tekijänä Urbaani
#97809
kaupunkilainen kirjoitti: 18.05.19 08:20 Olen itse tyytyväinen siihen, että maankäyttöä ryhdytään tiivistämään metroasemien lähellä. Kauan siihen menikin, kun metron valmistumisesta on lähes 40 vuotta.

Tämänkin jälkeen tiivistämisen varaa on runsaasti.
Itse ihmettelen ennen kaikkea miksi kaupungilla ei ole toistaiseksi ollut intoa Puotinharjun (siis karkeasti alue Itis-kauppakeskuksesta luoteeseen) täydennysrakentamiseen. Vanhan ostarin on tietty jo pidemmän aikaa suunniteltu maistavan kauhakuormaajaa, mutta muuten on ollut todella hiljaista.

Purkava täydennysrakentaminen on edelleen PK-seudulla poikkeustapaus, mutta itse näkisin mielelläni Turunlinnantien varren 3-kerroksiset lamellit purettavan ja tilalle 2-3 8... 9-kerroksista umpi- semiumpikorttelia kiinni kadussa, mahdollisesti torneilla varustettuna. Lisäksi saneeraisin samaan tyyliin Kastelholman- ja Korsholmantien kulmauksen pienkerrostalot ja kaavoitaisin lisärakentamista vanhojen korkeampien lamellien lomaan.
Viimeksi muokannut Urbaani, 18.05.19 18:37. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
apollonkatu tykkää tästä
tekijänä hmikko
#97810
^ Ite olen ihmetellyt vähän samaa Puotinharjun lamellitalojen suhteen. Varmaan tuossa on vaikuttanut ensinnäkin se, että Itäkeskuksen kehittämisestä on puuttunut kokonaissuunnitelma, ja puuttuu edelleen, vaikka tämä Jokerikortteli etenisikin. Easton jäi oudoksi torsoksi kun toinen vaihe lykkääntyi hamaan tulevaisuuteen. Moni muukin kohta Itäkeskuksessa on vastaavassa välitilassa, mukaan lukien Itäväylän risteyksen ratkaisu. Tarttis olla joku visio ja päätös, että mitä halutaan ja tehdään. Tässä tilanteessa kaupunkisuunnitteluvirasto ei arvatenkaan ole käyttänyt aikaa Puotinharjuun, kun sillä on kädet enemmän kuin täynnä muutenkin.

Toinen juttu on sitten se, että näitä avoimen mallisia metsälähiöitä ei haluta muuttaa umpikortteleiksi. Sama juttu Myllypurossa. Sinne on täydennyshankkeissa kavoitettu yksittäisiä taloja sinne tänne, mutta korttelirakenteeseen ei ole juuri puututtu, paitsi uuden ostoskeskuksen osalta. Jos virasto esittää, että Puotinharju laitetaan matalaksi ja umpikorttelia tilalle, niin siihen pitäisi tietysti valmistautua perusteellisesti, koska vastustus varmasti olisi kovaa. Itsekin kyllä säästäisin avokalliota, mutta sen jälkeenkin olisi paljon varaa tiivistää.
apollonkatu tykkää tästä
tekijänä pallo
#97812
Klazu kirjoitti: 17.05.19 02:49 Ihmettelen kyllä kenelle näitä Itäkeskuksen asuntoja ja kauppoja rakennetaan, alue kun alkaa käsittääkseni olla melko lailla no-go aluetta missä ei ole syytä pimeän jälkeen liikkua? Ihan kiinnostuksesta kysyn moniko täällä olisi oikeasti valmis laittamaan useampi satatuhatta rahaa uudisasuntoon Itäkeskuksessa, kantasuomalaisten muuttaessa lähinnä alueelta pois? :smt017
Itäkeskus ei ole ainakaan vielä, vaikka siellä on yksi ostari jossa taitaa olla kaupat pääosin muiden kuin suomalaistaustaisten omistuksessa ja sitten tallinnanaukion alue, jossa esim. huumeväkeä liikkuu. Kontula alkaa olla aika ikävää seutua käydä.
Klazu tykkää tästä
Avatar
tekijänä Klazu
#97813
kaupunkilainen kirjoitti: 18.05.19 08:20Siinä tapauksessa luulisi Itäkeskuksen houkuttelevan maahanmuuttajia, koska alueen väkiluku ei ole tilastojen mukaan laskenut. Jos omistusasunnot eivät mene kaupaksi, niin ne voi aina myydä sijoittajille, jotka laittavat ne vuokralle. Vuokralaisista ei ole PK-seudulla pulaa.
Niin, ei kukaan ole väittänytkään etteikö Itäkeskuksen väkiluku kasvaisi, mutta taitaa tuo kasvu olla lähes pelkästään näiden "maahanmuuttajien" ansioita. Kyllä siinä on monenlaisia asioita tiedossa kun mamujen osuus Itäkeskuksessa on jo kymmeniä prosentteja, enkä tarkoita nyt ihqua kebab-skeneä...

