Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Kantti
#48904
Hieno rakennus ja hieno kokonaisuus, selvästi samaa henkeä kuin tuo Kirkkojärven koulu mutta isompi ja hienostuneempi!
Kivoja yksityiskohtia kuten tuossa kuvassa http://imageshack.us/a/img834/9507/img3809ms.jpg rakennuksen kulmassa oleva, puusepänteollisuudesta tuttu sormiliitosmainen muuraus.
Avatar
tekijänä Janne_H
#48909
Kantti kirjoitti:Hieno rakennus ja hieno kokonaisuus, selvästi samaa henkeä kuin tuo Kirkkojärven koulu mutta isompi ja hienostuneempi!
Kivoja yksityiskohtia kuten tuossa kuvassa http://imageshack.us/a/img834/9507/img3809ms.jpg rakennuksen kulmassa oleva, puusepänteollisuudesta tuttu sormiliitosmainen muuraus.
Noissa on tosiaan hauskalla ja luovalla tavalla tehty tiililadontaa. Helppo tapa tuoda rakennuksen julkisivuun elävyyttä. Tykkään tuommoisesta raffista tiilestä ja laastista, joka on saman väristä kuin tiilet. Näyttää paljon arvokkaammalta kuin perinteinen siloteltu tiiliseinä valkoisella laastilla. Tässä Saunalahden sekä Kirkkojärven koulussa on yhdistelty eri tiililadontoja onnistuneesti. Kirkkojärven koulussa ladonta viety aika pitkälle osittain:

Kuva :D

kuva lainattu täältä, josta löytyy aika hyvä paketti erillaisista tiilijulkisivuista http://www.julkisivu.com/tiilimuuraussi ... ukset.html
Klazu kirjoitti: Todella hienoa jälkeä! Näyttää siltä että edes koulurakentamisen taso pääkaupunkiseudulla on korkeaa ja mukavasti vaihtelevaa.
Ilahduttavaa että ainakin Espoossa on panostettu koulu- sekä päivähoitorakennusten arkkitehtuuriin. Niitä onkin tullut hyvää tahtia ympäri kaupunkia, sillä Espoon väestönkasvu muodostuu lähes ainoastaan syntyvyydestä. (Espoo on nykyään muuttotappiokunta)
En tiedä miten Vantaalla ja Helsingissä näitä on pystytetty ja millaista arkkitehtuuri on niissä. Varmaan täällä foorumilaisia, joilla tietoa?

Saunalahden koulusta kilometrin päässä on valmistunut nyt syksyllä Tillinmäen päiväkoti, joka sekään ei tyydy perusratkaisuihin.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuvakulmat ovat vähän rajoittuneita, koska mulla ei ollu jalusttaa mukana.
Piirroksista muoto käy paremmin selville:

Kuva

Kuva

http://www.afks.fi

Myös Tuomarilassa on ollut jo useamman vuoden laadukkaan arkkitehtuurin päiväkoti. Itse en ole sitä vielä kerennyt kuvaamaan, joten pitää lainata kuvaa netistä.
Kuva

http://emilyao.wordpress.com/2012/05/06/245/
tekijänä Maumatti
#48912
Suomihan( Ja varsinkin espoo!) suorastaan pursuaa noita mahtavia koulu- ja päiväkotirakennuksia. Miksei sama hienous ulotu muuallekin arkkitehtuuriin?!?
tekijänä hmikko
#48913
Maumatti kirjoitti:Miksei sama hienous ulotu muuallekin arkkitehtuuriin?!?
Julkisista rakennuksista järjestetään arkkitehtuurikilpailuja, ainakin osasta siis, ja kilpailuja ovat arvioimassa arkkitehdit. Kerrostalon rakennuttajilla harvemmin on sen kummempaa kiinnostusta arkkitehtuuriin.

