Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
Avatar
tekijänä veka
#101984
Jannen uusi Sony tuottaa todella komeaa jäljeä. Siitä melkein rupeaa haaveilemaan. En ole kuitenkaaan koskaan päässyt ihan sinuiksi Sonyn värimaailman kanssa. Se on tietysti makuasia ja turhaa nipottamista. Jouduin eräässä työssäni aikaa sitten teettämään värierotteluja ja sitten ramppaamaan painokoneella vahtimassa painojälkeä, ja siitä se jäi jotenkin päälle. Siihen aikaan ei ollut Sonyn kameroita ammattikäytössä.
Avatar
tekijänä Kantti
#101986
Digijärkkäripuolella itse aloitin Sonylla (2008) ja seuraava runkokin oli edelleen Sony. Se miksi vaihdoin Nikoniin johtui sen aikaisen Sonyn omasta mielestäni runsaasta kohinasta jos kuvattiin vähän hämärämmissä valoissa. Optiikkana oli Zeissin upea Vario-Sonnar T* 16-80mm f/3.5-4.5. Sen skarppiutta on jäänyt kaipaamaan vaikka nykyisestä Nikkorin 16-85 linssistäkään ei mitään pahaa sanottavaa ole. Samassa sarjassa pelaavat kaikki kolme nykyisin.
Avatar
tekijänä Kantti
#101996
Janne_H kirjoitti: 22.03.21 22:10
veka kirjoitti: 20.03.21 13:50 Jannen uusi Sony..
Tää on vaan testissä mulla. Ehkä tässä kevään aikana teen kamerahankintoja ja kyllä tuo a7r IV on hyvin vahva ehdokas. Canon-mies since 2007 kyllä huomaa eron Sonyn väritoistossa.
Menee linssistö myös uusiksin jos vaihtaa brändiä ja kun vielä on täyskennonen niin pitää panostaa hippasen. Millaiset ajatukset?
Avatar
tekijänä veka
#102049
Apua, salainen aarrearkkuni on paljastettu... Eli tämän arkiston avaaminen on siis todellinen kulttuuriteko.

Graf Zeppelin Helsingissä 24.9.1930, kuvaaja tuntematon, Helsingin kaupunginmuseo Kuva
16valve, Tlahti, Hipardus ja 2 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#102051
Tosi komeita kuvia. Olit tällä kertaa oikeassa paikassa ja varsinkin tarpeeksi korkealla tämän sumun kannalta. Suomessa ei valitettavasti ole kovin monta paikkaa, missä oltaisiin sopivasti näiden merisumupilvien yläpuolella. Jätkäsaaressa jämähdettiin tuon sumun sisälle. Ei meinannut nähdä edes naapuritalon seinää.
Janne_H tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#102679
Kuvasta näkee mainiosti, miten legendaarinen hotelli Torni (peruskorjaus yhä menossa) edelleen pystyy työntämään huippunsa Etelä-Helsingin siluettiin maamerkiksi huolimatta Jätkäsaaren uusista tornitaloista.
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 37