Näissä uusissa vuokralaisia on toki se hyvä puoli, että vuokran takaajana on varma taho, jolta ei ainakaan uuden hallituksen aikana raha lopu. Epäilen silti asuntosijoittajan ryntäävät avokäsin vuokraamaan uudisasuntoja Kelan asiakkaille. Ainakaan täällä meillä näin ei ole vaan kaupunki joutuu järjestämään tuon vuokraustoiminnan, yksityisten etsiessä laadukkaita vuokralaisia.
Avatar
tekijänä Klazu
#97814
Tande kirjoitti: 17.05.19 20:37 Kyllä Itäkeskuksen ja muiden tiettyjen kaupunginosien sosiaaliset ongelmat lienevät talolaisillakin hyvin tiedossa, mutta Suomessa ei edelleenkään ole ainakaan allekirjoittaneesta ainuttakaan "no go zoneksi" luokiteltavaa aluetta. Ja kyllä kovan rahan kämpät ovat käsittääkseni menneet kaupaksi ihan pahamaineisimpia lähiöitä myöten. En tiedä, onko asiasta tarkkaa dataa, mutta täydennysrakentaminen on kaupunkikuvan positiivisten vaikutusten lisäksi varsin tehokas keino ennaltaehkäistä lähiöiden taantumista pelkiksi yhteiskunnasta syrjäytyneiden kasaumiksi.
Niin, Suomessa on kokeiltu pitkään tätä erilaisten sosionomisten ryhmien miksausta. Lopulta sekin kuitenkin epäonnistuu, kuten olemme Ruotsissa nähneet ja tietyn ulkomaalaisptosentin jälkeen kaikki kynnelle kykenevät kantaruotsalaiset muuttavat alueelta. Erityisen herkkiä tälle ovat lapsiperheet, jotka sietävät lisääntyvää rauhattomuutta lähikouluissa vain tiettyyn pisteeseen saakka.

Suomessa tämän pisteen yli on alueita ainakin Helsingissä ja Turussa, ja white flight on alkanut. Tätä vasten ihmetyttää ketä hullu laittaisi elämänsä suurimman sijoituksen kiinni tällaiselle alueelle? Hyvepaheksunnasta huolimatta kukaan täälläkään ei ilmoittanut olevansa näin hullu. :?
tekijänä pallo
#97815
Mielestäni on aika tekopyhää väittää, että Helsingissä ei huonoja alueita olisi. Niitä on kaikissa kaupungeissa joka puolella maailmaa. Jopa hyvin pienissä kylissä paikalliset pystyvät osoittamaan "huonoja taloja". Se nyt vain on sellaista. Ihmisillä tuntuu usein olevan taipumusta haluta asua samankaltaisessa seurassa joten eivät rikkaa ala yhtäkkiä pystyttää pytinkejään huonolle alueelle, vaikka kaupunki kuinka haluaisi. Hyvä- ja huono-osaista väkeä tuntuu löytyvän aina, vaikka kuinka yritettäisiinkin tasata tulot. Jotkut onnistuvat käyttämään rahaa tehokkaammin kuin toiset. Lisäksi nollarikollisuuteenkaan tuskin on missään päästy.

