Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Kantti
#101970
Mukavuusalueen ulkopuolelle, eli Teräsrautelaan, Länsikeskuksen välittömään vaikutusalueeseen. Nuppulantien ja Vakka-Suomentien risteyksessä valmistuu kerrostalorypäs. Kahdessa jo asutaan, kulmarakennus on vielä tekeillä.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Keskusta-alueen ulkopuolellekin on alettu sijoittaa autot pihakannen alle.
Kuva


Edellisestä paikasta kilometrin verran Satakunnantietä Raision suuntaan vähälle huomiolle jäänyt jo valmistunut kerrostaloalue. Upeasti jätetty hieno tammi maamerkiksi parkkipaikan reunaan!
Kuva

Vastakkaisesta suunnasta.
Kuva

Paikalle on myös Turun vuokra-asuntoja rakentava TVT ryhtynyt pystyttämään uusia taloja.
Kuva
hmikko, Tlahti tykkää tästä
tekijänä Xerdoz
#101972
Kantti kirjoitti: 18.03.21 23:40 Mukavuusalueen ulkopuolelle, eli Teräsrautelaan, Länsikeskuksen välittömään vaikutusalueeseen. Nuppulantien ja Vakka-Suomentien risteyksessä valmistuu kerrostalorypäs. Kahdessa jo asutaan, kulmarakennus on vielä tekeillä.

Kuva
Yhtä harmaata, kuin kelikin. No, tuleepahan jotain muuta entisen Expertin tilalle.

Näissä uusissa elementtihirvityksissä on kyllä mittasuhteet aivan perseellään. Älyttömän isoja alueita seinässä, jossa ei ole mitään. Sitten muutama pikku ikkuna siellä täällä. Käytännössä pelkkää muuria siis, johon on muutama tirkistysaukko pistetty.

On se kummallista, kun ruotsissa ja norjassa ei ole pakkasta ja energiaakin siellä tuntuu riittävän, kun ei tarvitse joka vuosi pienentää ikkunoiden kokoa.
Avatar
tekijänä jfo
#101974
En tiedä millaisia energiavaatimuksia Ruotsissa ja Norjassa on, mutta varmasti latitudi ja sijoittuminen rannikko-sisämaa -akselilla vaikuttavaa lämmityskuluihin. Suurin osa ruotsalaisista asuu Suomen eteläisintä pistettä etelämpänä.

Kuva

EDIT: Huomasin, että kaupunkien väkilukuja kuvaava datasetti on sen verran vanha, että Rovaniemen ja Rovaniemen maalaiskunnan kuntaliitos ei näy tuolla. Pointti tietysti säilyy, Suomessa asutuskeskukset ovat pohjoisempana kuin Ruotsissa ja Norjassa.
huopa tykkää tästä
tekijänä Xerdoz
#101987
Tietääkös kukaan, mitä tuohon vähäheikkiläntien autokorjaamon vastapäätä (tai lähes) on tulossa...
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#101988
Xerdoz kirjoitti: 20.03.21 22:30 Tietääkös kukaan, mitä tuohon vähäheikkiläntien autokorjaamon vastapäätä (tai lähes) on tulossa...
Hyvä bongaus, itseltä mennyt projekti kokonaan ohi. Viime vuosikymmenen alkupuolella jo lähtenyt tontilla kaavamuutos käyntiin. Ajantasainen kaava:
https://www.turku.fi/kaavoitus/vahaheik ... -7874-2012

Kuva

Bonava rakennuttaa ''Turun Huvitus'' nimellä kaksi 6 kerroksista taloa Vähäheikkiläntien varteen. Kaikki yksiöt joko myyty tai varattu, ne ovat kuitenkin pienemmässä osassa kokonaisuudesta. Kaksioita ja kolmioita jäljellä, suurimmat asunnot 72,5 neliötä. Rakennukset on piirtänyt Schauman Arkkitehdit.
https://www.bonava.fi/asunnot/turku/vah ... un-huvitus

Kuva
Kuva
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#102010
En tiedä, varmaan voisi joku tehdä Itäharju-Kupittaa akselin projekteille oman ketjun, sen verran paljon alueella tulee tulevaisuudessa tapahtumaan. Toki (toivottavasti) osa projekteista menee yläkerran puolelle.

