Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Kantti
#36682
Herkullisen sävykkäät kuvat Janne!
Avatar
tekijänä RV
#36683
Kyllä Helsinki on paljon metropolimman näköinen öisin, kun valot erottuvat puiden läpi! :) Eikö noille parkkipaikoille muka ole suunnitteilla mitään? Outoa olisi noin keskeisellä sijainnilla. Toivottavasti peltokin saataisiin rakentumaan, näkymässä nimenomaan häiritsee tiiviin ja suomalaisittain hyvin kaupunkimaisen alueen yhtäkkinen loppu.
tekijänä koodaaja
#36687
Kuvaamista sivusta seuranneena voin paljastaa, että kattoterassin korkea kaide aiheutti lieviä haasteita, mutta onneksi sitä ei mitenkään huomaa lopputuloksessa. Hienoa jälkeä todellakin!
Avatar
tekijänä 16valve
#36695
Loistava kuvasetti! Pari tornia lisää niin avot. Tuo taustan pelto saattaa hyvinkin olla jollain maanomistajalla, jolla ei ole minkään sortin tarvetta myyntiin. Varsinkin kun maan arvo nousee vuosittain räjähdysmäisesti. Kerää sitten suuremman potin vuosien päästä.
tekijänä DFox
#36697
16valve kirjoitti:Loistava kuvasetti! Pari tornia lisää niin avot. Tuo taustan pelto saattaa hyvinkin olla jollain maanomistajalla, jolla ei ole minkään sortin tarvetta myyntiin. Varsinkin kun maan arvo nousee vuosittain räjähdysmäisesti. Kerää sitten suuremman potin vuosien päästä.
Tai kupla puhkeaa ja suomalaiset vihdoin tajuavat että maa ei ole Suomessa loppunut eikä tule loppumaan.
Avatar
tekijänä Janne_H
#36703
Kiitoksia kehuista kaikille! On se silloin helppoa kun puitteet ovat kohdallaan sekä korkeuden että hienon sään ansiosta. :smt001
koodaaja kirjoitti:Kuvaamista sivusta seuranneena voin paljastaa, että kattoterassin korkea kaide aiheutti lieviä haasteita
Joo tosiaan terassin kaiteet on vajaa kaksi metriä korkeita. Mä luovuin jalustasta ja nousin penkillä kaiteen päälle. Kaide sai toimia myös kameran jalustana kaikissa kuvissa. Hieman kyllä kuumotti jos juuri hankittu kamera tipahtaa 70 metristä. No onneksi oli kädet valppaina vieressä. :D
Avatar
tekijänä raoul
#36720
16valve kirjoitti:Loistava kuvasetti! Pari tornia lisää niin avot. Tuo taustan pelto saattaa hyvinkin olla jollain maanomistajalla, jolla ei ole minkään sortin tarvetta myyntiin. Varsinkin kun maan arvo nousee vuosittain räjähdysmäisesti. Kerää sitten suuremman potin vuosien päästä.
Se radan vieressä oleva "pelto" on Alberga golfin range joten siihen tuskin rakennetaan mitään jos kaavaa ei sitten muuteta. Golf rangen vieressä on kyllä pelto ja nämä erottaa kävelytie Leppävaarasta Kiloon. Tietääkseni pellon omistaa Kilon kartano jolla ei ole tarvetta myydä maata. Harmi homma sillä olisi hienoa jos nämäkin rakentamattomat alueet otettaisiin hyötykäyttöön.
tekijänä miksuh
#36846
Krio kirjoitti:Hienoja kuvia! Jättömaille jos saisi tornin tai pari kaunistamaan näkymääni :D Mutta eniten Lepuskissa häiritsee tuo pelto, koko alue loppuu yllätten vähän Sellon jälkeen. Jos pellolle saisi rakentaa niin lähiömäisyys katoaisi hetkessä.
Ensinnäkin se ei ole pelto. Pelto on alue, joka on viljelykäytössä. Tuo kuvissa oleva alue on nykyisellään virkistys ja ulkoilukäytössä oleva viheralue, josta osa kuuluu vielä Alberga Golfille. Muistutan nyt, että se mitä noissa kuvissa näkyy radan eteläpuolella on kaikki rakennettu viimeisen 15 vuoden aikana. Ja itseasiassa Leppävaara jatkuu paljon pidemmälle etelään kuin mitä noisa kuvissa näkyy. Eteläisin Leppävaara jää kuvissa rakennusten ja puiden taa eikä siksi näy. 90-luvun puolivälissä koko Etelä-Leppävaaraa ei ollut olemassakaan. Eli ei ole ihmeellistä, että alueella on jokin raja jonne asti se on kasvanut. Leppävaaran kasvuvauhti on jokatapauksessa ollut hurjaa jo nykyisellään. Toisekseen, sanon nyt taas kerran että Leppävaara ei ole mitenkään lähiömäinen nykyiselläänkään, kaikkea muuta. Se että Etelä-Leppävaarassa on vielä toistaiseksi rakentamaton alue ei muuta asiaa miksikään.
Viimeksi muokannut miksuh, 08.03.11 23:50. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä miksuh
#36848
RV kirjoitti:Eikö noille parkkipaikoille muka ole suunnitteilla mitään?
Jos nyt tarkotat heti juna-radad pohjoispuolella olevaa parkkipaikkaa, niin se on liittyntäparkki, jollaisia tarvitaan julkisen liikenteen houkuttelevuuden lisäämiseksi. Tietty yksi mahdollisuus voisi olla louhia lisää parkkitiloja maan alle. Junaradan ja Sellon välissä oleva alue ei ole parkkipaikka, vaan dösäterminaali. Kuvat on otettu ilmeisesti sen verta myöhään, että terminaali on ollut hiljainen. Mitä sitten tulee Turuntien pohjoispuolisiin parkkipaikkoihin ja vanhaan bensa-aseman tonttiin, niin nille varmaan tuleekin aikanaan rakentamista.
Avatar
tekijänä raoul
#36876
Radan eteläpuolen "pellon" eteläkärkeen on tulossa tuollainen bungalow puutarhakylä http://www.gbgroup.fi. Sen viereen on suunniteltu urheilukäyttöön tarkoitettu kenttä. Vielä kun saataisiin tämän bungalow kylän ja Alberga golfin välinen tyhjä alue rakennettua niin hyvä olisi. Tämän peltoalueen länsipuolella oleva metsikkö olisi luonnollinen paikka lopettaa Leppävaaran laajentuminen koska metsikkö erottaa siinä Leppävaaran Kilosta.
Avatar
tekijänä Janne_H
#47672
Leppävaaran asuintornin etupihaa reunustaa tyylikäs kivimuuri, jossa ihmisillä oli tapana istuskella ja nauttia kevätauringosta.
No mitäs kävikään? Taloyhtiö viisaudessaan päätti kieltää tämän ilon kaupunkilaisilta ja rakennutti halvan teräsaidan, jottei kukaan enää pystyisi muurilla istumaan!

Siitä voi jokainen katsoa, miten hölmöltä näyttää kun kivimuuri on reunustettu aitauksella.. :smt011
Kuva

Sentään kivijalkaan on saatu leipomokahvila ja kampaamo, jotka tuovat omalta osaltaan elävyyttä kaupunkitilaan.
Kuva
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32