Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä veka
#101750
Kun Jätkäsaaren rakentaminen nyt alkaa saaren ytimessä eli Palvelukortteissa ja myöhemmin Keskuskorttelissa, voisi odottaa rakennusten ja miljöön ilmeen ja laadun nousevan totuttua korkeammalle. Ehkä kehuttu Gibraltarinaukio kortteleiden välissä tuleekin olemaan erityinen, mutta ainakin puheena olevat kaksi asuintaloa näyttävät kuvien perusteella olevan tuttua peruslaatua.

YIT:n asuintalo Gibraltarinaukion ja Atlantinkadun kulmassa on minustakin mukavan oloinen kovan rahan rakennus (varsinkin naapuriinsa verrattuna), johon tulee fiksun tuntuisia asuntoja ja isot parvekkeet. Mikään sijoittajan toivetalo tämä ei ole. Yksiöissä voisi olla tilaa vähän enemmän, mutta niissä on sentään kunnon alkovit petiä varten, jolloin kämppä on vielä sisustettavissa. Varastokomeroiden sijoittaminen kerroksiin hankalaan sisänurkkaan on tosiaan nokkela ratkaisu.

NAL Asuntojen vuokratalo Kylätaloineen sen vieressä on toista maata. Normikerroksessa on 14 asuntoa, joista 10 on hankalasti sisustettavia pienyksiöitä ilman parveketta. Ennen vanhaan tällaisia kutsuttiin hellahuoneiksi. Näitä sijoittajien märkiä päiväunia on Jätkäsaaressakin jo tarpeeksi. Lisää ei tarvita yhtään.

NAL Asunnot luetaan ns. yleishyödyllisiin rakennuttajiin. Sen toiminta-ajatuksena on tuottaa vuokra-asuntoja nuorille. Sen omistaa Nuorisoasuntoliitto, joka on Kepun, Kokoomuksen, SDP:n ja Vasemmistoliiton nuorisojärjestöjen hallitsema kattojärjestö. Kyseessä on rahantekoautomaatti, joka ammentaa käyttövoimansa asuntomarkkinoiden tukijärjestelmistä ja säännöistä. Joulukuussa Iltalehti julkaisi tiukan kirjoituksen tästä toiminnasta, kohteena näillä markkinoilla aikaisemmin huseerannut Nuorisosäätiö, kannattaa lukaista:

IL paljastaa: Keskustalaiset ovat pyrkineet kaappaamaan Nuorisosäätiön asunnot takaisin puolueen lähipiiriin
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a ... e8703fedf3

Kuva

YIT:n asuintalo Gibraltarinaukion luoteiskulmalla Kuva

NAL Asuntojen vuokratalo Gibraltarinaukion koilloiskulmallaKuva
tekijänä Xerdoz
#101752
Minkä ihmeen takia suomessa on pakko tehdä tuota hemmetin muuria kahdelle sivulle ja ikkunat yhteen suuntaan. Aivan järkyttävää roskaa.
tekijänä bonk
#101755
Näyttää tulevan sisäuima-allas aivan tuohon jätkäsaaren tulevan uimarannan kupeeseen ahdinaltaan reunalle. Tuosta hyväntoivonpuiston eteläpäästä voi tulla kiva kesänviettopaikka kahviloineen, hiekkarantoineen ja etelään viettävine nurmikenttineen.

yritin löytää tuota puiston viimeisintä suunnitelmaa
https://dev.hel.fi/paatokset/media/att/ ... 26a2bf.pdf

En tiedä onko tuo viimeisin ja lopullinen
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#101761
bonk kirjoitti: 17.02.21 17:26 Tuosta hyväntoivonpuiston eteläpäästä voi tulla kiva kesänviettopaikka kahviloineen, hiekkarantoineen ja etelään viettävine nurmikenttineen.

yritin löytää tuota puiston viimeisintä suunnitelmaa
https://dev.hel.fi/paatokset/media/att/ ... 26a2bf.pdf

En tiedä onko tuo viimeisin ja lopullinen
Suurensin suunnitelmakartasta (päivätty syksylle 2017, kiitos hienosta linkistä) puiston eteläpään vähän isommaksi. En itsekään löytänyt tuoreempaa tietoa, joten näillä kai mennään. Tämä suunnitelma ei kuulune asemakaavassa määrättäviin asioihin vaan täydentää ja tarkentaa sitä. Ja tosiaan, Melkinlaiturin rantabulevardi puolestaan kuuluu jo Ahdinaltaan kaava-alueeseen uimarantoineen ja kylpylöineen. Tämä on Jätkäsaaren ja koko Helsingin käyntikortti Euroopan suuntaan Tallinna-laivojen sataman laidalla. Tulee olemaan suuri ilo päästä seuraamaan näin ainutlaatuisen paikan syntymistä. Kyllähän tästä paikasta on tulossa niin hieno, että nyt jo alkaa jännittää.

