Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä veka
#100545
Terminaali 2:n eli Tallinna-terminaalin viereen tuleva pyöreä Royal Park -pysäköintitalo on edennyt hyvää vauhtia. Tuoreimman tiedon mukaan valmista pitäisi olla jo ensi vuoden alussa. Rakennuksen valmistuttua sinne siirtyy pääosa laivamatkustajien pysäköintipaikoista samalla kun nykyiset kenttäpysäköintialueet otetaan muuhun käyttöön. Valitettavasti tämä ei kuitenkaaan tarkoita, että samaan kompleksiin kuuluvan maamerkkimäisen tornihotellin/urheilulaitoksen rakentaminen alkaisi saman tien.

Kuva

Kuva
wab, Tlahti, hmikko ja 3 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Urbaani
#100547
Julkisivun toteutuessa havainnekuvien mukaisena, jo pelkkä parkkitalo on ihan piristävä lisä Jätkäsaareen. Sormet ristissä, että myös itse hotelli-/tapahtumakompleksi etenisi talousnäkymistä huolimatta.
Avatar
tekijänä veka
#100568
Jätkäsaaren uudet asuintornit alkavat jo muokata läntisen Helsingin horisonttimaisemaa. Kaksi lähintä ovat ATT:n 14-kerroksisia Länsisatamankadun varrella. Niiden välissä on Saton 14-kerroksinen ruskea vuokratalo. Oikealla on hieman lännempänä sijaitseva Hartelan 16-kerroksinen, jonka tunnistaa siniharmaasta talotekniikkalaatikosta katolla. Kuva on otettu Liuskasaaren rannasta Merisataman edustalla. Jätkän tornit näkyvät hyvin jopa lähempänä olevan Hernesaaren yli.

Kuva
jfo, Hipardus, hmikko ja 6 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#100657
Tuoreimman Jätkäsaaren aloituskartan mukaan saarella käynnistyy syksyn mittaan vain yhden uuden asuintalon rakentaminen. Kun keväällä uusia aloituksia oli tasan nolla, koko tämän vuoden saldoksi jää käsittämätön luku yksi. Lisäksi kartan mukaan Bunkkerilla pitäisi hommien käynnistyä tänä vuonna, mutta sihen ei usko enää Erkkikään. Olisi hyvä kuulla jotain selityksiä. Muuten on pakko alkaa uskoa siihen arvioon, ettei kaupunki tosiaan halua luopua niistä kivi- ja sorakasoistaan.

Kuva
Avatar
tekijänä Urbaani
#100659
Eniten odotan tässä vaiheessa Doctratesin viereisen massiivisen hiekkakentän rakentamista. Massiivinen aukko muuten ihan kivassa urbaanissa ympäristössä ja ollut suunnittelilla tyyliin koko edellisen vuosikymmenen. Tuon myötä "Pohjois-Jätkäsaari" alkaakin olla tältä erää valmis.
Avatar
tekijänä Urbaani
#100664
Vaihteeksi taas kerran näkymä kohti Jätkäsaaren uutta siluettia. :) Tällä kertaa Suokin Kustaanmiekasta.

Kuva

Mielenkiintoista, ettei Hernesaareen ole oikeastaan missään vaiheessa kaavailtu tornitaloja, paria siilojen viereen tulevaa lukuunottamatta. Itäiselle rannalle voisi sopia kunnon rivi.
veka, Domo tykkää tästä
tekijänä bonk
#100665
Muistaakseni sinne kokeiltiin sovittaa korkeampiakin taloja, mutta tuulisuustesissä muodostui hurjia puuskia. Voi olla, että niemi vedenlahdet molemminpuolin ei ole paras korkealle tornirakentamiselle. Voi olla myös, että aika jolloin tosta hernesaaren rakentamisesta päätettiin, ei ollut ihan vielä otollinen korkeaan rakentamiseen. Onneksi nyt ollaan jo edetty vähän siinä.
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#100667
Hernesaaren kohdalla puhuttiin myös vakavissaan Suomenlinnan Unesco-statuksen menettämisestä jos merelliseen maisemaan (=Hernesaari) rakennetaan.
tekijänä Hmm
#100668
arkkinikkari kirjoitti: 22.08.20 18:02 Hernesaaren kohdalla puhuttiin myös vakavissaan Suomenlinnan Unesco-statuksen menettämisestä jos merelliseen maisemaan (=Hernesaari) rakennetaan.
Muistan, mutta mielestäni keskustelu oli outoa. Vertailun vuoksi esim. Vapaudenpatsas on Unescon maailmanperintökohde ja sitä ympäröivää maisemaa hallitsevat Manhattanin, Jersey Cityn ja Brooklynin pilvenpiirtäjät joista ensimmäisetkin rakennettiin vuosikymmeniä itse patsaan jälkeen. Lontoossa keskiaikainen Tower of London on pilvenpiirtäjien ja muiden nykyrakennusten ympäröimä jne.

Liverpoolissa https://en.wikipedia.org/wiki/Liverpool ... ntile_City -maailmanperintökohteen status on uhanalaisena mutta siinä suunnitellaan suuren mittakaavan uudisrakentamista itse maailmaperintöalueen sisällä: https://www.researchgate.net/figure/Map ... _339627759 .
tekijänä hmikko
#100669
^ Tuossa oli argumenttina ilmeisesti se, että Suomenlinnan osalta maisema oli mainittu suojelukohteen määrittelyssä. Itsekin olin sitä mieltä, että Unesco tuskin jaksaa välittää tavallisesta kerrostalorakentamisesta 2,5 kilometrin päässä Hernesaaressa, ja jos jaksaa, niin maailmanperintökohteen status joutaa mennä.
Avatar
tekijänä Urbaani
#100673
Sinänsä mielenkiintoista myös, ettei UNESCO:a ole haitannut Hernesaaren niemellä vuosikymmenet ollut melko karu ja harmaa satama- ja varastoalue, mutta alueen selkeä ehostaminen tyylikkääksi kaupunginosaksi sai hälytyssireenit soimaan. No asia on jo menneisyyttä.
Avatar
tekijänä veka
#100698
Palvelukortteleiden asemakaava hyväksyttiin keskiviikkona kaupunginvaltuustossa. Ikävä kyllä töiden aloitus näyttää siirtyneen ensi vuodelle. Vielä viime joulukuussa julkaistun aloituskartan mukaan rakennustyöt olisivat käynnistyneet jo tulevana syksynä.

Kuva
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#100744
Vähän veikkaan että hanke on hylätty tai ainakin lykätty hamaan tulevaisuuteen. Tontti on aika hankala, koska jo valmiiksi pienellä tontilla on sekä suuri sähkönsyöttöasema joka pitäisi ottaa huomioon suunnittelussa, että alueen kallioväestönsuojan ilmanvaihto- ja sisäänkäyntikuilu.

Kyllä siihen ehkä tsägällä, rahalla ja nohevan rakennesuunnittelijan avulla saisi talon rakennettua päälle, mutta en oikein usko että kukaan haluaa siihen ryhtyä. Varsinkaan opiskelija-asuntoja rakentava opiskelijayhdistys; opiskelija-asuntotuotannossa valtionavut ovat käytännössä välttämättömiä, ja niiden ehtona on raja-arvon alle jäävät rakennuskustannukset. Ja on vaikea nähdä että tuolla tontilla jäätäisiin raja-arvojen alle.
veka tykkää tästä
  • 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 133