Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Pitäisikö sinun mielestä Turun kaupunkiin rakennuttaa Toriparkki?

Kyllä
47
40%
Ei
48
41%
En osaa sanoa
22
19%
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#101389
No pitihän sitä vuosikymmenien väännön tulosta nyt sitten päästä katsomaan. Noh ei ainakaan käynnin aikana vajonnut auto lattiasta läpi tai kaatunut Wiklundia niskaan. Koska parkki on rakennettu niin lähelle maan pintaa, ovat portaat täysin käytettävä vaihtoehto parkkiin kulkemiseen ja sieltä poistumiseen. Lisäksi portaikko hyvin valaistu ja, ainakin näin uutena, siisti.

Sisäänajo
KuvaDSC09434 by TurkuCubed, on Flickr

K2
KuvaDSC09412 by TurkuCubed, on Flickr

K1
KuvaDSC09413 by TurkuCubed, on Flickr

KuvaDSC09414 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC09416 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC09419 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC09420 by TurkuCubed, on Flickr

Aurakadun paviljonkia

KuvaDSC09422 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC09423 by TurkuCubed, on Flickr

Eerikinkadun paviljonki näyttää hyvältä!

KuvaDSC09424 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC09426 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC09428 by TurkuCubed, on Flickr

Wikken ylimmästä kerroksesta

KuvaDSC09433 by TurkuCubed, on Flickr
Pyöröovi, hmikko, Kantti ja 5 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#101740
Aurakadun paviljonki kuorittu telineistä jo vähän aiemmin ja Kauppiaskadunkin paljastui piilostaan tänään. Lisäksi Kauppiaskadun puolella on aloitettu valamaan perustuksia maan alle tuleville liiketiloille ja kulkuväylille.

KuvaDSC09526 by TurkuCubed, on Flickr

Affärscentrum pääsee vihdoin kauan odotettuun julkisivuremppaan.

KuvaDSC09535 by TurkuCubed, on Flickr

En meinannut alunperin ottaa telelinssiä mukaan ollenkaan, mutta onneksi otin; sai kuvattua Eerikinkadun paviljongista miten hienosti puuelementit kaartuvat seinän mukana ja lasin ''läpi''!

KuvaDSC09542 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC09540 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC09539 by TurkuCubed, on Flickr
Kantti, hmikko, Tlahti ja 2 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#101742
Pari kolme päivää sitten Aurakadun paviljongin ohi kävellessäni tempaisin kännykuvan paikasta. Ikkunaseinien laittamista aloiteltiin. Voivat olla jo paikallaankin? Pitäiskö välillä ottaa oikein kamerakin repusta...

Kuva
tekijänä hmikko
#101743
Tulin itse toikkaroineeksi torilla viikko sitten, kun erehdyin menemään tuolle katetulle kulkuväylälle. Luulin, että sitä kautta pääsee torin halki. No pääsikin, mutta piti kiemurrella alas ja ylös parkkihallin kautta.

Paviljongeista on tulossa todella hienot. Ajattelin jälleen, että entisten kioskiröttelöiden kanssa todellakin jotenkin katosi suhteellisuudentaju siitä, mitä tämmöinen keskeinen julkinen ulkotila voi ja pitäisi olla. Työmaasta näkee jo nyt, että paikat ovat tulossa edustuskuntoon. Ja se valittu puistikkosuunnitelmakin näytti kuvissa hyvältä. 30 vuotta siihen meni, mutta ilmeisesti parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Toivottavasti jaksetaan pysyä tyylissä ja linjassa eikä päästetä ylenmääräisiä mainostoteemeja ym. rönsyämään.

