Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä Urbaani
#81791
Cool. Näyttää ihan oikealta jalkapallostadionilta, mikä se onkin! :) Suomessa kun on toistaiseksi, paria poikkeusta lukuunottamatta tottunut siihen, että futista pelataan yleisurheilukentillä, joiden laidalla on pari huteraa "väliaikaista" katsomorakennelmaa.
Tähtitorni tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#81794
Kuva

Fudiksen MM-kisat pelataan Qatarissa 2022. Stadikat tulevat oleman toinen toistaan ällistyttävämpiä luomuksia. Kuvassa yllä on Al Wakrah Stadium, jonka pitäisi nousta saman nimiseen 80 000 asukkaan pikkukaupunkiin noin 15 km pääkaupunki Dohasta etelään. Googlen kuvahaulla löytyvät muidenkin stadikoiden kuvat:

https://www.google.com/search?q=footbal ... 7&dpr=0.88

Qatar on FIFA:n rankingissa sijalla 80. Suomen sijoitus on hienosti 46. Takana ovat mm. Serbia (50.), Norja (51.), Kamerun (61.) ja Nigeria (62.). Karsinnat ovat vielä edessä päin, joten saas nähdä, josko suomalaisetkin pääsevät kuluttamaan noiden stadikoiden lehtereitä.
Avatar
tekijänä Revolt
#82370
Palloliitto haluaa kaksinkertaistaa Sonera Stadiumin yleisökapasiteetin muiden mittavien uudistusten ohella:

http://yle.fi/urheilu/toolon_jalkapallo ... origin=rss
Töölön jalkapallostadionille mittavia muutoksia: suunnitelmissa yli kaksinkertainen yleisökapasiteetti

Suomeen halutaan jalkapallostadion, jolla olisi mahdollista pelata kansainvälisiä huippuotteluita ilman poikkeuslupia. Muutoshanke uudistaisi HJK:n ja HIFK:n kotikentän.

Helsingissä Töölön jalkapallostadionin yleisökapasiteettia aiotaan kasvattaa. Suomen palloliiton olosuhdepäällikön Tero Auvisen mukaan stadionille suunnitellaan muutoksia, jotka mahdollistaisivat kansainväliset ottelut, kuten Mestarien liigan tai Eurooppa-liigan lohkovaiheet.

Asian vahvisti aiemmin myös palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande.

Töölön jalkapallostadion vetää tällä hetkellä yleisöä 10 770 katsojan verran. Auvinen kertoo, että tulevaisuudessa luku voisi olla yli 25 000.

– Pääkatsomon rakenne jäisi ennalleen, mutta sitä vastapäistä ja päätykatsomoita peruskorjaamalla saisimme kasvatettu kapasiteettia, hän suunnittelee.

Nykyistä stadionia on kritisoitu siitä, että kaikissa katsomo-osissa ei ole suojaa tuulelta. Toisinaan ottelun seuraaminen voi olla hyytävää touhua.

Auvisen mukaan muutossuunnitelmat ovat tällä hetkellä esiselvityksessä, eikä niissä oteta vielä kantaa tilojen uudistuksiin. Olosuhdepäällikkö sanoo, että hankkeen toteutuessa stadionista tulisi kuitenkin nykyaikainen ja täysin suljettu.

Suomen jalkapallomaajoukkue pelaa kotiottelunsa Helsingin olympiastadionilla, joka on peruskorjauksessa vuoteen 2019 asti. Töölön stadionista tulisi tärkeä lisä sen rinnalle.

– Se olisi ennen kaikkea soveltuvampi talvipeleihin tekonurmen ansiosta.

Ei enää poikkeuslupia

Töölön jalkapallostadion ei nykykuntoisena täytä kansainvälisiä vaatimuksia. Tähän halutaan muutos.

– Käytännössä meillä on tilanne, että Suomesta puuttuu stadion, jolla voisi pelata esimerkiksi Mestarien liigaa tai Eurooppa-liigaa ilman poikkeuslupaa, Auvinen toteaa.

Yleisökapasiteetin kasvattaminen on tärkein asia, mutta myös muut oheis- ja mediatilat vaativat uudistusta.

– Nämä ovat sellaisia ykkösaiheita, jotka ovat nousseet tarkastelussame esille.

