Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Pyöröovi
#96594
Juu kuvat ovat tietty ALAn tekemiä, itse pidin vain mielenkiintoisena tarkkoja kuvauksia paikoille. Esim. ALAn sivuilla "Theater" kertoo paljon vähemmän kuin Hesarin kuvaus mitä teatterissa oikein näytetään jne. Toki kaikki info varmaan olisi ollut sirpaleittain netissä tarjolla, mutta en itse ainakaan ehdi näitä käydä metsästelemässä.
tekijänä JamoL
#96597
Töölönlahdenkadun puolella oli äsken jalkakäytävä auki, ja valitettavasti joudun raportoimaan ympäristörikoksen. :smt013

En edes odottanut mitään kivijalkakauppoja tms. (koska eivät syystä tai toisesta kuulu julkisen rakentamisen konseptiin), mutta en myöskään odottanut teollisuushallimaista metalliseinää, jota rikkoo katutasossa vain pari tuuletusikkunaa.

Tämä yhdistettynä aavistuksen liian leveään katuun suhteessa kadun toisen laidan pari kerrosta liian mataliin taloihin, on kyllä ihan hirveä yhdostelmä.

Miksei ALA voinut käyttää edes yhtä aamupäivää tuon puolen miettimiseen? Nyt on kyseessä vähintään rikollinen välinpitämättömyys :smt012
Pyöröovi tykkää tästä
tekijänä järvellä nukkuva
#96673
Pakko sanoa, että Oodin arkkitehtuuri oli itselleni lievä pettymys. Työhuoneita ja pajoja täynnä oleva kakkoskerros tuntui vähän ahtaalta ja tunkkaiselta uutenakin (toki se nyt on vieläkin keskeneräinen, joten ei liikaa pidä haukkua, ja ihmisiäkin oli avajaispäivänä liikaa). Ehkä en vain niin paljon tykkää värimaailmasta. Tai no, onhan tuo kolmas kerros todella hieno, mutta ehkä vain jotenkin vierastan Oodia koskevaa hypetystä. Vähän liian vähän on puhuttu rakennuksen toimivuudesta kirjastona, eikä minulla siitä vielä ole asiakaskokemusta vaan lähinnä ulkopuolisen ihastelijan vaikutelma. Niin kuin varmasti aika monella vierailijalla. Rakennus on tehty kuvauskohteeksi itsessään ja selfienottopaikkoja löytyy.

Ja JamoL:llä on pointti: olisi ollut ihan hienoa jos vaikka Oodin kahvilat olisivat avautuneet Töölönlahdenkadun puolelle. Tai en kyllä niin tarkasti sitä katsonut että tietäisin olisiko se jatkossa mahdollista.

Kyllähän tämä positiivisen puolelle varmasti kääntyy, mutta ehkä mulla oli liian isot odotukset.

Kolmas (ylin) kerros:
Kuva

Toinen kerros:
Kuva
hmikko, veka, satama tykkää tästä
Avatar
tekijänä Klazu
#96761
Pakko sanoa, että itsekin odotin jostain syystä Oodilta enemmän ja nyt nähdyt kuvat jättävät hieman toivomisen varaa. Valtavan aakeita tiloja muutamalla hassulla jakkaralla ja pari hieman kaartuvaa seinää jättävät vähän höh-fiiliksen. Tämäkään "kirjasto" ei taida sisältää montaakaan kirjaa tai ainakin kirjarivit kuvissa olivat sangen vähäisiä. Jos nyt oikein näin, niin ainakin tuolta löytyy kiva kattaus lautapelejä.

Ihan näppärä kokonaisuus ja hyvää puun käyttöä, muttei mitään kovin ainutlaatuista.
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#96766
Mikä tässä maailmassa nyt on ainutlaatuista?

Oodi kestää erittäin hyvin vertailun mihin tahansa rakennukseen maailmassa, paljon parempaa ei oikein ole kohtuullista toivoa. Toki viimeistelyn jälki on monessa paikassa "suomalaista", eli mihinkään japanilaiseen tai sveitsiläiseen kelloseppätarkkuuteen ei päästä vaikka talon yksinkertaisiin muotoihin perustuva arkkitehtuuri sitä vaatisi, mutta kyllä Oodista löytyy todella hienojakin ratkaisuja.