Ja jos torin on joskus pakko kärsiä pandemiasta, niin varmaan sen ajan voi yhtä hyvin viettää tämmöisenä työmaana. Tori, Börs ja muut remppakohteet kuoriutuvat sitten pandemian jälkeiseen elämään.
Kantti, VPH tykkää tästä
Avatar
tekijänä VPH
#101777
Hieno tulee, ihan koko torimiljööstä! Kauan seurannut keskustelua toriparkista ja torin uudistamisesta, ja en voi kuin ihmetellä niitä vanhan torin puolustajia. Se tori oli todella ankea paikka muuten kauniissa kaupungissa. Perusteluina vanhan puolesta oli se vilkas torielämä, mutta suurimman osan ajasta vanha tori oli tyhjillään ja näytti valitettavasti tältä.
Kuva
tekijänä Urbane
#101781
En itse ainankaan ihan hirveästi aikanaan kuullut torimiljöön puolustajia, onhan se ollut aivan hirveän ankea paikka. Useimmiten uskon keskustelun olleen itse toriparkin tarpeellisuudesta. Varsinkin kun Louhi johon kirjaimellisesti pääsee torin kulmalta on puolikkaalla käytöllä. Uutta ilmettä kauppatori on kaivannut jo kauan mutta en ole vieläkään täysin vakuuttunut tuleeko toriparkki olemaan niin tärkeä osa keskustan kehitystä kuin S-ryhmä sen toivoo olevan.
Avatar
tekijänä VPH
#101790
Itse entisenä turkulaisena törmäsin usein noihin vanhan torin puolustelijoihin erilaisissa "turkulaisten" Facebook-ryhmissä, joissa toki pääasiallinen kritiikki kohdistui toriparkkiin. Mutta todella moni olisi halunnut torin pysyvän täysin koskemattomana ilman minkäänlaista ehostusta. Ankeuden lisäksi itseä häiritsi suunnattomasti noi kivetysten isot raot. Vaikka miehenä kävelen tavallisilla kengillä, niin tunsi tuon epätasaisuuden kävellessään. Millaista onkaan ollut kävellä naisena korkokengissä?

En tiedä tuleeko toriparkista se piristysruiske keskustalle. Se riippuu varmaan pitkälti pysäköinnin hinnasta. Louhikin on mainio pysäköintipaikka keskustassa asioiville, mutta hinnat ovat valitettavan korkeat. Tosin kyllä joulun aikoihin Louhikin oli lähes kokonaan täynnä parina päivänä kun keskustassa asioin. Oli toriparkki virhe tai ei, niin torin ehostaminen oli kyllä ajankohtainen ja siinä samassa parkkihallin rakentaminen oli ainoa oikea ajankohta, kun näitä arkeologisia kaivauksiakin tehtiin pintaa syvemmältä. On veronmaksajien kontolla huonompiakin investointeja Turussa.
Kantti, Enkoo tykkää tästä
tekijänä hmikko
#101791
^ Sanoisin, että piristyksen kannalta tässä on oleellisempaa kaikki muu kuin parkkihalli. Torin ilme ja viihtyisyys kohenevat nyt monella tavalla, reunustavia rakennuksia myöden, ja pandemiasta pääsemisen voisi ennustaa tuovan jonkunlaisen vastareaktion, eli ihmisten hakeutumisen entistä innokkaammin tapahtumiin, ainakin jonkun aikaa. Myös joukkoliikenteen palautuminen normaaleille reiteilleen ja koronavarotoimien loppuminen bussiliikenteessä tuonee torille enemmän ihmisiä.
Avatar
tekijänä Kantti
#101793
Jos ja kun nyt toriparkki haluttiin toteuttaa, tämä oli se sauma jolloin se piti toteuttaa jos sellaisen halusi. Sellainen haluttiin ja se toteutettiin. Ei toria auki olisi revitty enää koskaan torin uudistamisen jälkeen ( ei ainakaan 100 vuoteen). Oliko se hyvä bisnes ja Turun keskustan verryttämisen kannalta merkittävä investointi? Molempiin löytyy vastaus joidenkin vuosien kuluttua. Uskon sen olleen pitkällä tähtäimellä oikea toimenpide. Hyvää asiasta koitui nopeasti arkeologisten kaivausten paljastaessa historiallista kaupunkia torikannen alta ennen Turun suurta paloa 1827. Kyllä tämä historiaelementti kaikkia kaupunkilaisia äärimmäisen paljon kiinnosti ja on tärkeä osa tietoa Turun mennestä ajasta.

