Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä tissot
#101314
hmikko kirjoitti: 11.12.20 01:44 HS: Pitkään jatkunut kiistely Tapiolan uimahallista ratkesi: Espoo peruskorjaa ”rakennus­historiallisesti arvokkaan” hallin
Eihän tuossa mitään järkeä ole rahallisesti kun halli jo jokunen vuosi sitten purettiin luurangoksi.
Mutta samalla hienoa että rakennus säilyy näin tapiolalaisena joka ei enää asu Espoossa ja maksa veronsa Helsinkiin. ;)
Paljon hyviä muistoja niin hallista kuin siihen kuuluvasta ulkoaltaasta ja hieno rakennus noin yleisesti.
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#101315
Joo eihän siinä taloudellisesti ainakaan liikuntatoimen kannalta ole mitään järkeä. Kulttuurillisesti sen sijaan ainoa järkevä vaintoehto. Ja tämä siis näin Tapiolalaisena joka tälläkin hetkellä näkee uimahallin ikkunasta.

Ongelmahan tässä on tietysti se, että kaupunki siilouttaa budjettinsa eri toimialoille, jolloin kulttuurihistorian ylläpitäminen kaatuu liikuntatoimen tai koulutoimen niskaan, vaikka sen pitäisi tietysti olla osa yleisempää kaupunkikuvan ylläpidon budjetointia. Samoin uudisrakennusten osalta kaupunkikuvan kehittämisen jättäminen koulujen budjettivastuulle on aika kohtuutonta.

Noin muuten olen sitä mieltä, että hallin olisi voinut myydä ulkomuodoltaan ja allastilan pääosiltaan suojeltuna jollekin kylpyläyrittäjälle joka olisi voinut tehdä siitä kalliin hyvinvointikeskuksen, ja sitten rakentaa urheilupuistoon uuden, rakennusteknisesti halvimman mahdollisen uimahallin. Vanha halli kun on auttamattomasti liian pieni vastaamaan julkiseen kysyntään.
veka, jfo, JamoL tykkää tästä
tekijänä Hmm
#101567
veka kirjoitti: 22.01.21 18:52 Espoon tutkivat journalistit voisivat nyt selvitellä, millä lihaksilla konkkaan mennyt Maxbuild sai Vesiputoustalon tontin haltuunsa.
Yllä olevassa jutussa sanotaan:
Maxbuild Uudistuotannon konkurssi ei vaikuta Tapiolan Feenixin rakennustöiden aikatauluihin ja ensimmäinen tornitalo todella valmistuu vuonna 2023, sanoo Jere Hanttu. Hantun omistama sijoitusyhtiö Jealha toimii Tapiolan Feenixissä rakennuttajana.

Jealha omistaa Tapiolan Feenixiin kuuluvat kolme asunto-osakeyhtiötä sekä pysäköintiyhtiön kokonaisuudessaan. Maxbuild on ollut vastuussa työmaan projektinjohtamisesta, mutta omistuksia sillä ei Tapiolan Feenixissä ole, Hanttu sanoo.

”Konkurssi aiheuttaa meille ihan pikkasen lisää vaivaa, mutta en usko, että sillä on vaikutuksia rakentamiseen. Maxbuildilla ei ole ollut urakkasopimuksia, joten rakennustyöt ovat hoituneet ja hoituvat jatkossakin muilla voimin.”
Avatar
tekijänä veka
#101568
Aiheellinen tarkennus. Maxbuild ja Jealha ovat tähän saakka toimineet yhdessä Feenixin rakennuttajina. Maxbuild on ollut Feenixin kasvot ja ymmärtääkseni vastannut rakentamisesta ja markkinoinnista, Jealha rahapuolesta. Nyt Jealha on puikoissa yksin, mutta varmaan tarvitsee pikaisesti apuvoimia, sillä kovin kapoisilta vaikuttavat myös sen hartiat. Liikevaihto 2019 12,7 miljoonaa, tulos 1,5 miljoonaa (Kauppalehden mukaan) ja henkilöstöä 3. Yrityksen päätoimiala on kiinteistöhallinto ja toimialaluokitus omien kiinteistöjen kauppa. Tässä tilanteessa on vaikea uskoa, että Maxbuildin konkurssi aiheuttaisi vain "ihan pikkasen vaivaa". Toivotaan kuitenkin parasta.
Avatar
tekijänä veka
#102037
Aika vauhdikas otsikko, varsinkin kun Tapiolassa on yhä myynnissä vieressä olevien talojen ylimmän kerroksen asuntoja, jotka ovat neliöhinnaltaan vielä kalliimpia. Muutenkin kirjoitus on kummallista markkinointihöttöä eikä lainkaan kunniaksi valtalehdelle.
MindW tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#102072
Tapiolan keskustaan, Tuuliniityn (Tennispuiston) alueelle on valmistumassa 13-kerroksinen puukerrostalo. Rakennuttaja on HOAS, ja asunnot ovat pikkuisia opiskelijakämppiä. Kustannusten minimoimiseksi rakennus on koottu tehdasvalmisteisista tilaelementeistä. Ensimmäistä kerrosta lukuun ottamatta myös rakennuksen runko on puinen. Vieressä oleva uusi 5-kerroksinen asuintalo on niin ikään puurakenteinen ja Asuntosäätiön tuotantoa.