Kuva
Avatar
tekijänä veka
#101929
Vihdoinkin. Jätkäsaaren palvelukortteleiden rakentaminen on näköjään alkamassa. Työmaakuopassa ahertaa jo kaivinkone purkamassa paikalla olevan parkkikentän päällysteitä, ja tontin laidoille rakenneltiin uusia työmaa-aitoja.

11.3.2021Kuva
Janne_H, Metropolitan tykkää tästä
tekijänä bonk
#101930
Todella hyvä kun alkaa. Tajusin vasta pari viikkoa sitten kävellessäni Jätkäsaaressa kuinka ison aukon palvelukorttelin puuttuminen on aiheuttanut. Aiemmin ympärillä ei ollut vielä valmiita rakennuksia, mutta nyt niiden valmistuttua korttelin puuttumisen vaikutukset ovat ilmeiset. Keskustakorttelin puuttuminen on mennyt vielä läpi, kun raitiovaunujen kääntöpaikka on ollut siinä. Kuitenkin toukokuussa, kun Atlantinsilta valmistuu ja raitolinjat alkavat tekemään lopullista lenkkiään, entinen keskustakorttelin kääntöpaikka saa huomion keskeneräisenä joutomaana muuten valmiissa käupunkiympäristössä.
tekijänä JTunkki
#101940
bonk kirjoitti: 13.03.21 21:32Todella hyvä kun alkaa. Tajusin vasta pari viikkoa sitten kävellessäni Jätkäsaaressa kuinka ison aukon palvelukorttelin puuttuminen on aiheuttanut. Aiemmin ympärillä ei ollut vielä valmiita rakennuksia, mutta nyt niiden valmistuttua korttelin puuttumisen vaikutukset ovat ilmeiset. Keskustakorttelin puuttuminen on mennyt vielä läpi, kun raitiovaunujen kääntöpaikka on ollut siinä. Kuitenkin toukokuussa, kun Atlantinsilta valmistuu ja raitolinjat alkavat tekemään lopullista lenkkiään, entinen keskustakorttelin kääntöpaikka saa huomion keskeneräisenä joutomaana muuten valmiissa käupunkiympäristössä.
Kääntöpaikka pysyy siinä vielä 2023 saakka, kunnes Bunkkerin eteen valmistuu uusi kääntöpaikka. Vain ysi jatketaan tässä vaiheessa Atlantinkatua terminaalille, kasi jää Saukonpaateen uuden kääntöpaikan valmistumiseen asti.
tekijänä Hmm
#101948
Hmm kirjoitti: 17.02.21 02:05 Wasa Groupin sivuilla on "Kirjo" -niminen projekti joka näyttäisi vastaavan projektikartan "Jätkäsaari Hybrid" -merkintää eli Royal Parkin ja ATT:n Atlantinkaaren talojen välissä. Royal Center-tornitalo tulisi parkkitalon toiselle puolelle.

https://www.wasagroup.fi/reference/kirj ... -helsinki/

Kuva
Päivitettyjä kuvia:

Kuva

Kuva
veka, Raksa, huopa ja 1 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#102053
Kauden ensimmäiset junnujen purjehdusharkat Jätkäsaaren vesillä. HSK:n Optimisteja Melkin edustalla. Kesä lähestyy...

Kuva
Avatar
tekijänä MindW
#102094
Välimerenkadun hotellityömaat 11.4. Art hotel:
Kuva
Music tower tjsp.:
Kuva
Kuva
Pyöröovi, Raksa, hmikko ja 1 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Raksa
#102099
Onhan kaikille tullut jo selväksi että klasu ei asu enää joensuussa? Tuntuu että maalainen paukuttelee siitä "hienovaraisesti" henkseleitä kolme kertaa per jokaikinen viesti, mutta onko se sittenkään tarpeeksi :lol:
James, Maeeeq tykkää tästä
  • 1
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 132