Parranpärinä toriparkista on ollut vahvasti tunnepohjaista, ja onhan siinä veronmaksajakin lopulta ollut suuremmassa roolissa kuin oli ajateltu. Joukkoliikenteen tulot ovat kärsineet uudelleenjärjestelyistä pahasti. Joka tapauksessa toriparkin hinnoittelu on erittäin kilpailukykyinen (ainakin tässä vaiheessa), se on sama kuin kaupungin ensimmäisen vyöhykkeen kadunvarsipaikan tuntihinta, joka on 3€/t.
https://www.turku.fi/https%3A//www.turk ... pysakointi

Uskon vahvasti ydinkeskustan vetovoiman paranemiseen projektin valmistuttua!
Enkoo, VPH tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#101997
Vilkaisu torille eilen.

Parkkihallin seinän taakse Kauppiaskadun reunaan rakennellaan jotakin torin toimintaan liittyvää tilaa. Mistähän kohtaa tässä ollaan menossa kadun alta Wikkeen?
Kuva

Kuva

Kuva

Vaneriseinäkäyvävän taide Kauppiaskadulla on suhteellisen maltillista.
Kuva

Uusi Börs näyttää oikeastaan jopa vähän juhlalliselta omiin silmiini ja paviljongeista tulee hienot. Erittäin tyydyttävä keskusta tulossa valmistuttuaan!
Kuva
TurkuCubed, Tlahti, hmikko ja 3 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#102042
Kyllä tämmönen typeryys vituttaa!! :shaking:

Kuulostaa aivan peltomarketin hatusta heitetyltä brändäys-idealta. Onko pakko sekoittaa jotakin englantia ihan joka asiaan, Kiss my Turku oli nyt vielä ok mutta tämän olisi voinut laittaa ihan Suomen äidinkielellä, ei Turun kauppatorin ole tarkoitus olla ulkomaille suunnattu matkailuvetonaula, siihen Turussa on muita kohteita.

Tämä ei tule menemään läpi! Ankarat kritiikit ja ivakirjoitukset on somessa jo valloillaan.
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#102048
No enpä tiedä, vähän on mielestäni tehty taas kärpäsestä härkänen :) Ei tässä nyt kuitenkaan mitään Hansakorttelia tai Kauppatoria olla uudelleen nimeämässä, luotu vain brändi ja alusta keskustan yrityksille, jota kaikki voivat käyttää. Se miten onnistunut nimi tai brändi tähän tarkoitukseen on sitten taas vähän eri asia, ja myöskin asia jossa aika näyttää. Sinänsä on mielestäni tärkeää että Turun kaupallinen keskusta löytäisi oman brändinsä ja identiteettinsä, jolla kilpailla peltomarketteja vastaan ja miksei samalla tehdä Kauppatorista ja sen ympäristöstä turistikohdetta muiden joukkoon; nythän on kuitenkin vähintään lähimmäs Suomen hienoin tori valmistumassa kaupunkiin.

Mielestäni kritiikkikin on jossain määrin ihan ansaittua, sillä tuskin olisi ollut hirveän vaikeaa vääntää samat brändimainokset niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksikin. Kuitenkin vähän veikkaan että tästä noussut ''kohu'' on samaa luokkaa vuosia sitten olleen brändäysuudistuksen kanssa, kun kaupunki ''uudisti'' vaakunansa yksinkertaistetummaksi ja vaaleansiniseksi. Kova poru ja älämölö asiasta, mutta pian suuremmalta yleisöltä asia unohtuu ja uudistus vakiintuu käyttöön. Toki tässäkin aika näyttää miten hyvin uusi brändäys ottaa ilmaa siipien alle.

Niin ja voihan tätä niinkin katsoa että ilman tätä uudistusta ja ''kohua'', eipä olisi Turun kauppakeskusta ollut näin hyvin valtakunnallisen median otsikoissa ja levityksessä! :)
jfo, James tykkää tästä
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 29