Auvinen ei osannut sanoa, millä aikataululla muutokset saataisiin aikaiseksi. Stadionin omistaa Helsingin kaupunki, ja projektia johtaa HJK. Palloliiton rooli on tukea ja edistää hanketta.

Jalkapallostadion ei ole ainoa, jonka on lähivuosina tarkoitus uudistaa Töölön urheilullista ilmettä. Olympiastadionin viereen Mäntyniemeen on jo varattu alue uudelle monitoimiareenalle, Helsinki Gardenille.

Auvisen mukaan palloliitto suhtautuu kyseiseen hankkeeseen myönteisesti. Hän toivoo, että projektit tehtäisiin yhteistyössä.

– Nämä ovat massiivisia hankkeita, joten olisi hyvä, että aluetta suunniteltaisiin kokonaisvaltaisesti yhdessä.
Avatar
tekijänä Tähtitorni
#82383
Jaa a, mitähän tuosta nyt sanoisi. Hankkeena kuulostaa oudon suurelta, koska tähän asti rahaa ei ole löytynyt pihistelyn vuoksi edes siihen noin miljoona euroa maksavaan pleksitykseen (tuulitunnelimaisuuden poistamiseksi). Nyt sitten tullaan täysin puuntakaa vähintään 20-30 miljoonan euron hankkeella. Toisaalta sen ymmärtää että Helsingissä mennään isolla, koska muille paikkakunnille nousevat stadionit ovat nostaneet vaatimukset korkealle tasolle, mutta nyt mennään vähän liian isolla. Negatiivisesti tässä osuu silmään tuo suunniteltu kapasiteetti, joka on täysin järjetön mille tahansa suomalaiselle seurajoukkueelle. Toivottavasti hankkeen vetäjät ottavat järjen käteen ja suunnittelevat tätä stadionia seurajoukkuefutiksen ehdoilla eikä maajoukkueen. Kapasiteetin nosto max. 15000:een + suljetut seinärakenteet ettei tuuli enää käy niskaan, niin hankkeesta tuleekin äkkiä paljon realistisempi.
Avatar
tekijänä Krio
#82399
Eikö kaupunki ja HJK omista Finskin? Mitä se Korruptioliitolle kuuluu, miten sitä kehitetään kun Olympiastadionkin meni korjaukseen ja on varmasti tiloiltaan enemmän kuin tarpeeksi kansainvälisiin peleihin? Eiköhän tässä ole tarkoituksena, että Alaja ja muut porsaat ryyppäävät seuraavat viisi vuotta konsulttien kanssa "pohtien" mitä stadionille pitäisi tehdä.
Avatar
tekijänä Tähtitorni
#82435
Krio kirjoitti:Eikö kaupunki ja HJK omista Finskin?
Kaupunki omistaa stadionin ja HJK omistaa stadionin toimintaa pyörittävän yhtiön.

Krio kirjoitti:Mitä se Korruptioliitolle kuuluu, miten sitä kehitetään kun Olympiastadionkin meni korjaukseen ja on varmasti tiloiltaan enemmän kuin tarpeeksi kansainvälisiin peleihin? Eiköhän tässä ole tarkoituksena, että Alaja ja muut porsaat ryyppäävät seuraavat viisi vuotta konsulttien kanssa "pohtien" mitä stadionille pitäisi tehdä.
Onneksi HJK vetää tätä projektia, joten toivottavasti liiton ukot eivät pääse suhmuroimaan ainakaan isommissa määrin ;).

Suunnitteluvaraushakemus: http://www.hel.fi/static/public/hela/Ki ... /Liite.pdf

Tässä vielä havainnekuva, joka toivottavasti ei ole lopullinen. Arkkitehtuuriluomuksessa on havaittavissa nykyaikaista pyöreää stadionarkkitehtuuria. Tuollaisenaan tuo ei herätä minkäänlaisia riemunkiljahduksia. Jos tuon uudisrakennuksen päätykatsomoiden katot alkaisivat samalta korkeudelta vanhan pääkatsomon katon kanssa, niin näyttäisi paljon paremmalta. Nyt sen sijaan haettu tuollaista arkkitehtuurillista "mukahienoa", missä katot alkavat kasvamaan korkeutta aivan liian matalalta ja mikä näin ollen vähentää stadionin umpinaisuutta.

Kuva
Viimeksi muokannut Tähtitorni, 16.02.23 20:17. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 19