Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Kazaam
#48894
Itse kun Ruskeasuolla asustelen, niin olen vähän pakon alla "joutunut" seuraamaan tuon alueen rakentumista nyt alkukesästä lähtien. Heti ulko-ovesta astuttaessa näkyy selkeästi tuo NCC:n rakennus. Sinänsä rakennukset eivät ole kovinkaan kummoisia, peruslaatikoita, mutta toivottavasti se Skanskan Rastin hieman korkeampi osa tuo sitten vähän vaihtelua tuohon muuten niin tasaisen tylsään alueeseen. Nythän (ja sitten tulevaisuudessa) tuo Manskun loppupää on Koroistentien risteyksestä alkaen täyttä laatikkoa, joissa osassa on koitettu kikkailla kulmien ja valojen kanssa. Esimerkiksi NCC:n rakennuksessa siinä Teboilia vastapäätä on öiseen aikaan ikkunoiden kulmissa siniset valot sekä nyt tuossa Manskun rastissa nuo valaistut violetit kulmat. Invalidiliiton talossa taas on syvennyksissä heikosti valaistut ja heikosti näkyvät veistokset roikkumassa.

Mielläni olisin kyllä nähnyt mieluusti myös asuntotuotantoa tuossa kohtaa, sillä eihän siellä juuri jalankulkijoita näy. Mannerheimintie taitaa vaan olla niin vilkkaasti liikennöity, että erilaiset säädökset tekevät asuntotuotannon mahdottomaksi. Mutta siitä pääsenkin taas mieliaiheeseeni, eli miten katutaso on taas kerran _täysin_ onnistuttu kusemaan. Esimerkiksi Rastin ympärillähän kevyt liikenne ohjataan tien korkeuden alapuolelle varjoiseen kuiluun. Sitten katutasossa yksi pieni ovi (ilmeisesti kulman kiinteistönvälitysfirmaan), joka näyttää aivan tuulikaapin ovelta. Olisin mielläni nähnyt katutasossa esimerkiksi ravintolan tai ruokalan, joka olisi avoin muillekin kuin rakennuksen työntekijöille.
tekijänä hmikko
#48896
Kazaam kirjoitti: Mielläni olisin kyllä nähnyt mieluusti myös asuntotuotantoa tuossa kohtaa, sillä eihän siellä juuri jalankulkijoita näy. Mannerheimintie taitaa vaan olla niin vilkkaasti liikennöity, että erilaiset säädökset tekevät asuntotuotannon mahdottomaksi.
Jostain syystä ne säädökset sallivat kahdeksan tunnin normityöpäivän konttorissa Manskun vieressä vaikka joka päivä koko työuran ajan, mutta ei asumista. Tää on tätä logiikkaa.
Avatar
tekijänä Jim
#48897
Mielestäni Manskun rasti on varsin tyylikäs laatikko, jollaisia näkisin mielelläni lisää. Itse alueen kohtalo työpaikka-alueena on varsin tylsä, mutta ainakaan itse en haluaisi muuttaa massiivisten toimistorakennusten viereen, saati lounastaa Mannerheimintien vieressä. Lisäksi, eihän joka paikkaan Helsingissä voida saada "elävää kaupunkitilaa" näin pienellä väkimäärällä.
Avatar
tekijänä Klazu
#48900
Kyllä laatikostakin saadaan hieno, kunhan se toteutetaan korkealaatuisesti kuten tässä. Vaikka Manskun Rasti onkin hieno itsessään, olen samaa mieltä Kazaamin kanssa, että kokonaisuus ei toimi jollei siihen tule vaihtelua, mitä tosin onkin luvassa. Onko tietoa milloin lisäosien rakentamisen on tarkoitus alkaa?
Avatar
tekijänä Janne_H
#49320
Tehari kirjoitti:Hieno rakennus mut alkaa menee noi Janne_H:n photoshoppaukset kyllä ylitse ja pahasti :/
Joo pahoittelen vikan kuvan epärealistisuutta. Johtuu siitä, että teiden valaistus oli paljon kirkkaampi kuin rakennusten valaistus. Tän takii piti tehdä hdr, jotta sai rakennuksiakin esiin, ilman että tien oranssi valo puskee kaiken yli.
Avatar
tekijänä RV
#55273
Tulevaa Pasilanväylää huristellen saa kyllä oikean suurkaupungin maisemat :) Tuo + keski-Pasila, kunhan tuo kaikki toteutuisi...
tekijänä Kazaam
#55275
RV kirjoitti:Tulevaa Pasilanväylää huristellen saa kyllä oikean suurkaupungin maisemat :) Tuo + keski-Pasila, kunhan tuo kaikki toteutuisi...
Hyvinhän ne maisemat tosiaan tunneleista avautuvat. ;) Taitaa mennä vaan vielä yli kymmenen vuotta, ennen kuin voi edes paria tornia ihailla (tai kauhistella).
pallo kirjoitti:Todella tyylikäs rakennus tuosta kyllä tuli. Onko tietoa milloin tuohon naapuriin aletaan rakentaa vai joko siihen rakennetaan?
Taitaa lähteä ihan varaustilanteen mukaan rakentumaan. Tuon Skanskan kohteen (Manskun Rasti) kaksi viimeistä osaa on määrä valmistua ainakin tämän päivän tiedon mukaan 2016, tosin en yllättyisi vaikka tuohonkin pitäisi pistää vuosi pari päälle. Eli rakentaminen alkaisi sitten tässä 2013-2014. Itse tosiaan ennen menin tuosta päivittäin ohi, enää en, joten en tiedä vaikka olisivatkin jo rakenteilla. Ehkä joku osaa kertoa?