Versin rumia perusbulkkikoulujakin on kyllä viime vuosina tehty, jopa suht varakkaissa kunnissa.
tekijänä Darre
#48966
hmikko kirjoitti:Versin rumia perusbulkkikoulujakin on kyllä viime vuosina tehty, jopa suht varakkaissa kunnissa.
Olen aivan samaa mieltä. Kirjoitin aikoinaan tuonne Turun Hirvensalon koulun ketjuun, että kouluja rakentaessa pitäisi muistaa myös ne asiakkaat eli lapset. Ainakin näissä ratkaisuissa se on tehty. Paljon värikkäitä ja mielenkiintoisia pintoja. Varsinkin tuo Tuomarilan päiväkodin pinnoite on ehdottamasti piristävä ja modernin rohkea pinta. Jopa aikuisen silmään sen värikkyys miellyttää. Kyllä lapsille pitää suunnitella värikästä ja innoittavaa rakentamista, ei harmaata ja virastokalpeaa. Itse käynyt kolhossa ja masentavassa betonipunkkerissa oppivuoteni. Värejä saa käyttää, kiitos.
tekijänä hmikko
#48996
Arkkivahti esittelee arkkitehtien Hannukari ja Mäkipaja suunnittelemaa kaupungin vuokrataloa Espoon keskuksessa (teksti englanniksi, mikä on Arkkivahdin blogissa käytössä suomen, ruotsin ja saksan lisäksi):

http://arkkivahti-arkkivahti.blogspot.f ... ukari.html

Tuossa olisi nyt tyrkyllä yksi tapa tehdä lasitettuja parvekkeita ilman julkisivusta ulkonevia lootia ja enempi kiinteän julkisivun tyyliin. Kuvien perusteella olen tosin ratkaisusta vähemmän innostunut kuin Arkkivahti, mutta on tuossa hyvin monta pykälää enemmän ajatusta mukana kuin kotimaisessa perusbulkissa.
Avatar
tekijänä Janne_H
#49019
hmikko kirjoitti:Arkkivahti esittelee arkkitehtien Hannukari ja Mäkipaja suunnittelemaa kaupungin vuokrataloa Espoon keskuksessa (teksti englanniksi, mikä on Arkkivahdin blogissa käytössä suomen, ruotsin ja saksan lisäksi):

http://arkkivahti-arkkivahti.blogspot.f ... ukari.html

Tuossa olisi nyt tyrkyllä yksi tapa tehdä lasitettuja parvekkeita ilman julkisivusta ulkonevia lootia ja enempi kiinteän julkisivun tyyliin. Kuvien perusteella olen tosin ratkaisusta vähemmän innostunut kuin Arkkivahti, mutta on tuossa hyvin monta pykälää enemmän ajatusta mukana kuin kotimaisessa perusbulkissa.
Rakennuskuvia löytyy Espoon keskuksen kehitys -ketjun viimeisestä viestistä.
http://taloforum.fi/viewtopic.php?f=27&t=511&start=75


*****


Tapiolan Revontuli korttelin työmaa pari päivää sitten:

Kuva

Kuva

edit: Havainnekuvat hieman muuttuneet

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Yllättävän pienillä ratkaisulla saadaan perus rakentamisesta erottuvaa arkkitehtuuria. Hieman puuta ja kevennetty huippu, avot!
Avatar
tekijänä Janne_H
#49124
Vaihteeksi pieni katsaus Matinkylään.

Tämän näköistä toimistotaloa on valmistunut Omenan viereen Länsiväylän varteen. Rakenteilla olevan osan työmaalla tapahtui heinäkuussa räjähdysonnettomuus, jossa kiviä sinkosi naapurikerrostaloihin ja Omenan pääsisäänkäynnille asti.
Kuva