Jotenkin kuvittelisi, että puurakentaminen näkyisi selvemmin ja edukseen rakennuksen ulkoasussa ja tuottaisi kivan näköistä ei-niin-teolliselta-näyttävää rakentamista, mutta toisin näyttää käyneen. Näkyvällä paikalla vain parinsadan metrin päässä Ainoan kaupppakeskuksesta ja metroasemasta sijaitseva minitorni on maalattu harmaaksi. Ei niin tyypillistä Tapiolaa tällä kertaa.

https://proofer.faktor.fi/epaper/Puu220/index.html#20

https://www.hoas.fi/kohteet/tuuliniitty-1/

7.4.2021Kuva
Janne_H, TurkuCubed, jfo ja 1 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#102076
Eilisellä Tapiolan-reissulla oli tietysti käytävä kurkistamassa Feeniksin työmaamonttuun. Siellä näytti vihdoin hyvältä. Lännen puoleinen korkeampi rakennus on jo nousemassa, ja markkinoiden puolella siinä on menossa ennakkomyyntivaihe. Kaksi muuta rakennusta tulevat aikanaan perässä. Sisäpihan kohdalle pystytetty täysimittainen nosturi näyttää vakuuttavalta ja luo uskoa siihen, että nyt onnistutaan.

7.4.2021Kuva

Kuva
jfo, huopa tykkää tästä
Avatar
tekijänä Janne_H
#102077
veka kirjoitti: 07.04.21 20:30 Tapiolan keskustaan, Tuuliniityn (Tennispuiston) alueelle on valmistumassa 13-kerroksinen puukerrostalo. Rakennuttaja on HOAS, ja asunnot ovat pikkuisia opiskelijakämppiä. Kustannusten minimoimiseksi rakennus on koottu tehdasvalmisteisista tilaelementeistä. Ensimmäistä kerrosta lukuun ottamatta myös rakennuksen runko on puinen. Vieressä oleva uusi 5-kerroksinen asuintalo on niin ikään puurakenteinen ja Asuntosäätiön tuotantoa.

Jotenkin kuvittelisi, että puurakentaminen näkyisi selvemmin ja edukseen rakennuksen ulkoasussa ja tuottaisi kivan näköistä ei-niin-teolliselta-näyttävää rakentamista, mutta toisin näyttää käyneen. Näkyvällä paikalla vain parinsadan metrin päässä Ainoan kaupppakeskuksesta ja metroasemasta sijaitseva minitorni on maalattu harmaaksi. Ei niin tyypillistä Tapiolaa tällä kertaa.

https://proofer.faktor.fi/epaper/Puu220/index.html#20

https://www.hoas.fi/kohteet/tuuliniitty-1/

7.4.2021Kuva
Kiitos kuvasta. Eipä ole hetkeen tullut Tapiolassa käytyä!

Tältä näytti 2014 havainnekuvassa
Kuva
Enemmän kuvia samassa ketjussa 7 vuoden takaa: viewtopic.php?p=65531#p65531
veka, jfo tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#102768
Tapiolan Feenixin työmaa pari päivää sitten. Eteneminen on ollut verkkaista, metri tai kaksi ylöspäin neljässä ja puolessa kuukaudessa. Ehkä tahti paranee, kun pian päästäneen latomaan asuinkerroksia.

22.8.Kuva

Kuva
TurkuCubed, hmikko, jfo ja 1 muuta tykkää tästä
tekijänä hmikko
#102817
HS: Espoo suunnitteleekin nyt Tapiolaan kokonaan uutta rakennusta teatterille

Suunnitelma puoliksi maan alle kaivetusta teatterista ja kulttuurikeskuksen laajasta remontista todettiin liian kalliiksi ja hankalaksi. Havainnekuvassa nyt kaavaillun rakennuksen sijainti. Edellisestä versiosta järjestettiin kilpailu, jonka tulokset ilmeisesti menevät nyt ö-mappiin.

Kuva
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#102820
Tässä vielä muistin virkistämiseksi kuva 2018 suunnittelukilpailun voittaneesta ehdotuksesta (Verstas Arkkitehdit). Sitä piti hetimiten ruveta toteuttamaan. Mikä ihme Espoota oikein vaivaaa, kun taaskaan ei kelpaa vaan palataan lähtöruutuun ja alkaa uusi veivaaminen ja vatkaaminen?

Kuva
TurkuCubed, jfo tykkää tästä
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29