NCC:n Aitio Business Parkin Mannerheimintien varrella oleva osa valmistuu kesään mennessä, takana oleva osa reilun vuoden päästä.
Siitä viimeisestä eli Pöyryn Manskun Ykkösestä ei ole kuulunut oikein mitään, nettisivutkin hävinneet. Hitaalta vaikuttaa sen eteneminen. Tosin yhdessä "projektinjohdon kokonaispalvelun" esittelyssä on havainnekuva rakennuksesta ja suluissa 2013. Tiedä sitten mihin vuosi viittaa tai onko esitekin jo vanha.


Positiivista tässä on tuo Rastin 12-kerroksinen osa, joka tuo edes vähän korkeusvaihtelua. Nyt koko kadun varsi on Teboililta asti täyttä samankorkuista laatikkoa. Ei tosin kerros pari lisää olisi pahitteeksi ollut. Ehkä hieman pännii myös se, ettei rakennuksia rakenneta toisiinsa kiinni, eli vähän "business park" tyyliin mennään. Ehdin jo myös luulemaan, että onneksi tuo Manskun Ykkönen tuo hieman pyöreitä muotoja rakennusrivin väliin, mutta katsoinkin havainnekuvaa väärin päin - pyöreät muodot tulevat Nauvontien varteen.

Itseni on vaikea edes kuvitella, kun en alueella vuosia sitten ole liikkunut, että ennen kaupunkirakenne Mannerheimintietä ajettaessa alkoi/loppui vasta Teboilin kohdilta. Mielellään näkisin tosin vielä Mannerheimintien toisella puolella rakentamista. Asuinrakennuksia nyt ei tietenkään noin vilkkaasti liikennöidyn tien varteen voi tehdä. Ja eihän kai nyt sentään noin viihtyisän epämääräisen kallio/viheralueen tilalle voi mitään rakentaa, vaikka kävelyetäisyydellä on Keskuspuisto ja Pikku-Huopalahden puisto. Sehän kallio voi olla joidenkin henkireikä.
tekijänä Kazaam
#63802
Aika hitaalta vaikuttaa. En ole vähään aikaan ohitse mennyt kun en Ruskeasuolla enää asustele, mutta ainakin NCC:n Aitio Business Parkin Mannerheimintien puoleinen osuus on valmistunut aiemmin tämän vuoden keväällä. Tyhjää löytyy aika paljon edelleen, kuten ilmeisesti myös Skanskan viereiseltä tontilta. Arvioitu valmistuminen Talismanille, siis sille 13-kerroksiselle "tynkätornille" on 2016 ja korttelin viimeiselle, Lillylle 2017. Eli ensi vuonna pitäisi jotain lähteä tapahtumaan, mutta eivät ne niitä toimistoja nyt tyhjiksi seisomaankaan ala rakentamaan.
Avatar
tekijänä RV
#63803
Itse olen ajanut tätä edellisen kerran alueen ohi katsoen ympäristöä puolisentoista vuotta sitten, ja mielestäni edistystä oli tapahtunut suht paljon. Todella paljon tykkään!
Avatar
tekijänä Bernheart
#75731
http://www.kesko.fi/media/uutiset-ja-ti ... keasuolle/

