Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Turun urbaanein pääkatu on ?

Aurakatu-Kaskenkatu
18
38%
Aninkaistenkatu-Uudenmaankatu
6
13%
Eerikinkatu
5
11%
Humalistonkatu
5
11%
Hämeenkatu
3
6%
Linnankatu
4
9%
Puutarhakatu
Ei ääniä
0%
Yliopistonkatu
3
6%
Joku ihan muu katu
3
6%
Avatar
tekijänä Kantti
#22990
Noissa on kyse enemmän joutumisesta kuin pääsemisestä, eipä silti, kiinnostavia näkökulmia avaavat paikat ainakin keskikaupungilla monesti. En valita!
Tässä vielä pari muuta, vaikka eivät olekaan urbaanikatulistalla.

Kuva
Kauppiaskatua Maariankadun kulmasta alas. Wiklundin remppa menossa, kuva otettu viimevuoden huhtikuussa. Kummallakin puolella kuvaa olevat kivitalot ovat vanhempaa "uutta" rakennuskantaa joka on pystytetty aivan 50 - 60 -luvun taitteessa, ellei 50 -luvun puolella. Näyttäsivät olevan elementtitaloja, mutta en ole lainkaan varma ovatko silti, elementit tulivat mielestäni lähempänä 70 -lukua?

Kuva
90 astetta päätä käännettäessä katsotaan Maariankatua Puutorin suuntaan, jossa katu päättyy Turun Ammattikoulun pihalle nousevaan rinteeseen. Ammattikoulua sanottiin Göteborgin ammattikouluksi koska Göteborg Turun ystävyyskaupunkina lahjoitti sodan jälkeen - ainakin melkoisen summan, tuskin nyt kaikkea - varoja koulun rakentamiseksi. En tiedä millainen osa rakennuksesta on vielä ammattikoulukäytössä, Peltolaanhan raikennettiin kokonaan uusi kompleksi johon siirtyi ainakin suurin osa niin Aninkaistenkadulta kuin Juhannuskukkulalta.
tekijänä Aboensis
#23005
Jaa että urbaaneita kattokuvia Turusta? Palatkaamme siis toukokuuhun 2004, Yliopistonkadun ja Humalistonkadun risteykseen:

Kuva
Avatar
tekijänä huopa
#25187
heh, joo, hienoja kuvia aurakadusta.. mut valitsin sen itsekin, pidän sitä jopa ehkä koko suomen hienoimpana urbaanina katuna, se näkymän sieltä museon mäeltä on vaan kertakaikkiaan komea, eikä ne jugend sun muuta isot kivitalot siinä rinteellä yhtään tilannetta pahenna.
tekijänä Urbane
#25941
Ite valitsin Humaliston kadun. Siihen on monta syytä mutta suurimpana syynä pidän suurta rakennustiheyttä. Sen kadun varrella näky keskustan alueen korkeimmat kerrostalot kuten muutakin hienoa nähtävää. Humaliston kadulta pääsee suoraan kävelykadulle ja näkymät erisuuntiin ja eri kaduille ovat huikeat kuten esimerkiksi puutarhakadulle jonka päähän on valmistunut uusi upea kerrostalo. Tämä näkymä on huikea kun pitkän kadun päässä näkyy huikea julkisivu tulee hyvin urbaani olo.