Tämä on Itäharjun puolella, kulkee kaavahaussa nimellä ''Paljetie''. Tontilla sijaitsee nykyisin entinen Tyksilän päiväkoti, jossa itse aikanaan kävin :) Ihan tyylikäs rakennus mielestäni piirretty paikalle!
Vanha kuva, mutta käytännössä nykytila: [Streetview]

https://www.turku.fi/kaavoitus/paljetie-10439-2016
Havainnekuvan piirtänyt Lundén Architecture Company.

Kuva
Kantti, hmikko, jfo ja 3 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Urbaani
#102015
Pakko ihan ulkopaikkakuntalaisenakin ihastella, että Turku on vihdoin ottamassa "kantakaupungin" reuna-alueiden kehittämisen tosissaan. Olen hyvin suppean tiedon varassa, mutta yleinen fiilis Turun kaupunkisuunnitelusta 1960-luvulta eteenpäin tuntuu olleen lähiösaarekkeita toisensa perään +tietysti uudisrakentaminen ruutukaava-alueella, mutta kaikista loogisin suunta urbaanin kaupungin kasvulle on vähän unohdettu, poislukien Kupittaa. Turku ei tietenkään ole ollut yksin tämän trendin kanssa.
JusuPetteri tykkää tästä
Avatar
tekijänä maitokahvi
#102017
Se on osittain myös pakon sanelemaa. Turussa on suurin osa kalliottomista tasamaista jo käytössä. Toki Turussa on viimein alettu ymmärtämään, mitä nykyaikainen kaupunkilainen haluaa ja sen on voinut nähdä kaupungin strategioissa. Suurin osa rakentamisesta tulee hyvin pitkälle tulevaisuuteen sijoittumaan lähelle keskustaa. Linnakaupunki, Pukkkila, YO-kylä, ratapiha ja Kupittaa-Itäharju muodostavat mielenkiintoisen kehän, jolle rakennetaan vielä pitkään.
Avatar
tekijänä Kantti
#102019
Kupittaan kampuksen EduCity-rakennus valmistui jokin aika sitten. Turun Teknologiakiinteistöt on tehnyt rakennuksen tiloja esittelevän videon Y-Tubeen. Hienolta näyttää!
Avatar
tekijänä Kantti
#102030
Kulissit edelleen pystyssä. Tontilla tehdään ahkerasti pohjia.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
TurkuCubed, Tlahti, hmikko ja 1 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#102045
Voittanut ehdotus näyttää harvinaisen hyvältä ja kiinnostavalta! Ei mitään tolppia tai pistetaloja. Paikka on tuossa.
https://www.google.fi/maps/@60.4349349, ... a=!3m1!1e3

Virvoituksentie 3

Virvoituksentie 3:n asemakaava-alueen kehittämiseen ja Luolavuoren entisen vanhainkodin kiinteistön luovutukseen tähtäävä kaksiosainen kilpailu on ratkennut. Kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaosto päätti 3.2.2020 kilpailun voittajasta ja valitsi kehittämiskumppaniksi Reale Oy:n.

Samalla jaosto päätti esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että Reale Oy:n jättämä tarjous hyväksytään. Kauppahinta kiinteistöstä rakennuksineen ja laitteineen on 150 000 euroa, ja rakennusoikeuden määrään sidottu lisäkauppahinta on noin 6,45 miljoonaa euroa (uudisrakennusoikeus 460 €/kem2).

Voittajatyöryhmän jäsenet:

Ostajat: Reale Oy
Toteuttajat: Reale Oy
Suunnittelija: Schauman Nordgren Architects Ab ja Masu Planning Oy

Kilpailu järjestettiin kaksivaiheisena siten, että ensimmäiseen vaiheeseen ilmoittautui mukaan kaikkiaan 12 tahoa. Kaupunkikehitysjaosto valitsi näistä 27.5.2019 kolme tahoa mukaan jatkokehitysvaiheeseen. Neuvotteluihin valittiin Rakennusliike Lapti Oy ja YH Kodit Oy; Reale Oy tai sen osoittamat tai perustamat yhtiöt; sekä TVT-Asunnot Oy. Jatkoneuvotteluissa kehitettiin edelleen ehdotusten vahvuuksia ja karsittiin niissä esiintyneitä heikkouksia.