http://yle.fi/uutiset/kesko_suunnittele ... ta/8172461
KESKO LEHDISTÖTIEDOTE 22.07.2015 KLO 09.10 1(1)

Kesko suunnittelee uutta päätoimitaloansa, ns. K-kampusta, Helsingin Ruskeasuolle vuoteen 2018 mennessä. Uusiin tiloihin siirtyisi suurin osa Kesko-konsernin pääkaupunkiseudun toiminnoista. Kiinteistöön on tarkoitus avata myös uusi K-ruokakauppa. Helsingin Ruskeasuolla Mannerheimintien ja Hakamäentien risteyksessä sijaitseva alue on sekä sijainniltaan että liikenneyhteyksiltään erinomainen niin keskolaisille ja Keskon sidosryhmille kuin suunnitellun K-ruokakaupan asiakkaillekin.

Keskon tavoitteena on keskittää pääkaupunkiseudulla sijaitsevat toiminnot pääosin saman katon alle vuoteen 2018 mennessä. Tavoitteena on rakennuttaa niin sanotun Manskun Rastin alueelle Keskon käyttöön uusi toimitalokokonaisuus, johon muuttaisivat Keskon yhteiset toiminnot ja päivittäistavarakaupan sekä rauta- ja sisustuskaupan toiminnot pääkaupunkiseudulta. Rakennuksessa avattaisiin myös uusi K-ruokakauppa. Tiloihin ei suunnitella siirrettävän Keskon autokaupan, maatalous- ja konekaupan, vapaa-ajan kaupan ja logistiikkayhtiö Keslog Oy:n toimintoja.

- Keskolaisten kokoaminen yhdelle K-kampukselle tukee strategiaamme yhä yhtenäisemmästä Keskosta ja tavoitteitamme tehokkaasta toiminnasta. Se mahdollistaa entistä paremman osaamisen hyödyntämisen ja yhteistyön yli toimialarajojen, kertoo pääjohtaja Mikko Helander.

Kesko on solminut hankkeesta ehdollisen yhteistyösopimuksen Skanskan kanssa. Hankkeen lopullinen toteutuminen edellyttää muun muassa kaavoitukseen ja maanluovutukseen liittyviä päätöksiä, jotka valmistellaan kiinteistövirastossa ja kaupunkisuunnitteluvirastossa.

Keskon vuonna 1939 valmistunut Helsingin Katajanokalla sijaitseva päätoimitalo suunnitellaan muutettavan pääosin asuin- ja hotellikäyttöön.

Kuva K-kampuksesta löytyy Keskon aineistopankista http://aineistopankki.kesko.fi Ajankohtaista-kansiosta.

Lisätietoja antaa viestintäjohtaja Merja Haverinen, Kesko Oyj, puh. 010 53 22764.

Kesko (http://www.kesko.fi) kuuluu maailman 100 vastuullisimman yrityksen joukkoon (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). Olemme vähittäiskaupan osaaja, jonka ketjuilla on noin 2 000 kauppaa Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Kauppojemme kautta tuomme elämisen laatua kuluttajien jokaiseen päivään.

Skanskan (http://www.skanska.fi) toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen.
Edit: Eli Manskun rasti täydentyy siihen Mannerheimintieltä katsoen nykyisten talojen oikealle puolelle: http://aineistopankki.kesko.fi/#1437549077781_37
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7