Itäkeskus on mielestäni itseasiassa aika mielenkiintoista ja värikästä aluetta. Siellä voi nähdä äidin leikittävän lapsia parinkymmenen metrin päässä siitä missä epäilyttävämpi väki käy kauppaa ja vierekkäisissä parkkiruuduissa voi olla pysäköitynä uusi auto ja lukko rikottuna yön tunteina "lainassa" ollut auto. Kuitenkin ilmapiiri on suht turvallinen ja kansainvälinen ja kauppareissulla voi kuulla kymmentä eri kieltä. Alueen luonteeseen vaikuttaa varmasti se, että se on tärkeä joukkoliikenteen solmukohta, siitä on lyhyt matka niin itä-helsingin hyville kuin huonoille alueille ja trafiikki on kova. Onhan siellä Stockmannikin..
tekijänä James
#97842
Klazu kirjoitti: 18.05.19 17:36 Niin, Suomessa on kokeiltu pitkään tätä erilaisten sosionomisten ryhmien miksausta. Lopulta sekin kuitenkin epäonnistuu, kuten olemme Ruotsissa nähneet ja tietyn ulkomaalaisptosentin jälkeen kaikki kynnelle kykenevät kantaruotsalaiset muuttavat alueelta. Erityisen herkkiä tälle ovat lapsiperheet, jotka sietävät lisääntyvää rauhattomuutta lähikouluissa vain tiettyyn pisteeseen saakka.

Suomessa tämän pisteen yli on alueita ainakin Helsingissä ja Turussa, ja white flight on alkanut. Tätä vasten ihmetyttää ketä hullu laittaisi elämänsä suurimman sijoituksen kiinni tällaiselle alueelle? Hyvepaheksunnasta huolimatta kukaan täälläkään ei ilmoittanut olevansa näin hullu. :?
Tämän viestin kirjoittaja ei varsinkaan Turun kohdalla ole selvästikään ole itse edes vieraillut "näillä alueilla" vaan lukenut joitain sopivalla värikynällä (tai ihan vaan mustalla ja valkoisella) väritettyjä tekstejä. Helsingin suhteen en ota kantaa, kun en ole perehtynyt. Kirjoittajan kirjoitushistorian tuntien toki tämänkin osalta uskon käytössä olevan kovin vahvat ns. "värilasit" (pun intended).

Joten ei muuta kun Klazu vierailulle Turkuun rohkeasti ja käymään "näille alueille" jos uskallat. :) Kannattaa muuten silloin tällöin lukea muitakin kuin oikeistopopulistien kirjoituksia, jos kiinnostaa mustavalkoisen sijaan myös muut värit maailmassa, laajentaa kummasti näkökantoja.
Kantti, Ruutukaava, Tlahti tykkää tästä
Avatar
tekijänä markusvalo
#98803
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala kirjoitti:Ideakilpailuun Itä-Helsingin keskustasta saapui ensimmäisessä vaiheessa kaikkiaan 48 ehdotusta.
Verkkosivuilla voi antaa äänensä omalle suosikilleen tykkäämällä ja kommentoida ehdotuksia 8.12.2019 asti.
Palkintolautakunta valitsee kilpailun toiseen vaiheeseen 3‑5 parhaaksi ja kehityskelpoisimmaksi arvioimaansa kilpailuehdotusta. Palkintolautakunta huomioi ratkaisussaan muun muassa yleisön kommentit ja eri alojen asiantuntijoiden näkemyksiä.
Kilpailun toisessa vaiheessa vision pohjalta laaditaan konkreettisempia suunnitelmia, joilla osoitetaan vision toteuttamiskelpoisuus. Toisen vaiheen kilpailuehdotukset valmistuvat keväällä 2020 ja kilpailu ratkeaa arviolta syksyllä 2020.
Tiedote
Kilpailuehdotukset
hmikko tykkää tästä
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9