Kohde tullaan luovuttamaan ja alueen asemakaavanmuutos laaditaan yhteistyössä voittajatyöryhmän kanssa kilpailussa syntyneitä tuloksia hyödyntäen. Kiinteistöjen luovutuksen on määrä toteutua 31.12.2021 mennessä.
Asukastilaisuus

Virvoituksentien asukastilaisuus järjestettiin 27.10.2020 klo 17:00-18:00 paikan päällä kohteella. Tilaisuudessa oli paikalla asukkaita noin 25. Hanketta esittelivät Turun kaupungin, Reale Oy:n sekä FCG:n edustajat. Eniten keskustelua aiheutti tuleva asukasmäärä, liikenteen lisääntyminen ja luonnon säilyminen. Tulevan rakennuksen hahmoa havainnollistettiin katselmoimalla aluetta jalan.
Kuva

Kuva

Sivulla linkit kaikkiin kilpailutöihin.
https://www.turku.fi/virvoituksentie?fb ... CKmji0dgPs
hmikko, TurkuCubed, jfo ja 2 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#102063
Keskustan täydennys/uudelleenrakentamisessa Vaisteen kohde Ratapihankatu 18/Läntinen Pitkäkatu 17 -tontilla Ratapihan puoleinen talo on vaiheessa, 5-kerrosta 7:stä valmiina. Ratapihankatu on kaupungin vilkkaimpia läpikulkukatuja. Ikkunat varmaan markkinoiden parasta äänieristyslasia?
Kuva

Kuva

Kauempana oikealla häämöttää Logomon silta.
Kuva
TurkuCubed, hmikko tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#102073
Ylioppilaskylän keskelle rakentuva Aitiopaikka tänään pikku sateessa. Minikokoinen jääkiekkoareena tulee vähän mieleen.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
TurkuCubed, Tlahti, 16valve ja 4 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#102215
Hippoksentiellä Lumon omistamien 60-lukulaisten kerrostalojen vajoaminen jatkuu ja nyt pääsee järjestyksessä kolmas purkuun. Lienee todennäköistä että loputkin saavat purkutuomiot jossain kohtaan. En muista nähneeni täällä kuvaa siitä viime vuonna valmistuneesta talosta, mutta ei tainnut hääppöinen tulla? Turun Sanomien kuvissa näkyykin se ensimmäinen puretun tilalle valmistunut rakennus.
Savimaahan vajoava kerrostalo puretaan jälleen Hippoksentiellä

Kuva

Savimaalle 1960-luvulla rakennettu kerrostalo pistetään jälleen jyrän alle Turun Kupittaalla. Muuttoaikaa Hippoksentie 33:n talon asukkaille on annettu lokakuuhun asti. Irtisanomisilmoitukset Lumo Vuokratalot jakoi viime viikolla.

Kuva

Nyt purettava talo kuuluu samaan taloryppääseen, josta kaksi purettiin painumisen ja kallistumisen vuoksi vuonna 2019 ja 2008. Kaikki kerrostalot on aikanaan perustettu savimaalle puisten kitkapaalujen varaan. Viimeisimpänä puretun Hippoksentie 31 C:n nurkka ehti painua vuodessa peräti kymmenen senttiä. Sen tilalle rakennettiin uusi kahdeksankerroksinen talo, joka valmistui viime vuonna.

Purkamisen jälkeen Hippoksentielle jää vielä kolme puupaalujen varassa lepäävää kerrostaloa. Lumo Vuokratalot on kertonut pitävänsä talot jatkuvassa seurannassa (TS 13.12.2018).

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/5 ... ksentiella
Viimeksi muokannut TurkuCubed, 26.04.21 13:15. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
highrisejonne, veka tykkää tästä
  • 1
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • 268
  • 286