Kirjastojen arvottaminen hyllyssä olevien kirjojen määrän kautta nyt taas on pelkästään tyhmää. Arkistot ovat asia erikseen, ei tuollaiselle paikalle pidä mitään kirjavarastoa rakentaa.
tekijänä Biosphere
#96767
Ja täytyy muistaa, että Oodissa ei ole vielä läheskään kaikki valmista sisätilojen suhteen. Maker Spacet, leffateatterit ja muut lisukkeet ovat vasta tulossa.
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#96776
Pidän myös valmiin rakennuksen toista kerrosta ongelmallisena, mutta tosiaan ensimmäinen ja kolmas kerros ovat ihan laadukkaita. Jos rakennuksesta olisi voinut tehdä hieman korkeamman, kerroskorkeuttakin olisi voinut lisätä, mikä olisi varmaankin parantanut sisätilojen viihtyisyyttä. Keskustakirjasto on silti erinomainen lisä kovin tärkeälle sijainnille ja toivottavasti kannustaa ihmisiä eri kulttuurin muotojen pariin. Pienenä yksityiskohtana olen myös iloisesti yllättynyt Elielinaukiolle päin aukeavasta sisäänkäynnistä, jonka odotin olevan huomattavasti ankeampi.
tekijänä hmikko
#96901
Kun Itäkeskus-ketjussakin on ollut juttua elokuvateattereista, tähän Hesarin artikkeli Oodin teatterista. Jutussa on selvitetty projektorien määrät ja tyypit, ynnä muuta.

Tällainen on keskustakirjasto Oodin uusi elokuvateatteri – Eerikinkadun perinteikkään Orionin korvannut Kino Regina avattiin vihdoin yleisölle
Perjantaina Helsingin Oodi-kirjastossa vietettiin Kansallisen audiovisuaalisen instituutin pitkään puuhatun uuden elokuvateatterin avajaisia.

Kuva
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#97344
Olen monessa suhteessa samaa mieltä. Itse päädyin kahdella vierailullani johtopäätökseen, että Oodin koko tarkoitus on toimia enemmän julkisena huvittelukeskuksena kuin perinteisenä syvää oppimista edustavana kirjastona. Toivottavasti valtavat kävijämäärät innostaisivat kävijöitä lainaamaan ja samalla verkostoitumaan osaksi muita Helmet-kirjastoja, jotka edustavat yleensä ajatusta kirjastosta hiljaisuuden ja lukemisen paratiisina. Harmillisesti Oodissa meni tavallaan hukkaan mahdollisuus lisätä rauhallisia lukupaikkoja, mutta hankala hyvin suosittua rakennusta on nähdä pelkkänä epäonnistumisena.
apollonkatu tykkää tästä
tekijänä slette
#97347
arkkinikkari kirjoitti: 17.12.18 08:24 Kirjastojen arvottaminen hyllyssä olevien kirjojen määrän kautta nyt taas on pelkästään tyhmää. Arkistot ovat asia erikseen, ei tuollaiselle paikalle pidä mitään kirjavarastoa rakentaa.
Monipuolinen kirjavalikoima nyt kuitenkin on se, mitä ihmiset kirjastosta ensisijaisesti hakevat, jos ajatellaan kirjastoa nimenomaan kirjastona eikä "elämyskeskuksena" tai oleskelutilana. Jos vähempikin riittää, niin silloin kirjat voi yhtä hyvin lainata vaikka kirjastoautosta.
apollonkatu tykkää tästä
tekijänä hmikko
#97883
HS: Oodin terassi aukesi vihdoin, ja ihmiset ottivat sen aurinkoisessa säässä heti omakseen

Oodi oli jo erinäisissä suhteissa oman suosionsa ja kävijämääränsä uhri, ja aika helppo ennustaa, että tämä vaan 'pahentaa' tilannetta. Todella hieno julkinen tila Helsinkiin, ja varmasti kävijämäärä on todella positiivinen ongelma siihen verrattuna, että rakennus olisi jäänyt etäiseksi tai hyljeksityksi.

Kuva

Kuva

Kuva
tissot, veka tykkää tästä
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13