Kuva

Tulevan metroaseman vieressä menossa monta taloprojektia.
Kuva

Kuva
tekijänä hmikko
#49128
Näitä ja toisessa ketjussa Leppävaaran kuvia katsellessa alkaapi masentaa toimistokolossien arkkitehtuuri. 70-lukulaisten nauhaikkunalaatikkojen kylkeen on viritetty kömpelöitä raitoja, joista katsojan on tarkoitus huomata, että rakennelmat ovat 40 vuotta nuorempia kuin ne oikeat 70-lukulaiset. Ja tietty ylimmän kerroksen pakollisesta väriperiskooppiloodasta.
Avatar
tekijänä Janne_H
#49147
hmikko kirjoitti:Näitä ja toisessa ketjussa Leppävaaran kuvia katsellessa alkaapi masentaa toimistokolossien arkkitehtuuri. 70-lukulaisten nauhaikkunalaatikkojen kylkeen on viritetty kömpelöitä raitoja, joista katsojan on tarkoitus huomata, että rakennelmat ovat 40 vuotta nuorempia kuin ne oikeat 70-lukulaiset. Ja tietty ylimmän kerroksen pakollisesta väriperiskooppiloodasta.
On kyllä totta, että viime vuosina ei juurikaan ole tullut mitään kovin erikoista tai laadukasta arkkitehtuuria toimistotalojen rintamalla joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Voikohan syynä olla nykyinen globaali taloudellinen epävarmuus, mikä saa rakennuttajat ja tilajaat säästelemään ja tyytymään vaatimattomampaan ja halvempaan ratkaisuun? Vertauskohdaksi voi vaikka ottaa 2000-luvun alun It-boomin siivittämänä valmistuneet toimistohankkeet, jotka ovat paljon näyttävämpiä ja "tuhlailevampia" kuin nykyiset. Silloin rakennettiin mm. Nokian pääkonttori, Keilasatama, Kone Building, Itämerentori, Ruoholahden HTC, Jyväskylän Innova ym.

edit: Ja Alberga Business Parkkia pidän oikeen onnistuneena 2010-luvun toimistotalotuotoksensa. ;)
tekijänä hmikko
#49148
Janne_H kirjoitti:Voikohan syynä olla nykyinen globaali taloudellinen epävarmuus, mikä saa rakennuttajat ja tilajaat säästelemään ja tyytymään vaatimattomampaan ja halvempaan ratkaisuun?
Yksi syy lienee se, että suuryritykset ovat siirtyneet talojen omistamisesta vuokralaisiksi, jolloin rakennusta ei enää tehdä oman firman monumentiksi kuten esimerkiksi Nokia pääkonttori on tehty ja monet vanhat Helsingin keskustan kivitalot. Sijoittuminen moottoritien liittymään tehnee osansa. Rakennukset eivät ole muodostamassa julkista ulkotilaa samalla tavalla kuin keskellä kaupunkia, jolloin ohikulkijoihin ei tarvitse yrittääkään tehdä vaikutusta. Nokian talokin kääntyy aika pitkälle sisään päin, ulos näkyy lasisuudesta huolimatta läpitunkematon seinä, etäältä.

Viime aikojen positiivisena esimerkkinä on aika usein mainittu SARCin suunnittelema Tapiolan pääkonttori Tapiolassa.
Avatar
tekijänä Janne_H
#49150
hmikko kirjoitti: Viime aikojen positiivisena esimerkkinä on aika usein mainittu SARCin suunnittelema Tapiolan pääkonttori Tapiolassa.
Tämä oli myös minulla mielessä kun kirjoitin "muutamista poikkeuksista". :)

edit: tissot, huhhu on kyllä siistejä kuvia linkkisi takana!
tekijänä tissot
#49192
Vaikka tämä Nokia uutinen ei oikeastaan vaikuta tähän niin mietityttää tuleeko Keilaranta Towerista mitään kun puhutaan seuraavasta 3 vuodesta.
Esim. Nokian lyhytikäinen vanha pääkonttori Ruoholahdessa vapautui kokonaan vuoden alussa ja tuossa ei ole kyse mistään ihan pienestä tilasta. Vaikea kuvitella tulevaisuutta tuolle tornille, eikä ole kyllä ollut puhettakaan koko rakennuksesta puoleen vuoteen.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 49